روزهای با هوای پاک پایتخت فقط یک درصد!

جامعه

85785
string(837) "[{"name":"a","aspect":"16:9","width_small":"480","width_medium":"720","width_large":"960","_sy":"1","_sx":"1","_r":"0","_h":"576","_w":"1024.0000000000002","_y":"119.47411523863326","_x":"254.87285143830044","source":"\/news\/photo\/1403\/11\/02\/24204930e3189cce3db4641b767f0f11.jpg","_pr_css":"display: block; width: 200px; height: 133.281px; min-width: 0px !important; min-height: 0px !important; max-width: none !important; max-height: none !important; transform: translateX(-39.8239px) translateY(-18.6678px);"},{"name":"b","aspect":"1:1","width_small":"480","width_medium":"720","width_large":"960","_sy":"","_sx":"","_r":"","_h":"","_w":"","_y":"","_x":"","source":""},{"name":"c","aspect":"16:6","width_small":"720","width_medium":"960","width_large":"1250","_sy":"","_sx":"","_r":"","_h":"","_w":"","_y":"","_x":"","source":""}]" روزهای با هوای پاک پایتخت فقط یک درصد!

اطلاعات موجود شرکت کنترل کیفیت هوای تهران نشان می‌دهد که از ابتدای سال جاری تا پایان دی‌ماه تهرانی‌ها فقط ۱.۶۳ درصد روزهای خود را در هوای پاک تنفس کرده‌اند یعنی پنج روز از ۳۰۶ روز گذشته از سال، هوای پاک در آسمان این کلانشهر نمایان شد.

به گزارش گروه اجتماعی ایران آنلاین، آمارهای مقایسه‌ای در این زمینه نشانگر این موضوع است که حتی در سال گذشته نیز پایتخت‌نشینان روزهایی با تنفس در هوای پاک زیادی نداشته‌اند به طوری که در طول ۳۶۵ روز فقط ۲.۹۳ درصد روزها را با ۹ روز هوای پاک گذرانده‌اند. این نشان می‌دهد که بیشترین وضعیت هوای تهران در شرایط قابل قبول و ناسالم قرار دارد.

با توجه به اینکه شرایط قابل قبول بیشترین آمارها را در روزهای گذرانده مردم تهران به خود اختصاص داده است، ۵۹.۶۱ درصد روزهای مردم در این کلانشهر در این وضعیت سپری شده که شامل ۱۸۳ روز از سال جاری بوده که البته این وضعیت هم برای مردم تهران پذیرفته نیست زیرا هوای پاک حق همه شهروندان است.

همچنین وضعیت هوای تهران در ۶ ماهه نخست سال جاری تغییرات چندانی نداشته به طوری که اطلاعات مربوط به این وضعیت را نیز می‌توانید در مطلب انتظار ۳۷ روزه تهرانی‌ها برای یک روز هوای پاک مطالعه کنید.

حدود ۶ درصد روزهای ناسالم برای همه گروه‌های سنی

معیارهای شرکت کنترل کیفیت هوای تهران بر چند عامل است که شامل هوای پاک در وضعیت سبز، قابل قبول با شرایط زرد، ناسالم برای گروه‌های حساس در وضعیت نارنجی و ناسالم برای همه گروه‌های سنی با وضعیت قرمز، بسیار ناسالم و بنفش و خطرناک که شرایط قهوه‌ای است.

تهرانی‌ها از ابتدای سال جاری تاکنون ۵۹.۶۱ درصد روزهای خود را در شرایط قابل قبول و زرد سپری کرده‌اند که براساس آمارهای موجود، ۱۸۳ روز قابل قبول برای پایتخت‌نشینان به ثبت رسیده است.

شرایط ناسالم برای گروه‌های حساس در سال جاری که وضعیت نارنجی هوای تهران را نشان می‌دهد با ۱۰۲ روز و در واقع ۳۳.۲۲ درصد روزهای سپری شده برای مردم این کلانشهر بوده است که در چنین وضعیتی باید از حضور در فضای باز به ویژه برای سالمندان، افراد دارای بیماری‌های قلبی، عروقی و تنفسی و کودکان خودداری شود.

یکی دیگر از شرایط هوای تهران با وضعیت قرمز و ناسالم با ۵.۵۴ درصد روزهای سال بوده که مردم تهران در این شرایط ۱۷ روز را گذرانده‌اند. در وضعیت قرمز همه گروه‌های سنی مورد خطاب هستند که نباید در فضای آزاد به مدت طولانی بمانند یا حرکات ورزشی سنگین انجام دهند.

آمارهای موجود شرکت کنترل کیفیت هوای تهران نشانگر این موضوع است که مردم پایتخت ۳۸.۷۶ درصد روزهای خود را در قالب ۲۱۹ روز در هوای ناسالم برای گروه‌های حساس و ناسالم برای همه گروه‌های سنی سپری کرده‌اند که این شرایط برای هیچکدام از مردم قابل قبول نیست.

کیفیت هوای تهران در چند ایستگاه سنجش می‌شود

هوای تهران در چندین ایستگاه مختلف همانند دانشگاه شهید بهشتی منطقه ۱، شهرداری منطقه ۲، پاسداران منطقه ۳، دانشگاه علم و صنعت و شهرداری منطقه ۴، پونک منطقه ۵، ژئوفیزیک، تربیت مدرس و دانشگاه تهران منطقه ۶، ستاد بحران منطقه ۷، گلبرگ منطقه ۸، میدان فتح منطقه ۹، شهرداری و پارک رازی منطقه ۱۱، میدان امام خمینی منطقه ۱۲، سرخه حصار و پیروزی منطقه ۱۳، پارک شکوفه منطقه ۱۴، شهرداری منطقه ۱۵، پارک سلامت منطقه ۱۷، شادآباد منطقه ۱۸، شهرداری منطقه ۱۹، شهرداری و فرمانداری شهری منطقه ۲۰، شهرداری منطقه ۲۱، شهرداری، شهرک چشمه و وردآورد در منطقه ۲۲ مورد ارزیابی قرار می‌گیرد.

بر اساس مطالعات و تحقیقات دانشمندان، برای هر آلاینده یک حد مجاز تعریف می‌شود. ذرات معلق کمتر از ۲.۵ آلاینده شاخص هوای تهران در روزهای سرد پایتخت است. این آلاینده دارای قطر ۲.۵ میکرون و یا کمتر هستند که تقریبا یک سی ام قطر موی انسان است و به عنوان ذرات ریز (fine) نیز شناخته می‌شوند.

با توجه به اینکه شاخص کیفیت هوا معیاری برای تعیین روزانه کیفیت هوا و میزان ارتباط آن با سطوح سلامت افراد است به ترتیب از صفر تا ۵۰ در شرایط پاک یا سبز، ۵۱ تا ۱۰۰ در شرایط قابل قبول یا زرد، ۱۰۱ تا ۱۵۰ در شرایط ناسالم برای گروه حساس یا نارنجی، ۱۵۱ تا ۲۰۰ در شرایط ناسالم برای همه یا قرمز، ۲۰۱ تا ۳۰۰ در شرایط بسیار ناسالم یا بنفش و ۳۰۱ تا ۵۰۰ در شرایط خطرناک یا ارغوانی تعیین شده است.


انتهای پیام/
دیدگاه ها
آخرین اخبار جامعه