شادی پریدر:
اساتید بزرگ شطرنج سرمایههای ایران هستند/ به دنبال دیپلماسی ورزشی هستیم
![اساتید بزرگ شطرنج سرمایههای ایران هستند/ به دنبال دیپلماسی ورزشی هستیم](https://cdn-news.inn.ir/photo/1403/11/16/a7e79345bac60b8c6953a4dfd24f2efb-a-i-l.jpg)
رئیس فدراسیون شطرنج گفت: در ایران اساتید بزرگی داریم که سرمایههای کشور هستند. نیاز است که در این خصوص از تجربیات و آموزش آنها برای توسعه ورزش شطرنج ایران به خوبی بهره ببریم. برای اینکه در عرصه بینالمللی حضور پررنگ و چشمگیرتری داشته باشیم، میتوانیم در رویدادهای مختلف خارجی شرکت کرده و زمینهساز شکلگیری ارتباطات و گسترش روابط دیپلماسی ورزشی میان ایران و سایر کشورها باشیم.
گروه ورزشی ایران آنلاین: مجمع انتخاباتی فدراسیون شطرنج روز یکشنبه ۱۴ بهمنماه به ریاست سیدمحمدشروین اسبقیان معاون توسعه ورزش قهرمانی و حرفهای وزارت ورزش در سالن استاد فارسی آکادمی کمیته ملی المپیک برگزار شد. در پایان شادی پریدر ۵۱ رای از ۵۸ آرای اعضای مجمع را کسب کرد و عنوان رئیس این فدراسیون برای چهار سال آینده را به دست آورد. این اولین باری است که یک زن بر صندلی ریاست این فدراسیون مینشیند.
در همین راستا با شادی پریدر گفتوگویی پیرامون اهداف و برنامههایی که برای این ۴ سال در نظر گرفته انجام دادیم که در ادامه مشروح آن را میخوانید:
چه چالشها و فرصتهایی پیش روی خودتان میبینید؟
برنامههای اصلی که برای ورزش شطرنج تدوین کردهام در محورهای متنوعی بخشبندی میشود؛ یکی از محورهای اصلی بعد قهرمانی است تا بتوانم دغدغههای ورزشکاران را در زمینههای مختلف کم کنم. از این دغدغهها میتوان به نیازهای مالی، نیاز به مربی، اعزامهای منظم که باید انجام شود و همچنین راهاندازی لیگ حرفهای شطرنج در کشور اشاره کرد.
بخش بعدی، بُعد همگانی است؛ همانطور که در مجمع هم اعلام کردم، یکی از اهدافم این است که در هر خانه یک شطرنج وجود داشته باشد. این شعاری است که قصد دارم آن را محقق کنم. همچنین هماهنگی بیشتری با آموزش و پرورش در جهت آموزش و توسعه این ورزش در مدارس داشته باشیم. برای تقویت شطرنج در استانها، شهرستانها و همچنین روستاها و مناطق محروم، برنامهریزی کردیم تا بُعد همگانی شطرنج به بهترین نحو توسعه پیدا کند. در کنار این موضوعات، روی بُعد فرهنگی هم برنامهریزیهایی انجام دادهایم که در آینده به آنها خواهیم پرداخت.
برنامهای برای توسعه شطرنج در ردههای پایه و استعدادیابی دارید؟
بله، چند طرح در این رابطه ارائه شده است. البته برای استعدادیابی نیازمند ارزیابی برخی از شاخصها هستیم که با تدوین آنها و همکاری نهادهای مختلف مانند کمیته استعدادیابی، مدارس، وزارت آموزش و پرورش و...، پایه این کار را تقویت میکنیم.
قصد دارید از اساتید بزرگ بینالمللی برای آموزش و ارتقای سطح شطرنج کشور استفاده کنید یا خیر؟
در ایران اساتید بزرگی داریم که سرمایههای کشور هستند. نیاز است که در این خصوص از تجربیات و آموزش آنها برای توسعه ورزش شطرنج ایران به خوبی بهره ببریم. برای اینکه در عرصه بینالمللی حضور پررنگ و چشمگیرتری داشته باشیم، میتوانیم در رویدادهای مختلف خارجی شرکت کرده و زمینهساز شکلگیری ارتباطات و گسترش روابط دیپلماسی ورزشی میان ایران و سایر کشورها باشیم. این مهم میتواند باعث ارتباطگیری مناسب با مربیان بینالمللی و ایجاد اشتیاق در آنها برای همکاری با ایران شود.
حدود پنج سال قبل، میزبان مسابقاتی مثل قهرمانی زنان جهان و غرب آسیا بودیم. این در حالی بود که هیچ رشتهای امکان میزبانی را نداشت و به عنوان اولین و تنها فدراسیون برگزارکننده شناخته شدیم. هدفگذاری کردیم که بتوانیم میزبان مسابقات آسیایی بیشتری باشیم.
چه پیامی برای زنان و دختران علاقهمند به شطرنج و مدیریت ورزشی دارید؟
زنان و دختران ایران در زمینه مدیریت ورزشی، شطرنج و...، باید بدانند هر شکست مقدمهای برای پیروزی است و نباید از آن بترسند. بهترین کار این است که از شکستها تجربه کسب کنند و در مقابل سختی و مشکل تسلیم نشوند. قطعا میتوانند با تلاش و پشتکار هر معضلی را برطرف کنند. باید این را در نظر داشت که ممارست و پیگیری در هر امری میتواند بهترین نتایج را به ثبت برساند.
انتهای پیام/