معاون اجتماعی پلیس فتا در گفتوگو با «ایران آنلاین»:
با این روش به کلاهبرداران رکب بزنید!
جامعه
84141
سرگرد جواد مختار رضایی با اشاره به روش جدید پلیس فتا برای مقابله با مجرمان سایبری گفت: هموطنان در زمان برداشت پول از حسابشان، اگر سریعتر با شماره ۰۹۶۳۸۰ تماس بگیرند، پیگیری بهتری صورت خواهد گرفت.
سرگرد جواد مختار رضایی معاون اجتماعی پلیس فتا در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی ایران آنلاین درباره جرایم برداشت بانکی و شماره ۰۹۶۳۸۰ ارائه شده از سوی پلیس فتا اظهار کرد: یک ساعت طلایی در جرایم برداشت بانکی تعیین شده است. هموطنان در زمان برداشت پول از حسابشان هر چه سریعتر با این شماره تماس بگیرند، بهتر است و پیگیری بهتری صورت خواهد گرفت. اما باز هم برخی مواقع شاهد بودیم مجرم به قدری با سرعت بالا کار خود را پیش میبرد که قبل از آن یکساعت، پول را از حساب خارج کرده است. احتمال این موضوع کم است، اما به هرحال چنین مواردی هم پیش میآید.
وی ادامه داد: بنابراین اینکه یک ساعت طلایی را گذاشتیم فرضمان بر این بوده که هر چقدر سریعتر پیگیری اولیه انجام شود. هر چقدر سریعتر اقدام شود، شانس اینکه پول در حساب مقصد بررسی شود، احراز هویت و اقدامات لازم صورت بگیرد، بالاتر میرود.
سرگرد مختار رضایی درباره عدم موفقیت برخی از افراد در زمان تماس با شماره اعلام شده از سوی پلیس فتا، عنوان کرد: شماره ۰۹۶۳۸۰ در حال حاضر آماده ارائه خدمت است. در ۳۴ استان و مرکز پاسخگویی و ستاد صورت میگیرد. به هرحال این هم باید در نظر گرفته شود وقتی تعداد افرادی که تماس میگیرند در برخی از ساعات خیلی بالا است افرادی هم پشت خط قرار میگیرند. ما همچنان در حال توسعه کمی و کیفی و افزایش نیروی انسانی برای این سامانه هستیم. مطمئنا نیاز است که همواره نسبت به تقویت این موضوع اقدام شود، چون تعداد تماس مردم بالا است.
معاون اجتماعی پلیس فتا درباره شکایت برخی از افراد مبنی بر عدم وجه برداشت شده از حساب بانکی توضیح داد: پول قرار نیست از طریق پلیس فتا به حساب فردی واریز شود. ما به صورت ۲۴ ساعته صورتجلسه را انجام میدهیم و با هماهنگی مقام قضایی نسبت به مسدودسازی آن حساب مذکور اقدام میکنیم. اما بازگرداندن وجه به حساب فرد با مقام قضایی است. مطمئنا فرآیندی دارد و باید ثابت شود که کلاهبرداری و برداشت پول صورت گرفته است. پس از بررسی، مقام قضایی پیگیریهای لازم را انجام خواهد داد و این پروسه قطعا مدت زمانی را نیاز دارد. پس از بررسی مقام قضایی برای برگشت پول دستور خواهد داد.
وی خاطرنشان کرد: در برههای که سامانه رمز دوم بانکی پیاده سازی شد به شدت جرایم بانکی و برداشت غیر مجاز کاهش پیدا کرد. اما متاسفانه مجرمان سایبری روشهای جدیدی را دنبال کردند، به طور مثال کلیک برروی لینکهای جعلی، نصب بدافزار روی تلفن همراه افراد و دریافت پیامک رمز دوم آنها. ما آگاهی رسانی به مردم جامعه را با کمک رسانهها انجام میدهیم. راهکارهایی غیر از حوزه آگاهسازی هم از سمت پلیس فتا در حال پیگیری است. سازمانهای دیگر هم باید همکاری لازم را با ما داشته باشند.
سرگرد مختار رضایی درباره برخورد با متخلفان سایبری بیان کرد: برخورد با متخلفان جرایم برداشت بانکی مربوط به بحث قضایی میشود و پرونده به مقام قضایی ارجاع میشود. ما فقط نسبت به شناسایی و دستگیری متهم اقدام میکنیم و پس از آن پرونده به مقام قضایی سپرده میشود و برخورد قضایی صورت میگیرد.
انتهای پیام/