مدیر در گفت‌وگو با ایران آنلاین عنوان کرد؛

ابعاد سفر رئیس جمهور به روسیه / روابط تهران-مسکو به سمت راهبردی شدن پیش می‌رود

صفیه رجایی هرندی

صفیه رجایی هرندی

سیاست

83841
ابعاد سفر رئیس جمهور به روسیه / روابط تهران-مسکو به سمت راهبردی شدن پیش می‌رود

کارشناس مسائل روسیه گفت: روابط تهران-مسکو به سمت راهبردی‌تر شدن حرکت خواهد کرد که یک مسئله مهم است؛ چرا که ما مدت‌ها به دلیل عدم آماده بودن زیرساخت‌های لازم در ایران نتوانستیم روابطمان را با روسیه راهبردی کنیم.

گروه سیاسی ایران آنلاین، اخیرا، سفیر جمهوری اسلامی ایران در مسکو با اشاره به آمادگی ایران و روسیه برای امضا سند جامع همکاری‌های دو کشور، از سفر مسعود پزشکیان به مسکو در ۱۷ ژانویه خبر داده و گفته که در این سفر توافقنامه همکاری دو کشور به امضای روسای جمهور دو کشور می‌رسد. سفری که به زعم کارشناسان می‌تواند منجر به راهبردی تر شدن روابط تهران- مسکو شود.
در همین رابطه، روح الله مدبر کارشناس مسائل روسیه در گفت‌وگو با ایران آنلاین درباره ابعاد سفر پزشکیان به مسکو اظهار کرد: با توجه به اینکه سیاست دولت فدراسیون روسیه در قبال ایران سیاست دوستانه، همگرایانه و همکارانه بوده و ما در بین کشورهای نظام ملل متحد خصوصاً در شرایط فعلی که طرف غربی‌ و تروئیکای اروپایی انواع رویکردهای خصمانه را علیه تهران در پیش گرفتند و مشاهده می‌کنیم همزمان که سیاست‌های تحریمی خود به ما هم اعمال می‌کنند تعمیق روابط تهران-مسکو بی‌نهایت ضروری است، خصوصا در شرایط تهدیدات نوینی که ما در منطقه شاهد هستیم و نتانیاهو هم برنامه طرح خاورمیانه و نظم جدید خود را نیز پیش گرفته است.
مدبر با بیان اینکه این سفر خوب باید زودتر انجام می‌شد اما به هر حال وقوع آن در حال حاضر نیز مفید است، گفت: امروز شرایط روسیه برای همکاری با ایران در طول تاریخ بی‌نظیر است؛ روس‌ها به عنوان یک قدرت مهم جهانی با وجود اینکه امروز در کاخ سفید، ترامپی به قدرت رسیده که با روس ها همگراست شرایط را برای آنها بهتر کرده است.
کارشناس مسائل روسیه ادامه داد: روسیه به هیچ کشوری نیاز ندارد، بلکه خودش ائتلاف‌سازی مهم جهانی می‌کند، خصوصا در دوره ترامپ خواهیم دید که اروپایی‌ها به سمت مذاکره با روسیه خواهند آمد لذا اگر سفر رئیس جمهور به روسیه با برنامه باشد، ایران می‌توانذ از ظرفیت‌های روسیه استفاده کند.
وی با بیان اینکه یکی از اقداماتی که قرار است در این سفر صورت بگیرد، امضای توافق‌نامه جامع راهبردی ایران و روسیه است، گفت: در مقدمه توافق جدید که قرار است در کرملین امضا شود، اشاره شده روابط تهران-مسکو به سمت راهبردی‌تر شدن حرکت خواهد کرد که یک مسئله مهم است؛ چرا که ما مدت‌ها به دلیل عدم آماده بودن زیرساخت‌های لازم در ایران نتوانستیم روابطمان را با روسیه راهبردی کنیم.
مدبر عنوان کرد: در مقدمه توافق‌نامه جامع راهبردی ایران و روسیه اشاره شده که روابط ایران و روسیه می‌تونه راهبردی شود و بحث‌های متعددی در این زمینه وجود دارد خصوصاً بند ۳ تفاهمنامه که در زمینه مقابله با تهدیدات امنیتی مشترک است و در بحث حمایت روسیه از ایران در مجامع بین‌المللی در حوزه‌های سیاسی و فضای اقتصادی گشایش‌های ویژه ایجاد می‌کند به طوری که با همگرایی و همکاری که روسیه داشت ایران عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا شد.
کارشناس مسائل روسیه با بیان اینکه روسیه دریچه یک بازار ۴۰۰ میلیارد دلاری را برای تهران باز کرد، گفت: تهران باید از این مسئله استفاده کند، امیدوارم که یک برنامه عملیاتی ویژه جدی توسط دولت برای استفاده از ظرفیت کم نظیری که امروز ما در روابط با روسیه به واسطه رویکرد مثبتی که روس‌ها به ما دارند داشته باشیم و بتوانیم از این فرصت استفاده کنیم.
وی ادامه داد: امروز تراز تجاری ما با روسیه عدد بی‌نهایت پایینی است، در شرایطی که روسیه بازار خود را برای ورود ایران باز کرده اما صادرات و واردات ایران به این کشور در مجموع کمتر از ۴ میلیارد دلار ممی‌رسد و ما باید این رقم را بالاتر ببریم.
مدبر همچنین با اشاره به اینکه روسیه با تغییرات ژئوپلیتیک منطقه هم نفوذ خود را در سوریه از دست نداد، گفت: این به این دلیل است که روسیه یک قدرت جهانی است، بنابراین وقتی یک قدرت جهانی مثل روسیه می‌خواهد با ما همکاری کند ما باید از این فرصت استفاده کنیم و مسیر را پیش ببریم.

انتهای پیام/
دیدگاه ها
آخرین اخبار سیاست