کارشناس مذهبی در گفت‌وگو با «ایران آنلاین» مطرح کرد؛

عدالت‌ورزی؛ مهم‌ترین درس از حضرت علی (ع)/ اعطای جایگاه پدری از سوی پیامبر خدا به پیشوای اول شیعیان

بهار خسروی

بهار خسروی

فرهنگ

85115
string(830) "[{"name":"a","aspect":"16:9","width_small":"480","width_medium":"720","width_large":"960","_sy":"1","_sx":"1","_r":"0","_h":"360.00000000000006","_w":"640","_y":"56.07594453835786","_x":"86.32911392405063","source":"\/news\/photo\/1403\/10\/23\/909b42823da04fc26f9e4e7c3c827fa4.jpg","_pr_css":"display: block; width: 200px; height: 125px; min-width: 0px !important; min-height: 0px !important; max-width: none !important; max-height: none !important; transform: translateX(-21.5823px) translateY(-14.019px);"},{"name":"b","aspect":"1:1","width_small":"480","width_medium":"720","width_large":"960","_sy":"","_sx":"","_r":"","_h":"","_w":"","_y":"","_x":"","source":""},{"name":"c","aspect":"16:6","width_small":"720","width_medium":"960","width_large":"1250","_sy":"","_sx":"","_r":"","_h":"","_w":"","_y":"","_x":"","source":""}]" عدالت‌ورزی؛ مهم‌ترین درس از حضرت علی (ع)/ اعطای جایگاه پدری از سوی پیامبر خدا به پیشوای اول شیعیان

حجت‌الاسلام سرلک گفت: مهم‌ترین درسی که حضرت علی (ع) به ما داده‌اند، بحث عدالت‌ورزی در ابعاد زندگی فردی، اجتماعی، خانوادگی و ... است که این امر در توصیف آسان اما در اجرا دشوار می‌شود.

حجت الاسلام و المسلمین علی سرلک کارشناس مذهبی و عضو هیئت علمی دانشگاه هنر در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگی ایران آنلاین درباره ویژگی‌ها و خصلت‌های حضرت علی (ع) اظهار کرد: تمایز اصلی امیرالمومنین (ع) نسبت به امامان دیگر جایگاه پدری ایشان است. اگر چه همه اهل بیت (ع) به تعبیر روایات نور واحد هستند اما در میان انوار الهی، امیرالمومنین (ع) یک درخشش و تلالو بی نظیری دارند و به تفسیر قرآن نفس پیامبر هستند و منشا و زمینه رشد سایر اهل بیت (ع) محسوب می‌شوند.

وی ادامه داد: پیامبر خدا (ص) با ایشان عهد اخوت بستند و این ویژگی و جایگاه ممتاز و بی نظیر  حضرت علی (ع) را نشان می‌دهد. امیرالمومنین (ع) می‌فرمایند که «من به راه های آسمان آشناتر از راه‌های زمینی هستم» یا به تعبیر دیگری می‌فرمایند: «خدا آیت و نشانه‌ای بزرگ‌تر از من ندارد.» نکته دیگر اینکه اهل بیت پیامبر، سید الشهدا (ع)، امام حسن (ع) و ... خود را مدیون امیرالمومنین (ع) می‌دانند.

این کارشناس مذهبی درباره اینکه چرا ولادت حضرت علی (ع) به روز پدر نامگذاری شده است، بیان کرد: روز پدر نامیده شدن این روز به تعبیر پیغمبر خدا (ص) برمی‌گردد، ایشان درباره امیرالمومنین (ع) فرموده‌اند که «من و تو پدران این امت هستیم». به واسطه جایگاه پدری که حضرت رسول (ص) به ایشان دادند ولادت حضرت علی (ع) روز پدر نامیده شده است. 

حجت الاسلام سرلک درباره درس‌های حضرت علی (ع) برای همه شیعیان عنوان کرد: مهم‌ترین درسی که حضرت علی (ع) به ما داده‌اند، بحث عدالت ورزی در همه ابعاد زندگی فردی، اجتماعی، خانوادگی و ... است. عدالت ورزی در توصیف بسیار آسان است اما در اجرا دشوار می‌شود. در عدالت ظرفیت وجود دارد، انسان‌ها اگر می‌خواهند به جایی برسند یا به رشد اجتماعی دست پیدا کنند و جامعه را پیش ببرند باید عدالت را رعایت کنند. عدالت ورزی کار بسیار سختی است. انسان اگر بتواند از منافع خود بگذرد و عدالت را برقرار کند، این یک شایستگی مهمی می‌خواهد.

وی ادامه داد: بعد از عدالت ورزی، مهرورزی به جامعه، خدمت به مستمندان و دستگیری از تهیدستان را می‌توان از امیرالمومنین (ع) درس گرفت. حتی اگر افرادی با ما مخالف باشند ما بایستی آن‌ها را به رسمیت بشناسیم و سعی کنیم حقوق انسانی آن‌ها را بازگردانیم.

این کارشناس مذهبی در ادامه خاطرنشان کرد: درس دیگر این شخصیت بزرگوار به همه انسان‌ها، شناخت میدان‌های پیچیده و در هم تنیده است که جریان نفاق و کفر را سر راه ایمان قرار می‌دهند. حضرت علی (ع) قهرمان تشخیص این جزئیات و مواجهه با این مسائل بودند. ایشان فرموده‌اند که «اى مردم! من چشم فتنه را در آوردم، در زمانى كه تاريكی موج مى‌زد و سختى آن اوج گرفته بود و كسى جز من جرأت دفع آن را نداشت». تشخیص این جزئیات و ریزه کاری‌ها کار بزرگی محسوب می‌شود.

حجت الاسلام سرلک افزود: در عصر حاضر مسیرها شبیه بهم هستند ولی برخی از افراد در خط الهی و نورانی حرکت می‌کنند و برخی در پشت قاب و نقاب‌ها هستند و خط ظلمانی و اهریمنی را دنبال می‌کنند. تشخیص این‌ها بسیار دشوار است. اما با اتکا به حضرت علی (ع) می‌توان راه درست را تشخیص داد. 


انتهای پیام/
دیدگاه ها