نشان دار کردن مالیات

بازار

87135
string(826) "[{"name":"a","aspect":"16:9","width_small":"480","width_medium":"720","width_large":"960","_sy":"1","_sx":"1","_r":"0","_h":"450","_w":"800","_y":"10.061006289308171","_x":"-7.965228756093099e-14","source":"\/news\/photo\/1403\/11\/20\/4d8f26eac759df8bad4e9cd8556ebdd2.jpg","_pr_css":"display: block; width: 160px; height: 111.4px; min-width: 0px !important; min-height: 0px !important; max-width: none !important; max-height: none !important; transform: translateX(1.59305e-14px) translateY(-2.0122px);"},{"name":"b","aspect":"1:1","width_small":"480","width_medium":"720","width_large":"960","_sy":"","_sx":"","_r":"","_h":"","_w":"","_y":"","_x":"","source":""},{"name":"c","aspect":"16:6","width_small":"720","width_medium":"960","width_large":"1250","_sy":"","_sx":"","_r":"","_h":"","_w":"","_y":"","_x":"","source":""}]" نشان دار کردن مالیات

این روزها در اکثر خیابانها، متروها، بازارها و مراکز داد و ستد سطح شهر شاهد بیلبوردهای به چشم می خورد که روی آن عبارت «خودت انتخاب کن؛ مالیاتت کجا هزینه بشه» درج شده است.

به گزارش گروه اقتصادی ایران آنلاین، این روزها در اکثر خیابانها، متروها، بازارها و مراکز داد و ستد سطح شهر شاهد بیلبوردهای به چشم می خورد که روی آن عبارت «خودت انتخاب کن؛ مالیاتت کجا هزینه بشه» درج شده است.

در ذیل آن نیز با ترسیم نقشه ایران آمده است که هر مودی مالیاتی می تواند به دلخواه خود در زمان پرداخت مالیات انتخاب کند که در کدام پروژه عمرانی کشور سهیم شود.

حجم زیاد این بیلبوردها طبیعتا مردم را وادار کرده که دقت بیشتری برای خواندن آن به خرج بدهد به طوری که مردم معتقدند این تصمیم و ایده سازمان امور مالیاتی(اجرای طرح نشان دار کردن مالیات) که چند ماهی از آن می گذرد می تواند پایان بخشی بر سوال همیشگی مودیان مالیاتی در سالهای گذشته باشد که« مالیاتی که می دهیم دقیقا کجا خرج می شود» یا این گذاره که «وقتی مالیات می پردازم طبیعتا سازمان مالیاتی موظف است بگوید صرف کدام خدمات به مردم می شود».

در خصوص استقبال مردم از این ایده، محمد هادی سبحانیان، رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور در صفحه شخصی خود در شبکه ایکس نوشت:  برای نخستین بار در سال جاری ۳۵۰ هزار نفر با شرکت در طرح نشان دار کردن مالیات، محل مصرف مالیات‌شان را خودشان انتخاب کردند.

وی افزود: نزدیک به ۲ هزار پروژه در کشور با طرح نشان دار کردن مالیات تأمین مالی شد که ساخت و تجهیز ۳۲۴ مدرسه، ۳۶۴ پروژه آبرسانی، ۲۰۳ بیمارستان، اورژانس و خانه بهداشت، بخشی از این پروژه‌ها بود.

رئیس کل سازمان امور مالیاتی ادامه داد: همچنین ۱۸۷ پروژه در حوزه راهسازی (ساخت و توسعه راه‌ها و رفع نقاط حادثه خیز و…)، ۱۳۱ پروژه در حوزه فرهنگ و هنر و گردشگری (ساخت، تکمیل و تجهیز زیرساخت‌های مرتبط با حوزه فرهنگ و هنر و گردشگری)، ۹۰ پروژه در حوزه طرح‌های روستایی (ساخت، تکمیل و تجهیز طرح‌های هادی، ایستگاه‌های توسعه برق و مخابرات، آتش نشانی و…) از جمله دیگر پروژه‌هایی هستند که در این طرح تأمین مالی شدند.

با این حال پر واضح است که در آینده ای نزدیک استقبال از این طرح با افزایشی چشمگیر روبرو خواهد شد به طوری که این امر نشات گرفته  تکریم مودیان مالیاتی توسط سازمان امور مالیاتی است.

به طوری که دیگر در روند پرداخت و مصرف مالیات شفافیت کامل وجود دارد و مودیان مالیاتی نسبت به نحوه تخصیص و هزینه مالیات خود کاملاً مطلع خواهند شد.

به طوری که با اعطای قدرت انتخاب به مردم در تعیین نحوه مصرف مالیات شاهد آن خواهیم بود که مودیان بر اساس اولویت ها و ارزش های خود، انتخاب کنند که به کدام پروژه ها و بخش ها مالیات خود را تخصیص دهند.

در واقع سازمان امور مالیاتی با مشارکت دادن مردم در تخصیص فرآیند مالیاتی به نوعی در خصوص تخصیص و استفاده از درآمدهای مالیاتی پاسخگویی ایجاد کرده است و همچنین مودیان نیز ارزش‌های مدنظر خود را در جهت تخصیص مالیات پرداختی به پروژه‌های عمرانی و مکان آن‌ها اولویت خواهند داد.

در خصوص اهمیت اجرای این طرح طی ماههای اخیر شاهین مستوفی مدیرعامل مرکز بازرسی سازمان امور مالیاتی کشور اعلام کرده بود که ۵۱۹ مؤدی مشکوک به پول‌شویی در هفت‌ماهه  امسال شناسایی شده است.

وی ادامه داد: اجرای طرح نشان دار کردن نقش بسیار موثری در کاهش فرارهای مالیاتی و اجرای این طرح می تواند زمینه ساز کاهش پولشویی در بخش های مختلف شود.

با این حال به نظر می رسد طرح نشان دار کردن مالیاتی با کاهش فرار مالیاتی درآمد بیشتری را برای دولت چهاردهم به همراه آورد که اسقبال مردم از این طرح که کلید آن از 13 تیر سال جاری آغاز شد، این مسئله را به اثبات می رساند.

بد نیست بدانیم تا پیش از این بودجه دولت‌ها به درآمدهای نفتی وابستگی شدید داشتند و بودجه کشور بر این اساس تنظیم می­شد، برای همین به مالیات به عنوان یک موضوع تزیینی نگاه می شد و دولت تلاشی در راستای وصول درآمدهای مالیاتی کشور نداشت، این امر مورد انتقاد کارشناسان اقتصادی نیز بود.

در حالی در کشور ما فرهنگ مالیات­ دهی و مالیات ستانی دقیق وجود نداشت اما بسیاری از کشورها با مالیات اداره می­شوند. به زعم کارشناسان، درآمدهای نفتی باید برای امور زیرساختی و عمرانی به کار بیفتند و امور جاری کشور با مالیات اداره شود.

اما یکی از مهم­ترین چالش­‌های نظام مالیاتی ایران این است که برای مالیات دهندگان مشخص نیست درآمدهای مالیاتی کجا هزینه می­شوند و همواره به این موضوع به دیده شک می نگرند، به همین دلیل می توان به صراحت گفت که سازمان امور مالیاتی طرح نشان­دار کردن مالیات توسط مودیان را در بهترین موقعیت خود به اجرا گذاشت.

به طوری که از شواهد این طور برمی­آید که سازمان امور مالیاتی کشور به بهترین نحو در راستای مردمی­ سازی نظام مالیاتی حرکت کرده است. زیرا مودیان در چارچوب تبصره ماده ۱۰۰ به راحتی می­توانند مشخص کنند که مالیات پرداختی­ شان کجا هزینه شود.

در همین خصوص کامران غضنفری، نماینده تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس با بیان این که عملکرد سال جاری در زمینه تخصیص مالیات توسط مودیان منجر به تخصیص کامل منابع موردنیاز ۱۳۲۳ پروژه شد که بسیار مهم و مثبت است، گفت: این که افراد ببینند بر اثر مالیاتی که پرداخت کرده‌­اند، یک پروژه عمرانی و زیرساختی در کشور تکمیل و بهره­برداری شده است، احساس خوبی در آن­ها به وجود می­آورد و برای تحقق بودجه بدون نفت و اصلاح در نظام مالیاتی کشور طرح­هایی نظیر نشان­دار کردن مالیات باید انجام بپذیرد.

از سوی دیگر اما علی خزایی نماینده مردم قرچک و ورامین در مجلس شورای اسلامی نیز با اشاره به تاثیر مثبت طرح «نشان‌دار کردن مالیات» در تشویق مردم به پرداخت مالیات، اظهار داشت: این طرح به نظر من گام خوبی برای شفافیت های مالیاتی است. وقتی مودیان مالیاتی یعنی اقشار مختلف ملت ایران، متوجه می‌شوند که مالیاتی که پرداخت می‌کنند در کجا هزینه می‌شود، به معنی این است که گام مهمی برای شفافیت در حوزه مالیاتی برداشته شده است. 


انتهای پیام/
دیدگاه ها
آخرین اخبار بازار