ناامیدی رسانه آمریکایی از دستیابی به اهداف اقلیمی در سال ۲۰۲۵
بینالملل
84583
«اکسیوس» در گزارشی نوشت که عواملی همچون ریاست جمهوری «دونالد ترامپ»، افزایش مصرف انرژی و بیتمایلی بنگاهها موجب شدهاند تا کارشناسان امید چندانی به تحقق اهداف زیست محیطی در سال ۲۰۲۵ نداشته باشند.
به گزارش گروه بین الملل ایران آنلاین، این پایگاه خبری-تحلیلی آورده است که با آغاز سال جدید میلادی مشخص شده است که دگرگونی در عرصه انرژی جهان و دور شدن از سوختهای فسیلی بسیار دشوارتر از آن چیزی است که بسیاری از دولتها و مدیران ارشد تصور میکردند. علت آن است که جهان در حال حاضر خیلی از مسیر دستیابی به اهداف توافق پاریس فاصله گرفته و انتشار گازهای گلخانهای نیز در حال افزایش است. حتی آسیبهای آب و هوایی نیز بیشتر میشوند.
طبق این تحلیل، تقاضای جهانی برای زغالسنگ بسیار پایدار باقی مانده و آخرین چشمانداز آژانس بینالمللی انرژی (IEA) در زمینه میزان انتشار دی اکسید کربن هم نسبت به سالهای ۲۰۲۲ و ۲۰۲۳ بدبینانهتر شده است. این رشد احتمالاً توجه به گاز را در کوتاه مدت تا میان مدت تقویت می کند.
گزارش می افزاید که همه این آمار ناخوشایند در حالی به دست آمده که «دونالد ترامپ» رئیسجمهور منتخب قول داده است سیاستهای آب و هوایی دولت بایدن را لغو کند و از توافق پاریس خارج شود. حتی سایر اهداف ملی نیز ممکن است با نزدیک شدن به ضربالاجلها، انتخابات در کانادا و سایر نقاط جهان در معرض خطر قرار گیرند.
براساس بررسی این تارنما، تعدادی از بنگاه های بزرگ والاستریت مانند «مورگان استنلی» و «سیتیگروپ» از «اتحاد بانکی کربن صفر» (Net-Zero Banking Alliance) وابسته به سازمان ملل خارج شدهاند و شرکتهای نفتی بزرگ نیز حرکت خود را در مسیر انرژیهای تجدیدپذیر کُند کردهاند.
اکسیوس با استناد به پیشبینی S&P Global Commodity Insights نوشت که رشد تقاضای جهانی انرژی در سال ۲۰۲۵ بار دیگر از منابع پاک پیشی خواهد گرفت. اگرچه عرضه انرژی پاک سریعتر از هر زمان دیگری در تاریخ در حال رشد است اما هنوز به اندازهای سریع نیست که رشد تقاضا برای سوختهای فسیلی را محدود کند، چه رسد به جایگزینی کامل آنها.
همچنین «دانیل ریمی» از اندیشکده غیرحزبی Resources For the Future معتقد است: دستیابی به اهداف ملی و شرکتی در دنیای واقعی بسیار دشوار شده است. هرچند برخی کشورها در حال پیشرفت هستند ولی به اهداف خود نرسیده اند. اگرچه آنها نشان میدهند که روند انتقال انرژی امکانپذیر است اما هنوز در مقیاس جهانی اتفاقی رخ نداده است.
انتهای پیام/