رسانه دولت - ملت در سی‌امین سالگرد خود میزبان معاون اول رئیس‌جمهوری، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و جمعی از فرهیختگان بود

عارف در تحریریه «ایران»

سیاست

85768
string(810) "[{"name":"a","aspect":"16:9","width_small":"480","width_medium":"720","width_large":"960","_sy":"1","_sx":"1","_r":"0","_h":"447.99999999999994","_w":"796.4444444444443","_y":"0","_x":"45.930018939393946","source":"\/news\/photo\/1403\/11\/02\/3a6d3cd4a42c14f828d00a2bfdc55e26.jpg","_pr_css":"display: block; width: 257.143px; height: 90px; min-width: 0px !important; min-height: 0px !important; max-width: none !important; max-height: none !important; transform: translateX(-9.22701px);"},{"name":"b","aspect":"1:1","width_small":"480","width_medium":"720","width_large":"960","_sy":"","_sx":"","_r":"","_h":"","_w":"","_y":"","_x":"","source":""},{"name":"c","aspect":"16:6","width_small":"720","width_medium":"960","width_large":"1250","_sy":"","_sx":"","_r":"","_h":"","_w":"","_y":"","_x":"","source":""}]" عارف در تحریریه «ایران»

معاون اول رئیس‌جمهوری: روزنامه ایران همیشه یک رسانه مستقل بوده و سعی نکرده است صرفاً به دولت اتکا کند | امروز جامعه ما با چالش‌های فرهنگی و اجتماعی جدی روبه‌روست، بنابراین باید نگاه سیاسی را کنار گذاشت و با نگاه فرهنگی با آنها مواجه شد | انتقال پایتخت یک پروژه چندین ساله است و سازوکار پیچیده و بررسی‌های خاص خود را دارد | قرار نیست فردا صبح که مردم از خواب بیدار می‌شوند پایتخت انتقال یافته باشد، این موضوع یک پروژه چندین ساله است | مکران فقط یکی از مکان‌های مطرح شده در مورد پایتخت است.

به گزارش گروه سیاسی ایران آنلاین،  یکم بهمن‌ماه سال 1373 اولین شماره روزنامه ایران منتشر شد. جشن سالگرد 30 سالگی انتشار روزنامه ایران دیروز با حضور میهمانان ویژه‌ای در مؤسسه فرهنگی مطبوعاتی ایران برگزار شد. محمدرضا عارف معاون اول رئیس‌جمهوری، سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، حسین جابری‌انصاری مدیرعامل خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران، فریدون وردی‌نژاد مؤسس روزنامه ایران و مدیران ادوار روزنامه ایران در دولت‌های مختلف، میهمان «ایران» بودند. میهمانان ابتدا از بخش‌های مختلف تحریریه روزنامه ایران بازدید کردند. معاون اول رئیس‌جمهوری و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، حین بازدید با اعضای تحریریه روزنامه ایران عکس یادگاری گرفتند. عارف و صالحی با حضور در بخش‌های مختلف روزنامه، نحوه تولید و انتشار اخبار و گزارش‌ها را در هر سرویس، از اقتصادی و سیاسی تا فرهنگی و اجتماعی جویا شدند.

 

 

 


معاون اول رئیس‌جمهوری در سخنان خود در این آیین که پس از بازدید از تحریریه برگزار شد، با تأکید بر اهمیت و جایگاه رسانه‌ها در روشنگری و آگاه‌سازی جامعه و ایجاد همگرایی در راهبرد وفاق، گفت: در سال‌های بعد از انقلاب اسلامی ما در بخش رسانه با چالش‌های زیادی مواجه بودیم و صبور بودن و تحمل، نیاز واقعی ما در آن مقطع بود. بنابراین فلسفه تأسیس روزنامه، ایجاد همگرایی و به تفاهم رساندن همه نقطه نظرات بود که رسانه بهترین ابزار آن بود.
محمدرضا عارف با بیان اینکه روزنامه ایران همیشه یک رسانه مستقل بوده و سعی نکرده است صرفاً به دولت اتکا کند، افزود: «ایران» فراز و فرودهایی داشته و من به عنوان یکی از خوانندگان روزنامه، باید بگویم در مقاطعی رغبت نمی‌کردم این روزنامه را بخوانم، این حرف من موضع سیاسی نیست، موضع خواننده‌ای است که می‌خواهد حرف خود را در روزنامه ببیند و بخواند.
وی آسیب‌شناسی از فعالیت روزنامه ایران در سه دهه گذشته را ضروری دانست و گفت: نمی‌خواهیم به گذشته برگردیم، زیرا در قاموس روزنامه‌ها، جبران کردن خطاست، نگاه روزنامه ایران هم باید به آینده باشد، اما آسیب‌شناسی گذشته موجب می‌شود به خطاهای گذشته بازنگردیم.

معاون اول رئیس‌جمهوری از جمله این آسیب‌ها را تحمیل کردن منویات یک وزیر یا دولت بر روزنامه خواند و افزود: نگاه هر رسانه و قلمی بیش از هر چیز باید فرهنگی باشد، چرا که ایران به نگاه فرهنگی نیاز دارد.
عارف با ابراز تأسف از اینکه در دوره‌هایی به اولویت نگاه فرهنگی بی‌اعتنا بوده‌ایم، یکی دیگر از رسالت‌های رسانه را نشر اقدامات فرهنگی در جامعه برشمرد و اظهار کرد: رسانه‌ها باید مستقل باشند، امروز جامعه ما با چالش‌های فرهنگی و اجتماعی جدی روبه‌روست، بنابراین باید نگاه سیاسی را کنار گذاشت و با نگاه فرهنگی با آنها مواجه شد.
معاون اول رئیس‌جمهوری با اشاره به مشکلات اقتصادی و معیشتی کشور، افزود: با ناترازی مواجه هستیم؛ اما دو نوع رفتار با این ناترازی می‌شود داشت؛ یکی اینکه فرد یا گروهی را مقصر بدانیم، اما راه دیگر، نقد ناترازی‌هاست.
عارف با بیان اینکه نقد باید با ارائه راهکار توأم باشد، ناترازی اجتماعی را مهم‌تر از ناترازی اقتصادی دانست و تصریح کرد: آثار تخریبی ناترازی اجتماعی و فرهنگی در آینده مشخص می‌شود. سؤال این است که چقدر موفق شدیم جوانان را به رسانه جذب کنیم؟ روزنامه ایران باید این رسالت ذاتی را برای خود قائل شود که جوانان را جذب کند. اگر خودمان وابسته باشیم، نمی‌توانیم به جوانان توصیه کنیم مستقل باشند و مستقل فکر کنند.
معاون اول رئیس‌جمهوری در ادامه با اشاره به راهبرد وفاق در دولت پزشکیان و عناصر و اولویت‌های این رویکرد، گفت: باید اولویت‌ها را مشخص کنیم، امروز با دولتی روبه‌رو هستیم که راهبرد وفاق را دنبال می‌کند. دکتر پزشکیان در زمان انتخابات از وفاق حرف نزد، اما تمام وجود و همه بیانش، بیانگر تعهد واقعی به وفاق است. عارف با تأکید بر اینکه «وفاق»، باور رئیس‌جمهوری است و من شهادت می‌دهم ایشان بجز درباره آن چیزی که می‌خواهد عمل کند حرف دیگری نمی‌زند، اضافه کرد: باید گفتمان وفاق را نه در حرف بلکه در عمل پیاده کنیم. در دوره‌ای همبستگی شعار ما بود و در دوره‌ای دیگر وحدت، امروز شعار ما به صورت «وفاق» نمایان می‌شود.
معاون اول رئیس‌جمهوری ادامه داد: خط‌مشی و گفتمان وفاق دولت چهاردهم باید عرضه و نقد شود. ما وعده‌هایی را که تحقق آن قطعی است بیان می‌کنیم. باید روی راهبردها، گفتمان و خط‌مشی دولت کار شود، باید کارهای انجام شده تبیین شود و برجستگان علمی و فرهنگی کشور نظرات خود را بیان کنند.

رسانه‌ها امیدآفرینی کنند
معاون اول رئیس‌جمهوری یکی دیگر از رسالت‌های رسانه‌ها بویژه در شرایط امروز جامعه را امیدآفرینی و به تعبیری نگرانی‌زدایی دانست و اظهار کرد: انقلاب اسلامی از روز اول با دشمنان جدی روبه‌رو بوده است؛ آنها برای سرنگونی انقلاب ما ساعت‌شماری می‌کردند، بعد به ماه و سال رسید و بعد هم اعلام کردند باید جمهوری اسلامی ایران را تحمل کرد. رسانه باید این فضا را تبیین کند.
وی با تأکید بر اینکه مردم باید امیدوار باشند که در کشور کار می‌شود، ادامه داد: دولت بر این باور است که با وفاق و اجماع می‌توان بر مسائل کشور بویژه در بخش معیشتی و اقتصادی فائق آمد. توسعه کشور باید ادامه یابد، پیشرفت برای ایران یک فرض است و ظرفیت کشور برای پاسخ به مطالبات مردم خوب است، به شرطی که همه دست به دست هم دهیم و اجازه دهیم رسانه‌ها نیز نقد کنند، نقد و ارائه رهنمود، کمک رسانه‌هاست.
معاون اول رئیس‌جمهوری در پایان گفت: تلاش و کار بیشتر و استفاده از رهنمودها، وظیفه دستگاه اجرایی است و باید همه برای پاسخ به مطالبات مردم و خدمتگزاری به مردم آماده باشیم.


انتقال پایتخت یک شبه اتفاق نمی‌افتد
انتقال پایتخت به مکران و موضوعات مطرح شده در این درباره از دیگر مباحث مطرح شده از سوی معاون اول رئیس‌جمهوری در این مراسم بود.
عارف گفت: لازم است در تبیین راهبردهای دولت نقطه نظرات نخبگان و صاحب نظران مطرح شود. مثلاً در مورد انتقال پایتخت و آسیب‌شناسی‌هایی که در گذشته انجام شده است یکی از مکان‌هایی که مطرح شده بود مکران بود و شما دیدید که راجع به این چه حرف‌هایی مطرح شد و قرار نیست ما جواب دهیم. زیرا می‌خواهیم فضای نقد را حفظ کنیم، من گفتم یکی از مکان‌هایی که مطرح است، مکران است. ساز و کاری دارد و این‌طور نیست که فرمانی صادر شود و فردا پایتخت منتقل شود.

 صالحی: «ایران» جاده دوطرفه بین دولت و مردم است
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دیگر میهمان و سخنران آیین سی سالگی انتشار روزنامه ایران بود. سیدعباس صالحی رسانه‌ها را حافظه تاریخی بلند مدت در کشورها دانست و گفت: متأسفانه در ایران حافظه تاریخی کوتاه مدتی داریم، اما رسانه‌ها عمر طولانی مدتی دارند و این موضوع امیدبخش است که می‌توانیم حافظه تاریخی مانند رسانه‌ها داشته باشیم. وی اضافه کرد: در این 30 سال نویسندگان و خوانندگان خاطرات خوبی از روزنامه ایران داشته و دارند، هر چند این روزنامه فراز و نشیب‌هایی داشته است، اما هیچ‌گاه کمرنگ نبوده است. وزیر فرهنگ بر نقش روزنامه ایران در مناسبات داخلی ایران تأکید کرد و گفت: روزنامه ایران در این 30 سال انتشارش مناسباتی برقرار کرده است که نقطه اول آن مناسباتش با دولت بود. رسانه‌های دولتی عمدتاً گریزدهنده هستند، اما «ایران» هیچ‌گاه تریبون دولت نبوده است، بلکه جاده دوطرفه بین دولت و مردم و به تعبیری روایت‌گر بین دولت و مردم بوده است.
از دیدگاه وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی؛ رابطه روزنامه ایران با ملت، ضلع دوم این مناسبات بود. صالحی در این باره گفت: 30 سال پیش در روزگاری که نسبت به کشور ما کم مهری می‌شد، یک اسم درست و بجا برای این روزنامه انتخاب شد، یعنی رسانه‌ای برای همه مردم ایران و حرکت روزنامه ایران بر همین مبنا شروع شد و بر همین مبنا نیز ادامه خواهد داشت.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تأکید کرد: روزنامه ایران بر هویت ملی تأکید دارد و مناسباتش با جامعه ایران را بر اساس این متغیرها ایجاد و تعریف کرده است.
صالحی، کارنامه 30 ساله روزنامه ایران را نتیجه تلاش، همکاری و تعامل سه نسل دانست که اکنون توانسته است با نگاه فراجناحی و جریانی و بدون وابستگی به دولت، منتشر کننده دیدگاه‌ها و نظرات نسل‌های مختلف در کشور باشد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان سخنان خود، به نقش و تلاش مرحوم آیت‌الله هاشمی رفسنجانی در ایجاد این رسانه اشاره کرد و گفت: آیت‌الله هاشمی یک روحانی سدشکن و مردمی بود که کمک کرد رسانه‌ای مردمی، با هویت ملی و با 600 هزار تیراژ در زمان خود، تأسیس شود.

جابری انصاری:
ایران سرای زرنگار است

حسین جابری انصاری، مدیرعامل خبرگزاری جمهوری اسلامی میهمان و سخنران دیگر این آیین بود. جابری انصاری، «ایران» امروز را نتیجه تلاش و یادگار افرادی؛ چه هنگام تأسیس و چه فعالیت در ادوار مختلف این روزنامه دانست.
مدیرعامل خبرگزاری جمهوری اسلامی، با اشاره به زحمات مدیران اسبق این مؤسسه گفت: من «ایران» را یادگار مدیران توانمندی چون فریدون وردی‌نژاد می‌دانم. ما همیشه پس از، از دست دادن افراد از آنان یاد می‌کنیم. چه خوب است که از همکاران و مدیران توانمند هنگامی یاد کنیم که در قید حیات هستند. بنابراین وظیفه خود می‌دانم از آقای وردی‌نژاد به عنوان بنیانگذار این رسانه به نیکی یاد کنم. جابری انصاری، در ادامه سخنان خود به آسیب شناسی این رسانه طی چهار سال گذشته اشاره کرد و گفت: باید تلاش کنیم این سرای زرنگار یعنی مؤسسه مطبوعاتی ایران که به همت همه مدیران آن ایجاد شد، به درستی حفظ شود و با ترمیم این بنا «ایران» را به نسل بعد منتقل کنیم.

متقیان:
ایران با کلمه «بخوان» آغاز شد

علی متقیان، مدیر عامل مؤسسه فرهنگی- مطبوعاتی ایران، اما با دو خبر خوش سی سالگی روزنامه ایران را جشن گرفت. متقیان از برنامه این مؤسسه برای استفاده و بهره‌مندی از هوش مصنوعی خبرداد و گفت: فاز اول به‌کارگیری هوش مصنوعی در این مؤسسه آغاز شده و امیدواریم در 15 روز آینده به نتیجه نهایی برسد. خبر دوم مدیرمسئول روزنامه ایران، پرداخت معوقه‌های کارکنان بازنشسته طی سا‌ل‌های گذشته بود. متقیان گفت: امروز توانستیم برخی از بدهی‌های این مؤسسه را پرداخت کنیم و در تلاش هستیم تا بقیه معوقه‌ها نیز به‌زودی پرداخت شود.
مدیرمسئول روزنامه ایران، اثربخشی این رسانه را نتیجه قلم افرادی دانست که رسالت روزنامه نگاری را با کلمه «بخوان» آغاز کردند. متقیان با اشاره به ورود روزنامه ایران به دهه چهارم حیات مطبوعاتی و فرهنگی خود، گفت: اگر «ایران» امروز اثربخش و ماندگار است به دلیل همت شما عزیزانی است که راه نوینی را در روزنامه­‌نگاری ایجاد کردید. وی بااشاره به آیه «اقرا بسم ربک الذی خلق» که در آغازین لحظات بعثت، خطاب به پیامبر اسلام(ص) نازل شد، گفت: اولین بخش این فرمان که خود اول پیام وحی هم بود «بخوان» بود.
 
وردی نژاد:
ایران زبان مردم در دولت

«سلام بر کسانی که در «ایران» سی سال قلم زدند و توانستند در کنار دولت سازی، ملت­‌سازی کنند.» فریدون وردی‌نژاد، مؤسس و بنیانگذار روزنامه ایران در سال 1373سخنان خود در این مراسم را با این جملات آغاز کرد. وی اضافه کرد: هنوز باورم نشده که 30 سال گذشته است.
بنیانگذار روزنامه ایران در زمان دولت آیت‌الله هاشمی رفسنجانی پس از اشاره به اینکه کار این روزنامه در روزهای اول، هم با بنّایی و جابه‌جاکردن آجر و سیمان شروع شد و هم با قلم و نوشتن، افزود: «ایران» امروز نتیجه سی سال کوشش مؤثر و کار ماندگار است.
وی در ادامه، رسانه را یک ابزار تأثیرگذار در ارتباط دولت با ملت دانست و تصریح کرد: آغاز به‌کار مؤسسه ایران در مقطعی که رسانه‌های دولتی بیشتر نقش روابط عمومی را ایفا می‌کردند، یک اتفاق بزرگ بود و کار به آنجا رسید که روزنامه ایران نه تنها تریبون دولت نشد، بلکه مردم هر روز منتظر انتشار آن بودند و هر روز در دکه‌ها سراغ این رسانه را می‌گرفتند.
بنیانگذار روزنامه ایران با اشاره به ستون‌ها و صفحات ویژه روزنامه ایران که زمان خود خوانندگان بسیاری داشت، مانند ستون «دیگه چه خبر» ستون «پس چی شد؟» و مانند اینها، ادامه داد: در ستون «پس چی شد؟» ما وعده‌های مسئولان و وزرا را دنبال می‌کردیم.
وی با بیان اینکه این کار روزنامه‌ای بدون حمایت رئیس‌جمهوری و برخی از وزرا از جمله علی لاریجانی - وزیر وقت فرهنگ و ارشاد اسلامی - ممکن نبود، مشخصاً به کمک‌های آیت‌الله هاشمی رفسنجانی رئیس‌جمهوری وقت و تلاش‌ها و مساعدت علی لاریجانی، مصطفی میرسلیم و عطاء‌الله مهاجرانی و احمد مسجدجامعی در انتشار روزنامه ایران تأکید کرد. وردی‌نژاد گفت: با همراهی این عزیزان مردم صاحب یک رسانه جدید شدند؛ رسانه‌ای که حرف مردم را می‌زد و درواقع «ایران» یک زبان در کنار آنان بوده و هست و به نوعی با پیگیری وعده‌های دولت و ورزا، خواسته­‌های مردم را دنبال می‌کند.
استقبال گرم اعضای تحریریه از این آیین و تشویق‌های مکرر سخنرانان و همکاران خودشان، نشان دهنده سرزندگی روزنامه‌ای بود که تازه فقط 30 سال از عمر آن گذشته است. اعضای تحریریه در جایی ایستاده بودند که قبلاً همکاران آنان در 30 سال گذشته ایستاده بودند و این را در می‌یافتند که اگر «ایران» امروز «ایران» شده است، محصول تلاش همه کسانی است که در این روزنامه زندگی کرده‌اند. راه و مسئولیت اصلی تحریریه ایران در آغاز دهه چهارم فعالیت خود، ادامه همان راه است.

 

یک جشن؛ برای گذشته و آینده

دیروز سی‌امین سالگرد انتشار روزنامه ایران بود. این آیین، آن طور که در این تصاویر می‌بینید، با حضور معاون اول رئیس جمهوری، وزیر ارشاد، مدیرعامل ایرنا، مدیران و سردبیران سابق و البته تحریریه فعلی روزنامه ایران برگزار شد. این تصاویر فقط می‌توانند آنچه دیروز در این آیین برگزار شد را برای شما روایت کنند، اما کارنامه روزنامه ایران در 30 سال گذشته خاطراتی است که در ذهن و در قلب شما و ماست. هر شماره روزنامه ایران در هر روز انتشارش، تصویری است از آنچه بر ما، زندگی ما و بر ایران میهن ما گذشته است. نمی‌شد آن 30 سال را در این تصاویر نشان داد. اصلاً آن 30 سال نشان دادنی نیست و تنها با رجوع به آرشیو روزنامه و خاطرات شما و روزنامه‌نگاران روزنامه ایران در همه این سال‌هاست که می‌توان تصویری دقیق و جامع به دست آورد. میهمانان آیین 30 سالگی روزنامه ایران، روز گذشته از روزنامه و خبرنگارانش خواستند این راه را ادامه بدهند. دکتر محمدرضا عارف معاون اول رئیس‌جمهوری، دکتر سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، حسین جابری انصاری مدیرعامل ایرنا و فریدون وردی‌نژاد بنیانگذار روزنامه ایران، در یک نقطه اشتراک نظر داشتند: روزنامه ایران باید پلی باشد برای انتقال دوسویه حرف‌های دولت و مطالبات مردم. غیر از این باشد، این روزنامه از رسالت اصلی‌اش دور خواهد شد. پیش از آغاز این آیین، معاون اول رئیس جمهوری از بخش‌های مختلف روزنامه بازدید و با روزنامه‌نگاران در حوزه‌های مختلف گفت‌وگو کرد. در بازدید  دکتر عارف از تحریریه روزنامه ایران، کاریکاتوری از معاون اول رئیس جمهوری که آرش غفوری آن را  ترسیم کرد، به دکتر عارف تقدیم شد؛ طرحی توأم با طنز و مطایبه که با استقبال معاون اول رئیس جمهوری هم مواجه شد.  آنچه می‌بینید، گوشه‌هایی است از این آیین، که هرچند پاسداشت 30 سال گذشته است، اما به معنای یک شروع تازه هم هست؛ شروع تازه روزنامه ایران که بنا دارد «برای ایران» بنویسد؛ برای دولت و برای ملت ایران.

 


انتهای پیام/
دیدگاه ها
آخرین اخبار سیاست