متخصص عفونی در گفت‌وگو با «ایران آنلاین»:

مقاومت میکروبی؛ بزرگ‌ترین معضل مصرف بی رویه دارو/ بیماری‌های ویروسی نیازی به آنتی بیوتیک ندارند!

بهار خسروی

بهار خسروی

جامعه

84556
مقاومت میکروبی؛ بزرگ‌ترین معضل مصرف بی رویه دارو/ بیماری‌های ویروسی نیازی به آنتی بیوتیک ندارند!

دکتر پیام طبرسی گفت: بیشتر بیماری‌هایی که در حال حاضر شایع شده‌اند، ویروسی هستند و این نوع از بیماری‌ها اصلا احتیاجی به مصرف آنتی بیوتیک ندارند.

دکتر پیام طبرسی متخصص بیماری‌های عفونی و استادتمام هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی ایران آنلاین درباره مقاومت میکروبی با مصرف بی رویه آنتی بیوتیک‌ها اظهار کرد: هرساله با آغاز فصل سرما و باز شدن مدارس بیماری‌های ویروسی تنفسی شیوع پیدا می‌کنند. در این میان شاهد مصرف بی رویه و بی علت آنتی بیوتیک هستیم، در صورتیکه بیماری‌های ویروسی برای درمان نیازی به آنتی بیوتیک ندارند.

وی در ادامه تاکید کرد: بیشتر بیماری‌هایی که در حال حاضر شایع شده‌اند، ویروسی هستند و این نوع از بیماری‌ها اصلا احتیاجی به مصرف آنتی بیوتیک ندارد و روی ویروس‌ها اثری نمی‌گذارند. بزرگ‌ترین عارضه‌ای که این موضوع به دنبال دارد، مقاومت میکروبی است، در زمانی که بدن فرد نیاز به آنتی بیوتیک دارد و دچار عفونتی شده باشد دیگر آن داروها روی بدن او تاثیری نمی‌گذارد.

این متخصص بیماری‌های عفونی با اشاره به اینکه متاسفانه ایران جزو اولین رتبه‌های مصرف آنتی بیوتیک در دنیا محسوب می‌شود، عنوان کرد: این فاجعه انگیز است، چون باعث شده حتی برای عفونت‌های ساده هم آنتی بیوتیک‌های معمولی و در دسترس پاسخگو نباشند. اگر پیشگیری نکنیم و آگاهی رسانی مناسب به مردم انجام نشود بدتر از این هم خواهد شد. مردم باید بدانند که بدون تجویز پزشک دارو مصرف نکنند.

استادتمام هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی راهکار این موضوع گفت: معمولا اکثر تولید کنندگان دارو برای تولید آنتی بیوتیک سرمایه گذاری نمی‌کنند. چرا که با روند موجود هر آنتی بیوتکی که تولید می‌شود برای یک سال قابل استفاده است و با توجه به مقاومت میکروبی دیگر کارایی نخواهد داشت. بنابراین تولیدکنندگان به دنبال ساخت دارویی می‌روند که سال‌ها از آن استفاده شود، مثل داروهای فشار خون، لاغری، ویتامینی و ...

این متخصص بیماری‌های عفونی بیان کرد: مصرف آنتی بیوتیک بی علت و بی رویه و بدون تجویز پزشک عوارض بسیاری را بر روی کبد، کلیه و اندام‌های بدن خواهد داشت. همچنین سیستم خونی و گوارشی را هم دچار اختلال می‌کند.

دکتر طبرسی درباره شناسایی ویروس آنفولانزا خاطرنشان کرد: آنفولانزا علائم گوناگونی همچون تب و لرز، سردرد، درد عضلانی و درد مفاصل، سرفه معمولا خشک، گلودرد، احتقان بینی و آبریزش بینی، حالت تهوع، استفراغ یا اسهال به همراه دارد که خیلی از ویروس‌های دیگر هم ممکن است این علائم را ایجاد کنند. بیشتر بر مبنای شیوع ویروس شناسایی می‌کنیم.

وی افزود: در حال حاضر شایع‌ترین ویروس در حال چرخش آنفولانزا است‌. اکثر افرادی که علائم تنفسی دارند درگیر آنفولانزا هستند. ویروس های دیگر با درصد پایین‌تری شایع هستند. در طول زمان این ویروس‌ها می‌چرخند و در دوره‌ای شایع می‌شوند، به همین دلیل روی علائم نمی‌توانیم تمرکز کنیم.


انتهای پیام/
دیدگاه ها
آخرین اخبار جامعه