ترکیه در اجلاس داووس شرکت نخواهد کرد
بینالملل
85008
ترکیه اعلام کرد که برای دومین سال متوالی در نشست سالانه مجمع اقتصادی داووس شرکت نخواهد کرد .
به گزارش گروه بین الملل ایران آنلاین ؛ با توجه به این تصمیم آنکارا، محمد شیمشک وزیر دارایی ترکیه و فاتح کاراهان، رئیس بانک مرکزی این کشور، در این رویداد که قرار است در ۲۰ ژانویه ۲۰۲۵ ( یکم بهمن ماه ) آغاز شود، شرکت نخواهند کرد.
رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه سال گذشته نیز پس از آنکه «کلاوس شواب» بنیانگذار اجلاس داووس حملات اکتبر 2023 مقاومت فلسطین علیه اسرائیل را اقدامی تروریستی قلمداد کرد، تصمیم گرفت در اجلاس داووس شرکت نکند.
این در حالی است که وزرای دارایی و رؤسای بانکهای مرکزی کشورها به منظور جذب سرمایهگذاریها و تشریح سیاستهای خود برای بانکها و سرمایهگذاران بینالمللی در مجمع داووس در سوئیس شرکت می کنند.
«مجمع جهانی اقتصاد» (World Economic Forum) که آن را با نام اختصاری «WEF» میشناسند، در سال ۱۹۷۱ (۱۳۵۰) توسط یک استاد آلمانیالاصل حوزه کسب و کار به نام «کلاوس مارتین شواب» که در دانشگاه ژنو تدریس میکرد، تاسیس شد. از آنجا که جلسات این مجمع در «داووس» (Davos) سوئیس برگزار میشود، عموما در رسانهها با عنوان «اجلاس داووس» مورد اشاره قرار میگیرد.
ایده اصلی اجلاس این بود که اقتصاددانان، سیاستمداران، صاحبان سرمایه، نظریهپردازان و هنرمندان در یکجا جمع شوند تا درباره مسائل روز جهان تبادل نظر کنندایده اصلی اجلاس این بود که اقتصاددانان، سیاستمداران، صاحبان سرمایه، نظریهپردازان و هنرمندان در یکجا جمع شوند تا درباره مسائل روز جهان تبادل نظر کنند. بنابراین مجمع یادشده یک سازمان غیرانتفاعی ثبتشده در سوئیس است که میکوشد با ایجاد تعامل میان رهبران بزرگ سیاسی، اقتصادی و صنعتی جهان، به تسریع مسیر توسعه در سطح جهانی، منطقهای و صنعتی کمک کند.
اجلاس داووس همواره کوشیده است بر تغییر و تحولات روز با نگاهی به آینده متمرکز شود. رویدادهای سال ۱۹۷۳ (۱۳۵۲) میلادی از جمله جنگ یوم کیپور و از هم پاشیدن سیستم برتن وودز باعث شد که اجلاس داووس به جای تمرکز بر مسائل مدیریتی، نگاه خود را به مشکلات سیاسی و اقتصادی روز معطوف کند و یک سال بعد، برای اولین بار رهبران سیاسی جهان هم به داووس دعوت شدند.
از سال ۱۹۷۹ (۱۳۵۸) مجمع مدیریت جهانی انتشار گزارش رقابت اقتصادی جهانی را نیز بر عهده گرفت ولی در سال ۱۹۸۷ (۱۳۶۶)«مجمع مدیریت اروپا» به «مجمع اقتصاد جهانی» تغییر نام داد و با توسعۀ حوزه کاری خود سعی کرد اختلافات و معضلات جهانی را با ایجاد یک پلتفرم بینالمللی حل کند.
انتهای پیام/