هرمزگان پیشانیِ تجارت دریایی ایران
استانها
83239
طبق گزارش گمرک ایران؛ بالاترین حجم مبادلات تجاری بدون احتساب نفت با ۳۴ میلیارد دلار به استان هرمزگان اختصاص دارد یعنی هرمزگان به لحاظ ارزش توانسته ۲۹ درصد کل مبادلات تجاری ایران را به خود اختصاص دهد درحالی که تهران و خوزستان در ردههای دوم و سوم قرار دارند که این اتفاق حاکی از ظرفیت هرمزگان در حوزه اقتصاد دریامحور و تجارت دریایی است.
به گزارش گروه استانهای ایران آنلاین، گمرک ایران در ابتدای سال جاری با هدف تحلیل واقع بینانه و شفاف، آماری از فعالیت گمرکات کشور ارائه کرد که نشان میدهد؛ بالاترین حجم مبادلات تجاری (جمع واردات و صادرات) بدون نفت به ترتیب در گمرکات استانهای هرمزگان (۳۴ میلیارد دلار ۲۹ درصد کل مبادلات تجاری کشور از حیث ارزش)، تهران (۱۵.۴ میلیارد دلار ۱۴ درصد کل مبادلات تجاری کشور از حیث ارزش) و خوزستان (۱۵.۱ میلیارد دلار ۱۳ درصد کل مبادلات تجاری کشور از حیث ارزش) رقم خورده است.
طبق این آمار و از نظر ارزش صادراتی، گمرکات استانهای هرمزگان، بوشهر، خوزستان، کرمانشاه، آذربایجانغربی و تهران در صدر جدول هستند و از نظر ارزش وارداتی، گمرکات استانهای هرمزگان، تهران، خوزستان، کرمان، بوشهر و مازندران در صدر بودهاند و میبینیم که هرمزگان در هر ۲ حوزه بر سکوی نخست قرار گرفته است.
باید یادآور شویم که طبق آمار ارائه شده توسط گمرک ایران؛ هرمزگان رتبه نخست در حجم مبادلات تجاری، از حیث ارزش، ارزش صادراتی و وارداتی را داشته و این آمار خود گویای نقش قابل توجه گمرکات این استان مرزی و بندری در کشور است.
بر اساس اطلاعات به دست آمده درخصوص روند مبادلات تجاری کشور میتوان گفت: واردات خودرو سواری نو، کشندهها، شمش طلا، گوشی تلفنهمراه، محصولات پتروشیمی، اقلام عمده کالاهای وارداتی و صادراتی و کالاهای اساسی، صادرات فرش و ترانزیت خارجی از عمدهترین موارد بوده است.
نکته قابل تامل اینجاست که اگر برخی موارد در روند واردات و صادرات تسهیل شود قطعا هرمزگان در آسمان اقتصادی ایران و منطقه خوش خواهد درخشید و به عنوان مصداق میتوان به رویههای کهنه در ترخیص کالاها اشاره کرد که بعضا موجب رسوب بیش از حد کالا در بنادر این استان میشود و هرچه مدت زمان رسوب و ماندگاری کالا در بنادر بیشتر شود، متعاقبا آن کالاها با قیمت بیشتری به دست هموطنانمان میرسد چراکه هزینههای اضافی همچون انبارداری و سایر موارد ریز و درشت به آن کالا تحمیل خواهد شد.
در همین راستا مجتبی قهرمانی رییس کل دادگستری هرمزگان ۲۴ آبان ماه سال جاری در نشست دستگاه قضایی در خصوص بنادر و گمرکات و اموال تملیکی استان با بیان اینکه انجام آزمون های متعدد و تکراری در خصوص کالاهای مشابه در بنادر و گمرکات هرمزگان موجب رسوب کالا و ایجاد شائبه درآمدزایی کاذب برای شرکت های خصوصی واسطه و پیمانکار شده است، خاطرنشان کرد: دستگاه قضایی ضمن درخواست بررسی و اصلاح فرآیند یاددشده، رسیدگی به جنبه های حقوقی و کیفری این موضوع را در دستورکار خود قرار داده است.
مسلما اگر این فرایندها اصلاح و روند ترخیص کالاها آسان شود، کالاها چه خودرو و چه هر کالای دیگری با قیمت مناسبتری به دست ما خواهد رسید ضمن اینکه واردکنندهها بدون نگرانی از دپوی کالاها، برای واردات کالاهای مورد نیاز کشور، رغبت بیشتری خواهند داشت.
پنج اداره کل و ۲۵ دفتر گمرکی در هرمزگان وجود دارد. در میان گمرکات هرمزگان، ادارهکل گمرک شهید رجایی بیشترین سهم از فعالیتهای گمرکی را به خود اختصاص داده است و درواقع افزون بر ۸۹ درصد فعالیتهای گمرکی این استان در گمرک شهید رجایی انجام میشود.
ناگفته نماند که ۴۷ درصد درآمد گمرکات کشور متعلق به گمرک شهید رجایی بندرعباس است.
انتهای پیام/