رویترز از برخورد خشن تحریرالشام با اقلیت‌های سوری گزارش داد

ناآرامی‌های زودهنگام در شام

بین‌الملل

83778
ناآرامی‌های زودهنگام در شام

رسانه‌های دولت انتقالی سوریه گزارش دادند که مقامات جدید این کشور روز پنجشنبه سرکوب شدید امنیتی را در منطقه ساحلی لاذقیه آغاز کردند.

به گزارش گروه بین الملل ایران آنلاین، این مرگبارترین چالش تاکنون برای مقامات تحت رهبری اسلامگرایان سنی است که بشاراسد را در 8 دسامبر از قدرت کنار زدند.
منابع محلی در سوریه پنجشنبه شب از درگیری اهالی خربه المعزه در حومه طرطوس با نیروهای تحت امر ابومحمد الجولانی رهبر تحریرالشام خبر دادند.
طرطوس، بخشی از منطقه ساحلی سوریه است که محل زندگی بسیاری از علویان و مسیحی‌های سوری است. نیروهای تحت امر الجولانی با ورود به این منطقه ضمن ربایش برخی از جوانان علوی اقدام به سرقت برخی از خودروهای مردم کردند. منابع خبری همچنین از اعلان وضعیت اضطراری و منع آمد و شد در لاذقیه و جبله در پی درگیری‌های دیروز بین نیروهای وابسته به ابومحمد الجولانی و شهروندان سوری ساکن در این مناطق خبر می‌دهند.
همچنین فرماندهی پلیس حمص وابسته به تحریرالشام از برقراری مقررات منع آمد و شد در این شهر از ساعت 18 تا 8 صبح به وقت محلی خبر داد. حمص طی ساعات گذشته شاهد تظاهرات گسترده علیه اهانت طرفداران الجولانی به نمادهای مقدس علویان بوده است.
وزیر کشور دولت انتقالی سوریه نیز از کشته شدن 14 نیروی پلیس و زخمی شدن 10 نفر دیگر در جریان درگیری‌ها و کمین جوانان سوری برای نیروهای دولت ابومحمد الجولانی سرکرده تحریرالشام در شهر طرطوس خبر داد.
سرکوب چند شب گذشته توسط نیروهای تحریرالشام در حالی است که مقامات جدید دمشق نسبت به تلاش برای جلوگیری از درگیری‌های فرقه‌ای و حفظ حقوق همه اقلیت‌ها متعهد شده‌اند.
به گزارش رویترز، پس از آن‌که ویدئویی مربوط به اواخر نوامبر در رسانه‌های اجتماعی پخش شد که آتش‌سوزی در داخل یک زیارتگاه علویان در حلب را نشان می‌داد، وزارت کشور وابسته به تحریرالشام گفت که گروه‌های ناشناس مرتکب این خشونت شده‌اند و نیروهای تحریرالشام برای حفاظت از اماکن مذهبی به طور شبانه روز مشغول فعالیت هستند.
به نوشته رویترز، هیأت تحریرالشام (HTS)، شاخه سابق القاعده که رهبری شورشی که دولت اسد را سرنگون کرد برعهده دارد، بارها قول داده است از گروه‌های اقلیت محافظت کند. بسیاری از اقلیت‌های قومی و مذهبی، از جمله مسیحیان نگران اتفاقات پیش رو هستند زیرا می‌ترسند حاکمان جدید به دنبال تحمیل یک دولت افراطی در سوریه باشند.
 
گزارش خشونت فرقه‌ای در دمشق
شیخ علی دریر از شیوخ علوی در یکی از محله‌های دمشق به رویترز گفت که علیرغم وعده‌های تحریرالشام که با علوی‌ها محترمانه رفتار خواهد شد، خانه‌ها بر اساس هویت مذهبی‌شان تخریب شده و مردم مورد ضرب و شتم قرار گرفته‌اند. دریر گفت که جامعه دست خود را به سوی دولت جدید دراز کرده است، اما در طی این مدت کوتاه تخلفات زیادی صورت گرفته و روایت‌های شاهدان عینی  از ضرب و شتم افراد در ایست بازرسی‌های نیروهای تحریرالشام خبر می‌دهد.
یکی از جنگجویان تحریرالشامی در منطقه گفت روز پنجشنبه حادثه‌ای رخ داد که در آن علوی‌ها به دلیل مذهب‌شان از اتوبوس پیاده شدند و مورد ضرب و شتم قرار گرفتند، این گروه اما مسئولیت این اتفاق را رد کرد و برعهده نگرفت.
شیخ علی می‌گوید: «این موضوع یک فتنه است و ما نمی‌خواهیم به آن کشیده شویم.» او گفت: «هزاران نفر مملو از کینه و اضطراب هستند و حیثیت آنها جریحه‌دار شده است. با این حال، ما باید به صلح متعهد بمانیم.»
طاهر دواح هم که یک علوی 38 ساله است به رویترز گفت که «بار همه اشتباهات نباید بر دوش یک گروه یا اقلیت گذاشته شود. ما تفرقه نمی‌خواهیم.» به گزارش سانا، محمد عثمان فرماندار تازه منصوب شده منطقه ساحلی لاذقیه در مجاورت طرطوس، با شیوخ علوی دیدار کرده تا آنها را تشویق به انسجام اجتماعی و همزیستی مسالمت‌آمیز کند.
وزارت اطلاعات سوریه آنچه که آن را انتشار هرگونه محتوای رسانه‌ای یا خبری با لحن فرقه‌ای با هدف گسترش تفرقه توصیف کرد، ممنوع اعلام کرد.

رئیس جدید
سازمان اطلاعات سوریه کیست؟

رهبری جدید سوریه «انس ​​خطاب» را به عنوان رئیس سازمان اطلاعات این کشور منصوب کرد. خطاب که قبلاً با نام ابواحمد حدود نامیده می‌شد، از افسران امنیتی برجسته هیأت تحریرالشام است و از حلقه نزدیکان ابومحمد الجولانی به شمار می‌رود. خطاب در سال 1987 در شهر جیرود در استان ریف دمشق به دنیا آمد. پس از پایان تحصیلات متوسطه، برای تحصیل در رشته مهندسی به دانشگاه دمشق پیوست، اما تحصیلات خود را به پایان نرساند و در زمان حمله امریکا به عراق رفت. نام انس خطاب در سپتامبر 2014 به دلیل ارتباط با القاعده در فهرست تروریسم قرار گرفت و در همان سال امیر اداری جبهه النصره شد. وی اواخر سال 2013 یکی از رهبران جبهه النصره و امیر اداری این گروه و عضو مجلس مشورتی این جبهه بود. خطاب برای دریافت کمک‌های مالی به طور منظم با رهبری القاعده در عراق در تماس بود و به تسهیل تأمین مالی و تسلیحاتی جبهه النصره
کمک می‌کرد.

 

بــــرش

استاندار دمشق: نمی‌توانیم دشمن اسرائیل باشیم

استاندار جدید دمشق اعلام کرد سوریه نمی‌تواند دشمن رژیم صهیونیستی باشد و مشکل سوریه با این رژیم نیست. «ماهر مروان» استاندار دمشق در دولت جدید سوریه درباره تجاوزات اخیر رژیم صهیونیستی علیه سوریه گفت: احتمالاً اسرائیل بعد از تغییر نظام در دمشق به دلیل گروه‌های مشخصی احساس نگرانی کرده است. این نگرانی‌ها طبیعی است! وی در گفت‌وگو با رادیو ملی امریکا «ان پی آر» گفت: سوریه هیچ نگرانی‌ای درباره اسرائیل ندارد. مشکل ما با اسرائیل نیست. ما در هرگونه امری که امنیت اسرائیل یا امنیت دولت دیگری در منطقه را تهدید کند مداخله نمی‌کنیم. این موضع با سیاست دولت جدید همسو است. مروان تأکید کرد ملت سوریه برای صلح تلاش می‌کنند و تمایلی به نزاع ندارند.
وی افزود: این طبیعی است که اسرائیل نگران برخی جناح‌ها باشد، شاید اسرائیل احساس ترس کند، بنابراین در مرز کمی پیشروی کرد و جاهایی را بمباران کرد، اما ما از اسرائیل نمی‌ترسیم و مشکل ما با آن نیست.
در این رابطه رادیو اسرائیل گزارش داد به نظر می‌رسد که اظهارات مروان چندان مورد توجه قرار نگرفته است، زیرا مقامات تل‌آویو به روزنامه «یدیعوت آحارونوت» گفته اند که ایدئولوژی تحریرالشام را نباید فراموش کرد و افزودند که پیام‌های «دوستانه» رژیم جدید دمشق همچنان مبهم است و هیچ کس نمی‌داند این رژیم چه مسیری را دنبال خواهد کرد.


انتهای پیام/
دیدگاه ها
آخرین اخبار بین‌الملل