لزوم تعیین تکلیف مدیریت واحد احیای دریاچه ارومیه
جامعه
83465
معاون محیط زیست انسانی رییس سازمان حفاظت محیط زیست کشور گفت: مدیریت واحد طرح احیای دریاچه ارومیه باید در اسرع وقت توسط دولت تعیین تکلیف شود.
به گزارش گروه اجتماعی ایران آنلاین، صدیقه ترابی روز دوشنبه در مراسم تودیع و معارفه سرپرست جدید اداره کل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی، با اشاره به اهتمام ویژه دولت چهاردهم به موضوع وضع بغرنج دریاچه ارومیه، افزود: در این خصوص جلسات بسیار مهم و کارشناسی در سطح معاون اول رییس جمهوری در جریان است، اما باید با جمع بندی اصل مطالب نسبت به مشخص کردن مدیریت این دریاچه اقدام شود.
وی با تاکید بر اینکه همه دستگاه ها و عموم مردم در موضوع دریاچه ارومیه وظیفه دارند، اظهار کرد: در هر حال باید نگاهی به گذشته داشته باشیم تا متوجه شویم چه کردیم که امروز با این شرایط نامناسب دریاچه ارومیه روبرو هستیم و طبق آیات قرآنی ناسپاسی از نعمات الهی همچون آب و خاک یکی از دلایل شرایط کنونی است.
ترابی پیگیری وضعیت دریاچه ارومیه در سطح ملی را لازم و ضروری خواند و یادآور شد: در عین حال مدیریت های استانی نیز باید در این خصوص فعال شده و نسبت به اجرای طرح های پیشنهادی وارد عمل شوند.
وی گرد و غبارهای نمکی را از جمله چالش های مهم زیست محیطی ناشی از خشک شدن دریاچه ارومیه دانست و گفت: آذربایجان شرقی به علت شرایط خاص اقلیمی و موقعیت جغرافیایی و جهت وزش بادها در بستر دریاچه بیشتر از سایر استان های همجوار در معرض آسیب است.
ترابی منابع آبی و سفره های زیرزمینی را از چالش های عمده زیست محیطی آذربایجان شرقی دانست و با بیان اینکه حوضه های آبریز منطقه از آب های زیرزمینی تهی شده اند، ادامه داد: تمام این مسایل ناشی از نحوه استفاده از آب و خاک در سال های گذشته است که انواع چالش های زیست محیطی همچون آلودگی هوا، تغییرات اقلیمی و افزایش دما از نتایج این موضوع است.
وی به موضوع رودخانه های آذربایجان شرقی به خصوص رود ارس اشاره و با تایید آلودگی های آن، گفت: کیفیت این رودخانه برای ایران به دلیل استفاده های کشاورزی و شرب از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است که باید مراقبت های لازم و کافی از آن صورت بگیرد.
ترابی مزیت های محیط زیست آذربایجان شرقی را بیشمار دانست و با اشاره به وجود جنگل های بکر و زیبای ارسباران در این استان، افزود: اینکه در سال های اخیر پایش هوشمند این جنگل ها به انجام رسیده است، دستاوردی بزرگ و مهم به شمار می رود که شاید در سطح کشور معدود جنگل هایی است که به این طریق پایش زیست محیطی می شود.
وی به آلودگی هوای تبریز نیز اشاره و اضافه کرد: عمده ترین دلیل این آلودگی به صنایع متحرک و به خصوص تردد خودروهای سواری در سطح شهر است که باید تمهیدات خاصی در این خصوص از سوی دستگاه های اجرایی و شهرداری به انجام برسد.
ترابی صنایع و وجود نیروگاه های مختلف در آذربایجان شرقی و تبریز را از دیگر منابع آلوده کننده هوای این شهر بیان کرد.
بی توجهی به محیط زیست تبعات بسیار منفی و جبران ناپذیری دارد
معاون عمرانی استاندار آذربایجان شرقی نیز در این مراسم با تاکید بر اینکه محیط زیست جزو اولویت های اصلی و مهم مدیریت ارشد استان است، گفت: باید توجه داشت که محیط زیست مساله محوری جهان و کشور است که بی توجهی به آن تبعات بسیار منفی و جبران ناپذیری خواهد داشت.
ظفر محمدی ادامه داد: همه دستگاه های اجرایی، خدماتی، بخش خصوصی و صاحبان صنایع و به خصوص تشکل های مردم نهاد در حراست و مراقبت از محیط زیست رسالت بسیار وسیع و بزرگی بر عهده دارند.
وی با قدردانی از تلاش های محیط بانان در عرصه های مختلف زیست محیطی کشور و آذربایجان شرقی، از آنها به عنوان به عنوان سنگربانان آینده زیست محیطی کشور یاد کرد و وظیفه حراست از منابع طبیعی کشور را بر عهده گرفته اند.
محمدی از تلاش های ۳۲ ماهه شهنام اشتری در مدیرکلی حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی قدردانی و اظهار کرد: در این مدت خدمات بسیار ارزنده و مهمی در این مجموعه صورت گرفته است که باید توسط مدیریت جدید تداوم داشته باشد.
وی به سابقه مدیریتی مدیرکل جدید حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی نیز اشاره کرد و یادآور شد: وی از جمله مدیران موفق شهرداری تبریز هستند که به دلیل فعالیت های پرشمار در قالب تشکل های زیست محیطی می توانند منشاء خیر و برکت برای این حوزه باشند.
مدیرکل سابق حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی در مراسم تودیع خود با ارایه گزارشی از فعالیت ۳۲ ماهه خود، گفت: در این مدت تلاش کردم کمبودها و نارسائی های حوزه سخت افزاری و نرم افزاری مجموعه را تا حدودی جبران کنم.
شهنام اشتری، ایجاد و راه اندازی تعداد چهار پاسگاه جدید و آماده سازی ۲ پاسگاه دیگر محیط بانی، اجرای طرح هوشمندسازی در ۸۰ درصد مساحت اراضی زیر پوشش محیط زیست آذربایجان شرقی، افزایش تجهیزات انفرادی محیط بانان، تعادل بخشی به توسعه صنعتی با الزامات زیست محیطی، ساخت روگذر حیات وحش در شهرستان جلفا، به روز رسانی طرح های حفاظت از تالاب های استان، کوتاه کردن پاسخ به استعلامات و صدور مجوزهای زیست محیطی و ایجاد تمهیدات زیست محیطی در واحدهای فولادی، پیگیری آلودگی رودخانه ارس با ارمنستان و جلوگیری از تخلیه فاضلاب به آن را از جمله کارنامه مدیریتی خود برشمرد.
وی تلاش برای افزایش بودجه اداره کل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی را از دیگر فعالیت های دوره مدیریتی خود بیان و اظهار کرد: در سال ۱۴۰۰ بودجه این مجموعه ۴۰ میلیارد ریال بود که این رقم را به ۵۰۰ میلیارد ریال در سالجاری رساندیم.
اشتری ادامه داد: علاوه بر بودجه های ملی، معادل ۱۰۰ میلیارد ریال برای آبرسانی به تالاب قوری گل و ۷۰ میلیارد ریال نیز از محل منابع مدیریت بحران استان جذب کردیم.
وی بازسازی ۴۵ واحد ساختمان، خرید پنج دستگاه خودرو و توسعه خانه های محیط زیست و ارتباط موثر و مستمر با رسانه ها و خبرنگاران را از دیگر فعالیت های ۳۲ ماهه مدیریت حفاظت محیط زیست آذربایجان شزرقی بیان کرد.
سرپرست جدید حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی نیز در این مراسم رویکرد اصلی خود در این مجموعه را همکاری با تشکل های مردم نهاد، تعامل با صاحبان صنایع و هماهنگی با دستگاه های مختلف اعلام و اظهار کرد: لازمه تحقق این رویکردها برخورداری از شجاعت و جسارت است که در این مسیر تلاش خواهم کرد.
محمدحسین حسن زاده با بیان اینکه ممنوعیت چاره ساز رفع مسایل و مشکلات زیست محیطی نیست، یادآور شد: باید توسعه را همسان و با رعایت الگوها و مقررات زیست محیطی دید، چون ما به هیچ عنوان دنبال تعطیلی واحدهای صنعتی نخواهیم بود.
وی دریاچه ارومیه را مساله مرگ و زندگی مردم چند استان به ویژه آذربیجان شرقی دانست و یادآور شد: این دریاچه به هر طریق ممکن باید احیا شود و بر این اساس از نقطه نظرات و طرح های صاحب نظران دانشگاهی باید بهره برد.
در پایان این مراسم از تلاش های شهنام اشتری قدردانی و محمدحسین حسن زاده به عنوان سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی معرفی شد.
انتهای پیام/