استاندار خوزستان برنامههای سفر استانی دولت چهاردهم را تشریح کرد
محرومیتزدایی از ثروتمندترین استان کشور
استانها
85847
استان خوزستان امروز چهارشنبه سوم بهمن مقصد چهارمین سفر استانی رئیسجمهوری و هیأت دولت چهاردهم است. دکتر مسعود پزشکیان از ابتدای مسئولیت ریاست جمهوری دو سفر به سیستان و بلوچستان و یک سفر به خراسان شمالی داشته است.
به گزارش گروه استانها ایران آنلاین، با احتساب استان خوزستان، ویژگی مشترک استانهایی که مقصد سفر دولت چهاردهم بودهاند، محرومیتها و مشکلاتی است که این استانها در بهرهمندی عادلانه از بودجههای عمرانی و سهم اندکی که شهروندان این استانها از اشتغال، بهداشت، امکانات رفاهی عمومی و... دارند. در این میان، خوزستان وضعیت متفاوت و متناقضی دارد، استانی محروم اما ثروتمند؛ خوزستان به اندازه سه استان در درآمدزایی کشور نقش دارد. وجود ۳۴ درصد رودخانههای کشور در این استان، تولید ۵۰ درصد منابع نفتی و تنوع فرهنگی و قومیتی از جمله ظرفیتهای این استان است.
بررسی طرحهای نیمه تمام خوزستان در سفر رئیسجمهوری
«سیدمحمدرضا موالیزاده» استاندار خوزستان با اعلام اینکه روز چهارشنبه هیأت دولت چهاردهم میهمان مردم خوزستان است و با اشاره به نگاه ویژه دولت به استانهای کمتر توسعه یافته، گفت: با تأکید رئیسجمهوری مبنی بر اتخاذ تصمیمات تحولی در استانها در این سفر تکمیل طرحهای نیمه تمام خوزستان بررسی خواهد شد. همچنین چندین طرح مهم عمرانی و توسعهای از جمله طرحهای آبرسانی و فاضلاب نیز مطرح خواهد شد تا بتوانیم با تخصیص اعتبارات دولتی مناسب هر چه سریعتر آنها را تعیین تکلیف کرده و به بهرهبرداری برسانیم. اختصاص اعتبار برای تکمیل پل عنافچه، بررسی برخی موضوعات آموزش و پرورش، افزایش کلاسهای درس و افتتاح برخی پروژهها به صورت وبیناری از دیگر موضوعات مطرح شده در سفر رئیسجمهوری به خوزستان خواهد بود.
انتقال حساب شرکتهای بزرگ به خوزستان
موالیزاده با تأکید بر اینکه برخی مشکلات موجود در استان نیاز به بودجه خاصی ندارد و ابلاغ آنها میتواند تحولات عظیمی در استان ایجاد کند، افزود: انتقال حساب شرکتهای بزرگ به استان نمونهای از این مسائل است. همچنین حساب بانکی یکهزار و 280 شرکت دولتی در خارج از استان است اما در سفر پیش رو از دولت تقاضا خواهد شد شرایطی را فراهم کند تا این حسابها به داخل استان منتقل شود. در واقع انتقال حساب بانکی شرکتها به درون استان، انتقال دفاترمالیاتی شرکتها به استان، بیمه شرکتها و انجام خرید شرکتها از استان از جمله مواردی است که اگر ابلاغ شود، میتواند تأثیر عمده در تقویت بنیه مالی استان برجای بگذارد.
استاندار خوزستان مسأله مدیران پروازی را از دیگر موارد مطرح شده در دولت عنوان کرد و گفت: در این سفر مسأله مدیران پروازی در استان را به شکل جدی پیگیری خواهم کرد. برای مردم استان قابل قبول نیست که مدیری چند روز در استان باشد و بقیه اوقات در پست خود حضور نداشته باشد. در شرایطی که جوانان تحصیلکرده و متخصص در استان آماده ورود به بازار کار هستند معنی ندارد شرکتها خارج از قاعده، نیروی غیربومی استخدام کنند.
وی با تأکید بر ضرورت افتتاح فاز دوم طرح بزرگ پتروشیمی ماهشهر و بندرامام(ره) افزود: افتتاح فاز دوم این طرحها از خواستههای اصلی مردم استان بوده و در صورت تأیید میتواند زمینه ایجاد ۵۰ هزار شغل را در استان فراهم کند.
موالیزاده با اشاره به پیگیری مسائل عمرانی خوزستان در اولین سفر رئیسجمهوری به استان گفت: چند طرح شامل طرح آبرسانی غدیر، فدک و کوثر در دولت سیزدهم در خوزستان آغاز شده و هماکنون خواسته مردم استان استمرار این طرحهاست. بر همین اساس، برای تکمیل طرح آبرسانی غدیر که شهرستانهای اهواز، آبادان، خرمشهر و شادگان را در برمیگیرد، 5 هزار میلیارد تومان در این سفر اعتبار قرار داده شده است. همچنین برای طرح آبرسانی فدک که شمال شرق استان شامل ایذه، باغملک، میداود، قلعه تل و رامهرمز را در برمیگیرد نیز ۲ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان اختصاص پیدا میکند.
پیگیری تکمیل فاضلاب شهر اهواز
این مقام مسئول با اشاره به اینکه از ۲۴ نقطه فاضلاب و پسابهای صنعتی، کشاورزی، بیمارستانی و خانگی به رودخانههای استان سرریز میشود، ادامه داد: تکمیل شبکه فاضلاب اهواز از جمله موضوعات جدی است که در دولتهای مختلف اقداماتی در این زمینه انجام شده و در اولین سفر دولت چهاردهم به خوزستان نیز 3 هزار میلیارد تومان اعتبار برای آن پیشنهاد شده است تا از ورود پساب چهار نقطه به رودخانه کارون بین منطقه زیتون تا زرگان جلوگیری شود. در این زمینه طبق برنامه پنج ساله هفتم، کارخانجات باید به سمت استفاده از آب نامتعارف بروند و موضوع بازچرخانی آب را مورد توجه قرار دهند.
استاندار خوزستان قاعدهمند کردن مسئولیتهای اجتماعی شرکتهای بزرگ استان را یکی از موضوعات مهم سفر رئیسجمهوری دانست و گفت: پیگیری وضعیت جادههای استان از جمله موضوعات بسیار مهم این سفر است. البته در کنار حمایتهای دولت با توجه به اینکه بخشی از جادهها محل تردد کارکنان صنایع و شرکتهای بزرگ هستند، ضروری است اینشرکتها از منابع مالی مربوط به بخش مسئولیتهای اجتماعی در زمینه اصلاح جادهها مشارکت کنند.
نماینده عالی دولت در خوزستان به وضعیت مترو اهواز نیز اشاره کرد و گفت: مترو اهواز ۱۷ سال معطل مانده و در طول این مدت تنها ۲۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.
پروژه مترو اهواز همزمان با شهرهای اصفهان، شیراز و مشهد آغاز شده اما در این شهرها مترو افتتاح شده ولی در اهواز همچنان معطل مانده است. البته پیگیری موضوع مترو اهواز با همکاری قرارگاه خاتمالانبیا(ص) آغاز شده اما نیاز است برخی مسائل حقوقی و فنی آن برطرف شود. بدین ترتیب در صورت رفع این مشکلات، پیشبینی میشود که فعالیت پروژه مترو اهواز در آینده نزدیک آغاز شود.
خبرهای خوب دولت برای اروند
استاندار خوزستان بر اهمیت پیگیری مسأله اقتصاد دریامحور در سفر دولت به خوزستان تأکید کرد و گفت: از آنجایی که یکی از ظرفیتهای خوزستان داشتن مرز مشترک آبی با کشورهای منطقه است در سفر پیش رو، گسترش ارتباط با استانهای بصره، میسان و العماره از طریق مرز دریایی مورد بررسی قرار خواهد گرفت. در این زمینه یکی از اولویتهای استان برای تجارت دریامحور، مسأله لایروبی اروند و گشایش تجارت دریایی است. البته با حمایتهای دولت این موضوع در دستور کار قرار گرفته و پیگیریهای آن از طریق وزارت خارجه انجام شده که قطعاً مردم استان در سفر پیش رو خبرهای خوبی درباره آن خواهند شنید.
وی با اشاره به خلق واژه خوزستان همدل و پیام آن در سفر دولت چهاردهم به خوزستان توضیح داد: خوزستان همیشه در طول تاریخ همدل بوده است. این استان گهواره تمدن بشری است و ما به تاریخ خورستان افتخار میکنیم. مردم این سامان از اقوام مختلف سدههای متوالی، یک زیست اجتماعی زیبا را رقم زدند. همچنین در تاریخ هیچگاه در خورستان میان اقوام درگیری قومی نبوده که این اتفاق حاکی از درهم تنیدگی بسیار قوی میان اقوام است.
رئیس شورای شهر اهواز:
سه اولویت مدیریت شهر ی
«محمد مهدی مطیعی»، رئیس شورای اسلامی کلانشهر اهواز نیز در گفت و گو با «ایران»، با بیان اینکه سفر رئیسجمهوری به خوزستان منشأ خیر برای استان است، گفت: سه اولویت شهرستان اهواز از سوی مجموعه شورای شهر و شهرداری به منظور پیگیری از هیأت دولت در سفر آتی به خوزستان مطالبه خواهد شد.
وی ادامه داد: یکی از سه اولویت قابل طرح در سفر رئیسجمهوری به خوزستان، درخواست حمایت دولت برای اجرای طرح مترو در اهواز بعد از ۲۰ سال رکود است. مطالبه دیگر از هیأت دولت، در خصوص تأمین اعتبار لازم برای ایجاد شبکه دفع آبهای سطحی در اهواز است و میطلبد که استاندار خوزستان نیز این موضوع مهم را از هیأت دولت مطالبه کند.
مطیعی تأمین قیر رایگان را نیز از دیگر خواستههای مجموعه شورای شهر اهواز از هیأت دولت برای ساماندهی وضعیت آسفالت این شهرستان عنوان کرد.
شیما جهانبخش
خبرنگار
انتهای پیام/