روزنامه ایران؛ خنثیکننده هجمهها
سیاست
85863
عبدالله رمضانزاده سخنگوی دولت اصلاحات
به گزارش گروه سیاسی ایران آنلاین، این روزها از مطبوعات به عنوان «رکن چهارم نظامهای مردمسالار» یاد میشود. امروز رسانهها راهنمای افکار عمومی در تحولات اجتماعی، سیاسی و فرهنگی هستند و نقش آنها بر کسی پوشیده نیست. روزنامه ایران نیز به عنوان یک رسانه نوشتاری از چنین امری مستثنی نیست. فعالیت روزنامه ایران در دورهای شروع شد که دولت سازندگی از پشتیبانی و حمایت صدا و سیما نیز برخوردار بود. بنابراین در حاشیه کار صدا و سیما به عنوان یک رسانه ملی، یک کار حرفهای رسانهای دیگر هم شروع شد که شامل گسترش فعالیتهای خبرگزاری ایرنا، ایسنا و ایجاد نشریات جدید بود. اما از دورهای به بعد پس از آن که جهتگیری سیاسی و رویکرد صدا و سیما نسبت به دولت آقای هاشمی تغییر کرد، شرایط انتخابها و تصمیمات دیگری را اقتضا میکرد. در این دوره یعنی مشخصاً دوره دوم ریاست جمهوری آیتاللههاشمی رفسنجانی، دستگاه اطلاعرسانی و ابزار اطلاعرسانی درباره دستاوردهای دولت، به آن چیزی منحصر میشد که صدا و سیما تمایل داشت پخش کند. در این دوره صداوسیما، نه صداوسیمای ملی، بلکه به عنوان صدا وسیمای رئیس وقت این سازمان شناخته میشد و معروف شده بود. در چنین شرایطی، این کار حرفهای روزنامه ایران بود که باعث شد دولت یک رسانه قوی داشته باشد. این رسانه قوی در قالب یک روزنامه و در اندازه روزنامه ایران بسیار مؤثر بود، هرچند که به فراگیری صداوسیما نبود. اما دولت وقت با همین رسانه و ظرفیت توانست دستاوردهای خود را به مردم منعکس و سیاستهای خود را برای آنان تبیین کند.
روزنامه ایران هر چند دولتی بود، اما در ابتدای کار خود با هجمههایی مواجه شد. در کنار این هجمه، مشکلات دیگری هم دیده میشد، مانند اختلاف نظر روزنامه ایران و خبرگزاری ایرنا که مشهود بود و چیزی نبود که بتوان آن را پنهان کرد. اما در نهایت به دلیل فعالیت و اخلاق حرفهای دوستانی که در روزنامه ایران حضور داشتند، این رسانه نوشتاری توانست تیراژ بالا را کسب کند. به گونهای که در دولت اصلاحات که جهتگیریهای صدا و سیما به صورت جدی در مغایرت و مخالفت با دولت وقت بود، روزنامه ایران توانست نقش بسیاری در خنثیسازی تبلیغات و هجمههای ضد دولت آقای خاتمی و جریان اصلاحات ایفا کند.
به طور قطع میتوان گفت در دولت سید محمد خاتمی، روزنامه ایران نقش مؤثری در تقویت جریان اصلاحات داشت. اما بعد از دولت اصلاحات از نقش این رسانه کاسته و عملاً به عنوان یک دستگاه خبررسانی حاشیهای مطرح شد. بدین ترتیب در دولت نهم و دهم، زمانی که روزنامه ایران با صدا و سیما هم جهت شد و حتی در یک نگاه کلانتر، همه ارکان تبلیغاتی، یکدست و یک جهت شدند، این امر به جای ارتقا، باعث کاهش ظرفیت و جایگاه روزنامه ایران شد. به گونهای که در این دوره از ارزش وجودی و جایگاه سیاسی روزنامه ایران کاسته شد. این امر در دولت حسن روحانی نیز مشهود بود و روزنامه ایران در این دوره هم نتوانست به آن جایگاه و ظرفیتی که لایقش بود، برسد. با این حال، امروز که در دوره ابتدایی دولت آقای مسعود پزشکیان قرار داریم، امیدواریم یک تیم حرفهای بتواند روزنامه ایران را به جایگاه قبلی خود برگرداند.
انتهای پیام/