حسن روحانی: صدام این همه کشتار و جنایت کرد اما امام اجازه مذاکره دادند
سیاست
86945
رئیس جمهور دولت های یازدهم و دوازدهم، در فضای مجازی نوشت: صدام و صدامیان این همه کشتار، ظلم و جنایت کردند، یک زمانی که لازم شد مذاکره کنیم امام اجازه مذاکره داد.
به گزارش گروه سیاسی ایران آنلاین، حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی در صفحه رسمی خود در شبکه ایکس،نوشت: مگر عراق با ما هشت سال جنگ نکرد؟ صدام و صدامیان این همه کشتار و ظلم و جنایت کرد یک زمانی که لازم شد مذاکره کنیم امام اجازه مذاکره داد.
رئیس جمهور اسبق ایران با بازنشر بخشی از سخنان خود در جلسه هیات دولت دوازدهم (۲۵ فروردین سال ۱۴۰۰)، افزوده است: در شهریور سال ۶۷ مذاکره با عراق را در ژنو شروع کردیم نشستیم مذاکره کردیم با آن آدم قدار، با آن آدمی که آن همه در ایران کشتار کرد.
موضوع مذاکره با آمریکا چند هفته ای است که به محور اصلی مباحث تحلیلگران، سیاستمداران، احزاب و گروه های مختلف داخلی اعم از موافق و مخالف و نیز تحلیلگران درحوزه های منطقه ای و بین المللی تبدیل شده است، ترامپ شب گذشته در یادداشتی با تکرار برخی ادعاهای خود علیه ایران از آمادگی برای مذاکره سخن گفت و تاکید کرد که حق داریم جلوی فروش نفت ایران را بگیریم و ایران نمی تواند سلاح هسته ای داشته باشد.
جمهوری اسلامی ایران در موضوع مذاکره با آمریکا همواره نشان داده که با نفس مذاکره به خودی خود مشکلی ندارد به نحوی که مسعود پزشکیان در مصاحبه با شبکه آمریکایی «ان بی سی» (NBC) گفت تهران آمادگی «اصولی» برای مذاکره با آمریکا دارد. پزشکیان افزود: «مشکلی که ما داریم در گفتوگو نیست. در تعهداتی است که از گفتوگو و مذاکره ناشی میشود که ما باید به آن متعهد شویم.»
در همین چارچوب عباس عراقچی وزیر خارجه نیز در گفتگوی تلویزیونی سهشنبه ۲۵ دی ۱۴۰۳ در پاسخ به برخی نگرانیها درباره احتمال مذاکره مستقیم بین ایران و آمریکا تصریح کرد: «وزارت خارجه، تصمیم نظام را اجرا خواهد کرد و بر اساس رویکردهای طرف مقابل سیاست خود را تنظیم میکنیم. همواره بر مذاکرات شرافتمندانه و عزتمندانه و بر اساس احترام متقابل تاکید کردهایم، نه مذاکراتی که بر اساس زور و فشار باشد. به نظر ما فرمولی که در برجام وجود داشت یعنی «اعتمادسازی در برابر رفع تحریمها» همچنان معتبر است.»
عباس عراقچی در این گفت و گوی خود به صراحت تاکید کرد: «به دوستانی که دغدغه دارند اطمینان میدهم که سیستم و روال تصمیمگیری در کشور شناخته شده است و این موضوع سازوکار خود را دارد. موضوعات مهمی چون مذاکرات هستهای در شورای عالی امنیت ملی بررسی میشود و مصوبات شورا هم مشخص است که چه مسیری را طی می کند تا اجرایی شود.»
گزارههایی مانند «وزارت خارجه، تصمیم نظام را اجرا خواهد کرد»، «روال تصمیمگیری در کشور شناخته شده است» و «موضوعات مهم در شورای عالی امنیت ملی بررسی میشود» حاکی از اشاره صریح وزیر امور خارجه به سیستم «تصمیمسازی کلان» در نظام حکمرانی جمهوری اسلامی است که تایید «رهبرانقلاب» به عنوان «عالیترین مرجع تصمیمسازی» در کشور نقش اساسی در آن ایفا میکند. بنابراین با در نظر گرفتن چنین ساز و کاری جای نگرانی درباره عدول از ارزشهای حاکمیت وجود ندارد.این نگاه مثبت و پیشرو جمهوری اسلامی ایران در مذاکرات همواره در سال های گذشته نیز وجود داشته و نشان از مواضع سازنده در موضوع مذاکرات هسته ای دارد.
اسماعیل بقایی سخنگوی وزارت امور خارجه تاکید دارد که موضع جمهوری اسلامی ایران در خصوص گفت وگو و مذاکره ثابت است. وی با بیان اینکه مذاکره یک جاده دوطرفه است تصریح کرد: ایران هیچگاه میز مذاکره را ترک نکرده، اما برای مذاکره نیز التماس نخواهد کرد.اکنون به نظر می رسد که نقطه محوری، نحوه آغاز مذاکرات و نوشتار چارچوبی برای روند و فرایند مذاکراتی برای دوری از شرایط تقابلی باشد.
ترامپ رئیس جمهور آمریکا روز گذشته ۱۶ بهمن ماه در یادداشتی اعلام کرد که آمادۀ مذاکره با رئیسجمهور ایران هستم.
وی با تکرار ادعاهای خود علیه ایران، اظهار داشت: از امضای یادداشت درباره ایران مردد شدم، خیلی سفت و سخت بود، امیدوارم مجبور نباشیم از این استفاده کنیم، خواهیم دید که آیا میتوانیم با ایران به توافق برسیم یا نه، ما حق داریم جلوی فروش نفت ایران به سایر کشورها را بگیریم، حق داریم نفت ایران را مسدود کنیم، ایران نمی تواند سلاح هسته ای داشته باشد.
انتهای پیام/