در گفتوگو با «ایران آنلاین» مطرح شد؛
نکات مهمی درباره مسمومیت با گاز مونواکسید کربن/ ۹۵ درصد مسمومیتها به خاطر نقض در لوله کشی سیستمهای گرمایشی است
جامعه
81606
معاون آموزش و اعتباربخشی سازمان اورژانس کشور با اشاره به اینکه بیش از ۸۵ درصد موارد مسمومیت با گاز مونواکسید کربن در منازل رخ میدهد گفت: ۹۵ درصد این مسمومیت به خاطر نقض در لوله کشی سیستمهای گرمایشی اتفاق میافتد.
حسن نوری ساری معاون آموزش و اعتباربخشی سازمان اورژانس کشور در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی ایران آنلاین درباره افزایش مسمومیت با گاز مونواکسید کربن نسبت به آمار سال گذشته اظهار کرد: اصل موضوع این است که مسمومیت با مونواکسید کربن ذاتا قابل پیشگیری است. اگر این مسمومیت بروز پیدا کند متاسفانه به شدت کشنده است و تشخیص آن بسیار سخت خواهد بود. در مسئله درمان توجه ویژه نیاز است. باید بیشتر روی بحث پیشگیری از مسمومیت با گاز مونواکسید کربن متمرکز شد.
وی ادامه داد: بیش از ۸۵ درصد موارد مسمومیت با گاز مونواکسید کربن در منازل رخ میدهد، ۱۵ درصد هم در محل کار و خارج از منزل. در ۸۵ درصد مواردی که در منازل رخ میدهد ۹۵ درصد این مسمومیت به خاطر نقض در لوله کشی آبگرمکن، بخاری و سیستمهای گرمایشی منزل اتفاق میافتد.
نوری ساری توصیه کرد: اگر در آستانه شروع فصل سرما لوله کشی بخاری، آبگرمن و سایر وسایل گرمایشی منزل را اصلاح کنیم بخش عمدهای از مسمومیت و آمار مرگ و میر کاهش پیدا میکند. در فصل زمستان لازم است که سیستم گرمایشی سال گذشته خود را به صورت استاندارد نصب کنیم و مراقبتهای لازم صورت بگیرد. اگر هم میخواهیم از سیستم گرمایشی جدیدی بهره بگیریم باید به صورت استاندارد و ایمن آن را راه اندازی کنیم تا مشکلی ایجاد نشود و مسمومیت با مونواکسید کربن اتفاق نیفتد.
معاون آموزش و اعتباربخشی سازمان اوژانس کشور با اشاره به اینکه مسمومیت با گاز مونواکسید کربن بسیار ناشناخته است، بیان کرد: این گاز نه رنگ ندارد، نه بو و نه مزه. پس هرگز متوجه ورود آن به منزل یا محل کار نمیشویم. به افرادی که از شوفاژ و پکیجهای خانگی استفاده میکنند توصیه میکنم که سنسورهای موجود در بازار را تهیه کنند، این سنسورها در زمان بالا رفتن میزان مونواکسید کربن در محیط با آژیر هشدار میدهد.
وی درباره علائم مسمومیت با گاز مونواکسید کربن خاطرنشان کرد: این گاز به هیچ وجه قابل تشخیص با چشم نیست. حتی پخش شدن آن ریه را تحریک نمیکند و منجر به سرفه هم نمیشود. علائم آن هم قابل تشخیص نیست. علائم این مسمومیت مثل سرماخوردگی است و با سردرد، تهوع، استفراغ، گیجی و... بروز پیدا میکند.
نوری ساری ادامه داد: یکی از علائم مسمومیت با گاز مونواکسید کربن خواب آلودگی و گیجی است. خواب آلودگی و منگی منجر به این میشود که فرد متوجه مشکل خود نمیشود.
معاون آموزش و اعتبار بخشی سازمان اورژانس کشور درباره راهکار در زمان گاز گرفتگی عنوان کرد: اگر فردی متوجه مسمومیت خود شد باید فورا درب منزل را باز کرده و از آن خارج شود تا دچار افت هوشیاری نشود. اگر فردی در خانواده متوجه گاز گرفتگی شد اولین اقدام این است که تا هوشیاری خود را از دست نداده از منزل خارج شود و سریعا به همسایهها یا اورژانس اطلاع بدهد. در این زمان آن فرد نباید به کمک افراد حاضر در منزل برود، چون ممکن است هر لحظه هوشیاری خود را از دست بدهد و برای نجات خود و باقی افراد دیگر کاری از دستش برنیاید. در زمان مسمومیت با گاز باز کردن پنجرهها فقط کافی نیست، باید حتما از آن محل خارج شد.
انتهای پیام/