وزیر نفت در حاشیه نشست مجمع کشورهای صادرکننده گاز خبر داد

امضای قراردادهای گازی با ارزش بالا در آینده نزدیک

بازار

82241
string(743) "[{"name":"a","aspect":"16:9","width_small":"480","width_medium":"720","width_large":"960","_sy":"1","_sx":"1","_r":"0","_h":"720","_w":"1280","_y":"0","_x":"0","source":"\/news\/photo\/1403\/09\/19\/5b0efd25040ec4f22c8f8b7d56b37a94.jpg","_pr_css":"display: block; width: 160px; height: 90px; min-width: 0px !important; min-height: 0px !important; max-width: none !important; max-height: none !important; transform: none;"},{"name":"b","aspect":"1:1","width_small":"480","width_medium":"720","width_large":"960","_sy":"","_sx":"","_r":"","_h":"","_w":"","_y":"","_x":"","source":""},{"name":"c","aspect":"16:6","width_small":"720","width_medium":"960","width_large":"1250","_sy":"","_sx":"","_r":"","_h":"","_w":"","_y":"","_x":"","source":""}]" امضای قراردادهای گازی با ارزش بالا در آینده نزدیک

«بزودی که شاید بخشی از آن قبل از اتمام سال‌جاری باشد، قراردادهایی را با ارزش‌های بالا بویژه در حوزه گاز در کشور امضا خواهیم کرد و به معنای آن است که می‌توانیم تولید گاز را در یک زمان مشخص در چهارچوب قراردادهایی که منعقد می‌شود، افزایش دهیم.»

به گزارش گروه اقتصادی ایران آنلاین، محسن پاک‌نژاد وزیر نفت روز گذشته با بیان این مطلب در حاشیه نشست مجمع کشورهای صادرکننده گاز (GECF) که جمهوری اسلامی ایران میزبانی این اجلاس را بر عهده داشت، گفت: بخشی از انجام پروژه‌های فشارافزایی نیز جزو این مجموعه قراردادها است که قبل از پایان امسال شاهد امضای بخشی از آن خواهیم بود. وی افزود: طبیعتاً انجام این پروژه‌ها بخشی از آن توسط شرکت‌های داخلی و بخشی دیگر نیز در خصوص چگونگی ورود تکنولوژی و فناوری از کشورهای دیگر است.
او با بیان اینکه برای چالش‌های مربوط به تحریم‌ها و محدودیت‌هایی که تحریم‌های ظالمانه بر حوزه صنعت نفت و انرژی ما تحمیل کرده است، چه راهکاری اندیشیده شده، افزود: این‌گونه نبوده که در مقابل این تحریم‌ها خودمان را محدود کنیم و تسلیم شویم؛ هرچه قدر پیچیده‌تر باشد، راهکارهایی که اندیشیده خواهد شد نیز از پیچیدگی و هوشمندی لازم برخوردار خواهد بود.
وی افزود: آنچه مهم است حضور جمهوری اسلامی ایران به عنوان دومین دارنده ذخیره گاز در این‌گونه جوامع است و به دنیا اثبات می‌کند که نقش آفرین هستیم. وی گفت: تبدیل شدن به هاب انرژی در دستور کار دیپلماسی انرژی وزارت نفت در دولت چهاردهم قرار دارد و با وجود محدودیت‌هایی که وجود دارد، بسیار خوشبینیم که به این هدف برسیم و این اجلاس می‌تواند کمک‌رسان باشد چرا که در سطح بین‌الملل گفت‌وگو ایجاد می‌شود.


نفت و گاز نیمی از انرژی جهان
پاک‌نژاد با بیان اینکه اتخاذ رویکردهای تک‌بعدی و ‌گذار سریع از سوخت‌های فسیلی به غیرفسیلی، جهان را با مخاطرات پیچیده‌تری مواجه کرده است، تأکید کرد: این رویکردها به تعمیق ناپایداری، بی‌عدالتی و فقر انرژی در جهان منجر می‌شود. حتی خوش‌بینانه‌ترین چشم‌اندازهای انرژی، حاکی از آن است که تا سال ۲۰۵۰ همچنان حداقل نیمی از نیاز انرژی جهان با استفاده از منابع نفت و گاز تأمین خواهد شد.
پاک‌نژاد اظهار کرد: بنابراین تلاش برای حذف یا جایگزینی سوخت‌های فسیلی، اقدامی غیرواقع‌بینانه و تهدیدآمیز برای امنیت انرژی جهان خواهد بود.
وی با تأکید بر اینکه در این میان، گاز طبیعی با برخورداری از مزایای اقتصادی، زیست‌محیطی، وفور منابع و زیرساخت‌های در حال گسترش، نقش حیاتی خود را در تأمین نیاز رو به رشد جهان به انرژی به اثبات رسانده است، افزود: بر اساس جدیدترین پیش‌بینی دبیرخانه مجمع کشورهای صادرکننده گاز، سهم گاز طبیعی در ترکیب انرژی جهان تا سال ۲۰۵۰ به ۲۶ درصد خواهد رسید.

 تولید سالیانه ۲۷۵ میلیارد مترمکعب گاز
وزیر نفت بیان کرد: در حالی ‌که انتظار می‌رود سرمایه‌گذاری‌ها در صنعت گاز در میان‌مدت و بلندمدت افزایش یابد، اما احتمالاً حجم آن‌ به سطوح بالای گذشته نزدیک نخواهد شد و این موضوع تهدیدی بالقوه در تأمین امنیت انرژی جهان به‌شمار می‌رود.
پاک‌نژاد با تأکید بر اینکه باید به‌طور هماهنگ و با کمک دبیرخانه مجمع کشورهای صادر کننده گاز، بیش از گذشته تلاش کنیم گاز طبیعی به‌عنوان بخشی از راه‌حل دستیابی جهان به توسعه پایدار، مورد حمایت‌های همه‌جانبه بین‌المللی قرار گیرد، افزود: ایران به‌عنوان یک تولیدکننده بزرگ گاز جهان، با وجود فشارهای ناشی از تحریم بر صنعت نفت و گاز، توانسته است به دستاوردهای ارزشمندی در زمینه توسعه زیرساخت‌های لازم، برای افزایش عرضه گاز طبیعی خود دست یابد.
وی افزود: با وجود تحریم‌های ظالمانه و یک‌جانبه دولت امریکا در چند سال گذشته، بخش قابل‌توجهی از پروژه‌های برنامه‌ریزی‌شده در زمینه توسعه بخش گاز (بالادستی و پایین‌دستی)، با موفقیت به انجام رسیده که به افزایش تولید گاز طبیعی ایران تا سطح ۲۷۵ میلیارد مترمکعب در سال منجر شده است.
پاک‌نژاد با اشاره به اینکه اکنون سهم گاز طبیعی در سبد مصرف انرژی در کشور ایران به بیش از ۷۰ درصد افزایش یافته است، گفت: بهره‌گیری از ظرفیت‌های داخلی و بین‌المللی برای اجرای برنامه‌های افزایش تولید گاز طبیعی، بهینه‌سازی مصرف و افزایش کارایی انرژی ازجمله اهداف کلیدی صنعت گاز جمهوری اسلامی ایران است .وزیر نفت بیان کرد: گفت‌وگو، همکاری و هم‌راستایی راهبردی میان کشورهای عضو مجمع کشورهای صادرکننده گاز، بستری حیاتی برای استحکام آن است و ایران به‌عنوان یکی از اعضای بنیانگذار مجمع، نقش اساسی در شکل‌دهی اهداف و راهبردهای آن ایفا کرده است.

 

امین محمودی
خبرنگار


انتهای پیام/
دیدگاه ها
آخرین اخبار بازار