بازسازی نیمی از ایلراههای گلستان
استانها
85061
مدیرکل امور عشایر گلستان با اشاره به وجود ۹۵۰ کیلومتر ایلراه اصلی و فرعی در استان، گفت: در فصل کوچ امسال نزدیک به نیمی از این ایلراهها معادل ۴۵۰ کیلومتر بازسازی و بهسازی شد.
به گزارش گروه استانهای ایران آنلاین، اسماعیل انصاری روز یکشنبه ایلراهها را بستر و شریان حیاتی عشایر دانست و اظهار کرد: از این مسیرها علاوه بر تردد عشایر برای خدمات آبرسانی، توزیع علوفه و آرد و سایر ملزومات آنان استفاده میشود.
وی با تاکید بر لزوم داشتن ایلراههای امن برای استفاده جامعه عشایری، گفت: ایلراهها به دلیل بافت به طور عمده از نوع لسی خاک، به باران حساس بوده و دچار فرسایش میشود لذا لازم است هر ساله برنامه بازگشایی و مرمت آنها در دستورکار قرار گیرد.
مدیرکل امور عشایر گلستان افزود: برای ساخت این راهها در سه شهرستان گنبدکاووس، مراوهتپه و کلاله به دلیل واقع شدن در مراتع از مصالح استفاده نمیشود و بههمین دلیل بارندگیهای شدید و رگباری باعث تخریب آنها میشود.
انصاری بیان کرد: بارندگیهای امسال به ویژه در فصل پاییز هم باعث جریان یافتن سیلاب در نقاط مختلف گلستان از جمله قلمرو زیستی عشایر کوچنده و بومی در شرق استان شد لذا با اختصاص هفت میلیارد و ۱۰۰ میلیون ریال مرمت ۴۵۰ کیلومتر از این راهها در برنامه قرار گرفت و اجرایی شد.
گلستان یکی از استانهای عشایری کشور است که چهار هزار و ۲۰۰ خانوار عشایری بومی ترکمن و کوچنده با مجموع جمعیت افزون بر ۲۳ هزار نفر در مراتع این استان زندگی میکنند.
جامعه عشایری گلستان را ۲ گروه عشایر کوچنده کُرد خراسانهای شمالی و رضوی و تعداد محدودی از سمنان و عشایر بومی ترکمن استان تشکیل میدهند که در مجموع افزون بر ۷۶۳ هزار رأس دام شامل گوسفند، بز، گاو و شتر برای پرورش در اختیار دارند.
عشایر ساکن در چراگاههای مراوهتپه، گنبدکاووس و کلاله سهم زیادی در امنیت اقتصادی و توسعه گلستان بر دوش دارند به عبارتی سالانه هشت هزار و ۵۲۰ تن گوشت قرمز، ۱۳ هزار و ۵۶۲ تن شیر، ۹۹۸ تن پشم، ۳۸۰ تن کشک، ۲۹ هزار و ۶۵۰ تن انواع فراورده کشاورزی و ۲۴ هزار و ۴۲۰ متر مربع گونه صنایع دستی مانند گلیم، جاجیم، پلاس، قالی و سفره تولید میکنند.
۶۵ درصد عشایر گلستان با جمعیت ۲ هزار و ۷۳۰ خانوار در مراوهتپه، ۳۰ درصد معادل هزار و ۲۶۰ خانوار در گنبدکاووس و پنج درصد عشایر با ۲۱۰ خانوار در کلاله مستقر هستند.
انتهای پیام/