در گفتوگو با «ایران آنلاین» مطرح شد؛
اعتیاد به سبک امروزی!/ عوارض جانبی ماده مخدر گل برای جوانان
جامعه
83281
دکتر مسعود احتشام گفت: این روزها نسل جوان جامعه به خیال اینکه ماده مخدر گل هیچ عوارضی ندارد و اعتیاد ایجاد نمیکند به آن روی آوردهاند، اما این باور سرابی بیش نیست.
دکتر مسعود احتشام فوق تخصص ریه، آسم و آلرژی و مراقبتهای ویژه و هیئت علمی دانشگاه یزد در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی ایران آنلاین درباره ماده مخدر گل که این روزها در میان جوانان بهعنوان ماده مخدر بی عارضه مرسوم شده، اظهار کرد: این روزها نسل جوان جامعه از ماده مخدر گل بهعنوان یک ماده شادیآور استفاده میکنند. آنها به خیال اینکه این ماده هیچ عوارضی ندارد و اعتیاد ایجاد نمیکند به آن روی آوردهاند، اما این باور سرابی بیش نیست. برخلاف آن چه که میگویند این ماده اعتیادآور نیست و وابستگی نمیآورد اما یک ماده تخریبی است. ماده مخدر گل در سیستم گیرندههای فرد مصرف کننده مینشیند و وابستگی ایجاد میکند، در ادامه وقتی این ماده در زمانی که بدن به مصرف آن عادت کرده به سیستم گیرنده نرسد، فرد دچار خمودگی یا دردهای گذرای کاذب میشود. این موضوع منجر به این میشود که فرد مجبور به مصرف مجدد خواهد شد و این همان تعریف اعتیاد است.
وی ادامه داد: ماده مخدر گل هم مثل باقی مواد مخدر همچون تریاک، ماری جوانا و ... وابستگی ایجاد میکند و فرد مجبور به استفاده مداوم و مرتب خواهد شد. گل در میان مواد مخدر دیگر در فرد مصرف شونده باعث احساس شادی کاذب، میل به حرکات خاص و تسکین موقت میشود. فردی که گل مصرف میکند به خاطر وابستگی که در گیرندههای مغزی برایش ایجاد میشود، قطعا دچار اعتیاد خواهد شد.
این فوق تخصص ریه و مراقبتهای ویژه هشدار داد: به مرور زمان هم در کنار مصرف گل، استفاده از مواد مخدر دیگر برایش آسان میشود. پس از مصرف گل اکثر افراد به سیگار و مواد مخدر دیگر روی میآورند. این امر منجر میشود که سیستمهای مختلف بدنشان همچون سیستم تنفسی، گوارشی، ریوی و ... دچار اختلال شود و به مرور زمان بروز بیماریهای مزمنی را برای این افراد به دنبال داشته باشد.
دکتر احتشام درباره عوارض ماده مخدر گل بیان کرد: اولین عارضهای که ایجاد میکند بر روی تمرکز و مسائل حافظهای است. در حالت کلی، مواد مخدری که به صورت دود و استنشاق استفاده میشود از مجاری تنفسی فوقانی گرفته تا مجاری تنفسی تحتانی و بافت ریه را دچار تخریب کرده و سرفههای مکرری را به دنبال دارد. در ادامه عوارضی همچون خشک شدن دهان، شانس کلنی شدن میکروبها و ایجاد عفونت در بافت ریه و مجاری فوقانی تنفسی دیده میشود.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: گاهی با اختلالی که در دریچه حنجره فرد ایجاد میشود، ترشحات و بزاق فرد مستقیم به داخل ریه میرود و عفونتهای مختلفی را در بافت ریه به وجود میآورد. گاهی هم در برخی بیماران شاهد ورم شدید ریه هستیم که فرد در بخش مراقبتهای ویژه بستری میشود و زیر دستگاه تنفس میکند. متاسفانه با شدت عوارض و اختلال مغزی ممکن است فرد دچار مرگ هم بشود. گاهی ممکن است فردی دارای بیماری خاصی باشد و از آن اطلاع نداشته باشد، مثل نقص ایمنی یا بیماریهای مزمنی همچون دیابت که عوارض بیشتری را برای این دسته از افراد به دنبال خواهد داشت.
این فوق تخصص آسم و آلرژی با بیان اینکه عوارض مصرف ماده مخدر گل روی افراد مختلف شدت و ضعف دارد، عنوان کرد: اکثر این افراد دچار اختلال تمرکز حواس میشوند و شانس رفتن میکروبها و ترشحات بزاق به داخل ریه بالا میرود و منجر به عفونتهای ریوی خواهد شد. برخی از افراد هم درگیر سرفههای پست سر هم و مکرر میشوند که بسیار آزار دهنده خواهد شد. با مصرف مداوم این مواد مخدر وضع از آنچه که هست بدتر هم میشود و التهاب بالاتر میرود.
انتهای پیام/