السودانی در دیدار با عراقچی: رخدادهای سوریه جدا از اتفاقات غزه و لبنان نیست
بینالملل
82016
«محمد شیاع السودانی» نخست وزیر عراق در دیدار امروز (جمعه) خود با «سید عباس عراقچی» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران گفت: آنچه در سوریه رخ می دهد جدا از اتفاقات غزه و لبنان نیست.
به گزارش گروه بین الملل ایران آنلاین، در ادامه برنامه دیدارها و رایزنی های منطقه ای رئیس دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران با مقامهای کشورهای منطقه، عراقچی روز جمعه بعد از اتمام نشست با همتایان عراقی و سوری خود در بغداد، به دیدار نخست وزیر عراق رفت و درباره مناسبات دوجانبه و منطقه به ویژه تحولات سوریه بحث و گفت وگو کرد.
السودانی در این دیدار گفت: تحولات جاری در سوریه جدا از اتفاقات لبنان و غزه نیست و هدف آن ناآرام کردن امنیت و ثبات منطقه است.
دفتر اطلاع رسانی نخست وزیری عراق با انتشار بیانیه ای به نقل از محمد شیاع السودانی آورده است که موضع رسمی بغداد در قبال سوریه ثابت است که همانا وحدت سوریه و امنیت و ثبات در آن است.
بر اساس این بیانیه، نخست وزیر عراق بر اهمیت احترام به تمامیت اراضی سوریه تاکید کرده است.
السودانی همچنین بر ادامه تلاش های دیپلماتیک جدی عراق برای مهار بحران سوریه با توجه به اثرات این بحران بر امنیت کشورش تاکید کرد.
بر اساس این بیانیه، در دیدار امروز دو طرف مناسبات دو جانبه را بررسی کرده و درباره تحولات در منطقه به ویژه آنچه در سوریه رخ می دهد تبادل نظر کردند.
براساس برنامه سفر عراقچی به بغداد، قرار است او با «عبداللطیف جمال رشید» رییس جمهوری عراق نیز دیدار و گفت وگو کند.
محور همه رایزنی های رئیس دستگاه دیپلماسی ایران در عراق مناسبات دو جانبه و تحولات منطقه به ویژه اوضاع در سوریه است.
عراقچی در بدو ورود به بغداد گفته بود که اوضاع ویژه در سوریه، رایزنی درباره آن را ضرورت بخشیده است.
وی خاطر نشان ساخت که سفر او به عراق در ادامه سفرهای منطقه ای چند روز قبل او به دو کشور ترکیه و سوریه انجام شده است.
عراقچی ادامه داد که وضعیت منطقه به ویژه در سوریه بسیار حساس است و این امر رایزنی و هماهنگی بین همه کشورهای ذیطرف را ضرورت بخشیده است.
رئیس دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران افزود که به طور معمول از طریق این رایزنی ها، اقدامات و تلاش ها، راه حل های مختلفی ارائه می شود و هدف از این دیدارها نیز ایجاد یک بستر برای تصمیم مشترک به منظور حل بحران ها است.
وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران به محض ورود به بغداد در مقر وزارتخانه امور خارجه عراق مورد استقبال «فواد حسین» همتای عراقی خود قرار گرفت و هر دوی آنها راهی نشست سه جانبه با حضور «بسام صباغ» وزیر امور خارجه سوریه شدند.
گروههای تروریستی از بامداد هفتم آذر ماه ۱۴۰۳ برابر با ۲۷ نوامبر ۲۰۲۴ با حمایت برخی از کشورها و ورود نیروهای تازه نفس خارجی، اقدام به حمله گسترده به مواضع ارتش سوریه در مناطق شمال غرب، غرب و جنوب غرب حلب کردند.
در همین راستا، ژنرال «العماد عباس» وزیر دفاع سوریه پنجشنبه شب گفت که گروههای تکفیری از سوی برخی کشورها و طرفهای منطقهای و بینالمللی حمایت میشوند که به طور علنی از آنها از نظر نظامی و لجستیکی پشتیبانی میکنند.
این عملیات نظامی تروریستها علیه مواضع ارتش سوریه، توافق آتشبس منعقد شده در سال ۲۰۲۰ را نقض کرد زیرا این منطقه، مشمول توافقنامه «کاهش تنش» است که با تضمین ترکیه در آستانه امضا شد و شامل مناطقی در ادلب، حومه حلب و بخشهایی از حماه و لاذقیه نیز میشود.
براساس توافق سال ۲۰۱۷ میلادی میان ایران، روسیه و ترکیه به عنوان کشورهای ضامن صلح آستانه، چهار منطقه امن در سوریه (کاهش تنش) ایجاد شد.
سه منطقه در سال ۲۰۱۸ میلادی به کنترل ارتش سوریه درآمد اما منطقه چهارم که استان ادلب در شمال غربی سوریه، بخشهایی از استانهای لاذقیه، حماه و حلب را در بر میگیرد، هنوز در دست گروههای تروریستی قرار دارد و گفته میشود که کنترل این منطقه بیشتر در اختیار گروه تروریستی تحریرالشام (جبهه النصره) است.
اواخر تابستان سال ۲۰۱۸ میلادی، سران مسکو و استانبول در سوچی روسیه به توافقی دست یافتند که طی آن ترکیه وعده داد، بدون خون ریزی، تروریستهای مستقر در این منطقه را خارج یا خلع سلاح کند، اتفاقی که از دید ناظران، تا امروز رخ نداده است و تروریستها در این منطقه، هر از گاهی به نیروهای نظامی سوریه یا پایگاه روسیه در اطراف این منطقه حمله میکنند.
انتهای پیام/