متخصص عفونی در گفتوگو با «ایران آنلاین»:
شیوع مجدد آنفولانزا با تشدید آلودگی هوا/ افرادی که مبتلا نشدند واکسن بزنند
جامعه
82876
دکتر شاهین قاسمی با اشاره به اینکه در حال حاضر آنفولانزا مجددا بسیار شایع شده، گفت: آلودگی هوا در شیوع بیماریهای عفونی نقش مهمی دارد.
دکتر شاهین قاسمی متخصص بیماریهای عفونی و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی ایران آنلاین درباره تاثیر آلودگی هوا در بروز بیماریهای عفونی اظهار کرد: وقتی آلودگی هوا تشدید میشود، آلایندهها و آلودگیها در سطح پایینتری میمانند و بالا نمیروند. این قضیه باعث ازدحام ارگانیسمها و میکروبها در هوا میشود. با سرد شدن هوا و شروع فصل سرد سال هم مردم بیشتر به دور هم جمع شدن تمایل پیدا میکنند و ترافیک و ازدحام جمعیت هم بیشتر میشود. به این ترتیب بیماری عفونی خیلی راحت از فردی به فرد دیگر از طریق تنفس و دستهای آلوده منتقل میشود. در حال حاضر هم آنفولانزا بسیار شایع شده است. در نتیجه، آلودگی هوا در شیوع بیماریهای عفونی نقش مهمی دارد.
این متخصص بیماریهای عفونی در پاسخ به این پرسش که آیا تزریق واکسن در این زمان از سال تاثیری دارد، بیان کرد: تاثیر واکسن ربطی به زمان تزریق آن ندارد. هر زمانی که واکسن تزریق شود دو هفته پس از آن در بدن آنتی بادی ساخته میشود. معمولا شیوع ویروس آنفولانزا از اواخر آبان هر سال شروع میشود. پس توصیه میشود این واکسن در شهریورماه و تا حداکثر مهرماه تزریق شود که دو هفته بعد در زمان شیوع آنفولانزا و آغاز سرما آنتی بادی در بدن ساخته شده باشد و بدن ایمن شود. اگر فردی در حال حاضر واکسن تزریق کند بی تاثیری نخواهد بود و به هر حال موثر است.
وی خاطرنشان کرد: اما دانستن این نکته بسیار مهم است که تاثیر واکسن در بدن فردی بالا خواهد بود که مبتلا به آنفولانزا نشده باشد. این بیماری عفونی در ماههای شهریور و مهر هنوز شیوع پیدا نکرده بود. در این صورت هنوز هیچکس مبتلا نشده بود و هر فردی که آن زمان واکسن زده باشد بدن خود را نسبت به آنفولانزا ایمن کرده است. در حال حاضر اگر فردی مبتلا به آنفولانزا نشده باشد توصیه میکنیم که واکسن را بزند، چون این بیماری عفونی تا بهمنماه ادامه خواهد داشت.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران در ادامه بیان کرد: اما اگر فردی آنفولانزا گرفته باشد دیگر زدن واکسن سودی ندارد. علائم سرماخوردگی و آنفولانزا شبیه بهم هستند و تشخیص آن با آزمایش (PCR) پی سی آر است. البته شدت علائم آنفولانزا بیشتر از سرماخوردگی دارد. برای افرادی که مبتلا به آنفولانزا شدند دیگر تزریق واکسن امسال کمکی نمیکند.
دکتر قاسمی درباره تاثیر واکسن در جلوگیری از ابتلا به آنفولانزا عنوان کرد: واکسن آنفولانزا حتی اگر جلوی ابتلا به آنفولانزا را نگیرد، حداقل شدت بیماری را کم میکند و تزریق واکسن به همین علت خیلی مهم است.
انتهای پیام/