چه تعداد از اساتید و دانشجویان به دانشگاه بازگشتند؟
«الوعده وفا» شد
جامعه
81932
موضوع بررسی پرونده دانشجویان اخراجی یا تعلیق شده یکی از دغدغهها و وعدههای اصلی دکتر پزشکیان است. موضوعی که بارها در زمان انتخابات و بعد از انتخاب شدن به عنوان رئیسجمهور در محافل مختلف آن را بیان و تأکید کرده است.
به گزارش گروه اجتماعی ایران آنلاین، موضوع بررسی پرونده دانشجویان اخراجی یا تعلیق شده یکی از دغدغهها و وعدههای اصلی دکتر پزشکیان است. موضوعی که بارها در زمان انتخابات و بعد از انتخاب شدن به عنوان رئیسجمهور در محافل مختلف آن را بیان و تأکید کرده است. وزیر علوم، تحقیقات و فناوری نیز از همان روزهای شروع به کار این موضوع را در دستور کار خود قرار داده و زمینه بازگشت دانشجویان و اساتیدی را که اخراج یا تعلیق شدهاند فراهم آورده است. دکتر پزشکیان در روز مراسم تودیع و معارفه وزیر علوم اعلام کرد: وضعیت همه اساتیدی که به هر طریقی دانشگاه با آنها لغو قرارداد کرده یا اخراج شدهاند باید بازنگری شده و دانشجویان به دانشگاه برگردند. دانشجو که اعتراض میکند، من هم باید جوابش را بدهم؛ یا حرفش حق است که باید اطاعت کنم یا اینکه اشتباه میکند که هدایتش میکنم. دانشجو نمیتواند آدم بدی باشد؛ دانشجو کسی است که فردای مملکت ماست و باید بتواند سؤال کند. میشود دانشجو را هدایت و توجیه کرد و اگر حق با اوست، این من هستم که باید خودم را اصلاح کنم نه اینکه او را بزنم. اما در شب دوشنبه ۱۲ آذر رئیسجمهور در گفتوگوی مستقیم با مردم باز هم به بازگشت این دسته از دانشجویان و اساتید به دانشگاه اشاره کرد و گفت: بسیاری از دانشجویانی که معلق شده بودند به تحصیل بازگشتند. بسیاری از اساتید نیز بررسی شدند و بازگشتند. مگر افرادی که ممکن است مشکل قضایی داشته باشند. در غیر این صورت، اکثراً برگشتهاند. نه اینکه اینها مجرم بودند همان بحث هوای نفسی که میگویم اینجا شکل میگیرد. وی در همین رابطه عنوان کرد: زمانی که نماینده بودم بارها مواردی را دیده بودم که غیرقابل قبول بود و به وزیر علوم اعلام میکردم، مراقبت کنید و دائم قول دادند و متأسفانه عمل نکردند. طبیعتاً این نوع رفتار با دانشجو و هیأت علمی نتیجهاش نارضایتی است. از آن طرف نیز آنها دلشان میخواهند نخبگان ما را ببرند، بر کشورمان ناآرامی ایجاد کنند و میخواهند آنهایی را که نخبه هستند که میتوانند برای این مملکت چارهسازی کنند و مشکل ما را حل کنند، برایشان سفره پهن کردند تا به کشور خودشان ببرند. رئیسجمهور خاطرنشان کرد: ما به جای اینکه هوای نخبگانمان را داشته باشیم و حداقل احترام خشک و خالی به آنها بگذاریم، دلگرم شوند و حداقل احساس کنند این مملکت برای آنهاست و احساس کنند وجودشان ضروری و لازم است و میتوانند کمک کنند، به جای این کار، بدتر عمل کردهایم. ما تلاش میکنیم برای همین مشکلاتی که از ناترازیها داریم نخبگان را دخیل کنیم. پزشکیان تصریح کرد: باور من این است که اساتید و نخبگان ما وارد میدان شوند و بخواهند همکاری کنند، مشکلات ما حل میشوند.
پروندههای انضباطی بسته شد
سعید حبیبا، معاون وزیر علوم و رئیس سازمان امور دانشجویان کشور در گفتوگو با «ایران» با اشاره به بازگشت دانشجویان دارای احکام انضباطی و اساتید کنارگذاشته شده توضیح داد: به طور اجمال میگویم تمام افرادی که پروندههایشان به نوعی انضباطی بود به دانشگاه برگشتهاند. البته بجز آن دسته از افرادی که تخلفات مربوط به آموزش و پژوهش داشتند یا همچنین افرادی که در حوزههای منکراتی و اخلاقی پرونده داشتهاند اجازه بازگشت به دانشگاه را ندارند. معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری اظهار کرد: ما درباره تخلفهای آموزشی و پژوهشی مصر هستیم و محکم پای قوانین آن میایستیم که نباید تخلفی درباره آن صورت بگیرد، همچنین درباره مسائل اخلاقی به هیچ عنوان کوتاه نمیآییم اما در سایر موارد دانشجوهای اخراجی میتوانند به دانشگاه بازگردند. ما الان موردی نداریم که به دانشگاه برنگشته باشد مگر اینکه حکم دادگاه داشته باشد؛ ما هم به حکم دادگاه ورود نمیکنیم و در دستگاه قضا بررسی میشود.
سید احمدرضا خضری مشاور وزیر و مدیرکل حوزه وزارتی و روابط عمومی وزارت علوم نیز در گفتوگو با «ایران» درباره آمار اساتید بازگشته به دانشگاه بیان کرد: در حال حاضر هیچ آمار دقیقی در خصوص تعداد این اساتید وجود ندارد اما تعداد قابل توجهی از اساتید به دانشگاه برگشتهاند و وضعیت تعدادی دیگر در حال بررسی است. حتی وضعیت برخی از اساتید به بررسی هم کشیده نشده و از سوی دانشگاه و برنامهریزی که وزارت علوم داشته مجدد به کار خود برگشتهاند و مشغول به کار شدهاند. ولی تعدادی پرونده نیز در وزارت علوم در دست بررسی است که هم سیاسی هستند و هم انضباطی. در هر صورت آمار دقیقی از این اساتید در دست نیست.
۳۰۰ دانشجو به دانشگاه بازگشتند
در همین راستا محمدرضا ظفر قندی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در گفتوگویی با ایرنا درباره بازگشت ۳۰۰ دانشجو به دانشگاه اعلام کرد: حسب دستور رئیسجمهور بررسی وضعیت دانشجویان شروع و کاری که انجام دادیم این بود که با اصلاح شیوهنامهای که داشتهایم این افراد موقتاً ثبتنام کرده و درس خود را شروع کنند. البته که دوباره پروندههایشان در یک بازه زمانی بازنگری میشود و بر اساس آن چیزی که ما مرور کردیم بسیاری از احکامی که قبلاً صادر شده مراحل قانونی را طی نکرده بوده که بحث آن مفصل است. ولی این افراد بازگشتهاند و تعدادشان در مجموع وزارت علوم و وزارت بهداشت حدود ۳۰۰ نفر دانشجو است که ۶۰ نفر آنها مربوط به وزارت بهداشت هستند. این افراد اکنون درس خود را شروع کردهاند و ما هم به کمک مراجع قانونی پروندههایشان را بازبینی میکنیم. همچنین تلاش میشود بر اساس همان نگرشی که مقام معظم رهبری فرمودند اینها به درس و زندگی خود برگردند
انتهای پیام/