فروش ۱.۹ میلیارد دلار طلا در بورس

بازار

87179
string(843) "[{"name":"a","aspect":"16:9","width_small":"480","width_medium":"720","width_large":"960","_sy":"1","_sx":"1","_r":"0","_h":"607.5000000000001","_w":"1080","_y":"84.21940468236015","_x":"-7.077646739360758e-14","source":"\/news\/photo\/1403\/11\/21\/4f945a5055263436865b6e73650098bf.jpg","_pr_css":"display: block; width: 160px; height: 122.667px; min-width: 0px !important; min-height: 0px !important; max-width: none !important; max-height: none !important; transform: translateX(1.04854e-14px) translateY(-12.4769px);"},{"name":"b","aspect":"1:1","width_small":"480","width_medium":"720","width_large":"960","_sy":"","_sx":"","_r":"","_h":"","_w":"","_y":"","_x":"","source":""},{"name":"c","aspect":"16:6","width_small":"720","width_medium":"960","width_large":"1250","_sy":"","_sx":"","_r":"","_h":"","_w":"","_y":"","_x":"","source":""}]" فروش ۱.۹ میلیارد دلار طلا در بورس

مدیرعامل بورس کالای ایران ارزش شمش و سکه‌های معامله شده در بورس کالا را ۱.۹ میلیارد دلار اعلام کرد و افزود: تاکنون ۷۰۰ هزار نفر در صندوق‌های طلا سرمایه گذاری کرده اند و توانسته اند مشکل افت ارزش پول خود را حفظ کنند.

به گزارش گروه اقتصادی ایران آنلاین، سید جواد جهرمی روز یکشنبه در نشست خبری اظهار داشت: روند سالانه ارزش معاملات بورس کالا نشان‌دهنده رشد کالا هم در بازار فیزیکی و هم مالی است.

وی با بیان اینکه از ابتدای امسال ۲ هزار همت معامله را در بورس کالا هدف‌گذاری کرده بودیم که تا پایان سال محقق می‌شود، میزان معاملات فیزیکی را ۱۲۰ هزار میلیارد تومان اعلام کرد.

جهرمی در ادامه با بیان اینکه به جز خودرو و محصولات کشاورزی کالای دیگری در حوزه محصولات صنعتی و معدنی نداریم که وارد بورس کالا نشده باشد، اظهار داشت: مسیر بعدی ما توسعه بازارهای مالی است؛ در سال گذشته ارزش معاملات بازارهای مالی ۹ درصد بود که امسال به ۲۱ درصد رسیده است.

مدیرعامل بورس کالا با بیان اینکه دیدگاههای وزیر اقتصاد در توسعه بازار سرمایه در رشد این بازار در ماههای اخیر موثر بوده است، افزود: امسال گواهی شمش نقره هم به بورس کالا افزوده شده است.

فروش ۱.۹ میلیارد طلا در بورس

وی با بیان اینکه بازار طلا در بوس کالا در ۴۸۹ همتی شدن گواهی کالایی موثر بوده است، اظهار داشت: سال گذشته تلاش شد تا رکورد یک تن معامله طلا در بورس کالا شکسته شود و در نهایت با ۸۴۰ کیلو معامله بسته شد اما از ابتدای امسال تاکنون دو بار رکورد یک تن فروش طلا و یک بار دو تن و ماه جاری ۳.۲ تن شمش طلا در بورس کالا شکسته شده و به فروش رفته است.

جهرمی ارزش شمش و سکه‌های معامله شده در بورس کالا را ۱.۹ میلیارد دلار اعلام کرد و با اعلام اینکه این میزان طلا در خزانه های تحت نظارت بورس کالا موجود است، افزود: از این میزان ۱.۴ میلیارد شمش و ۰.۵ میلیارد دلار سکه طلا معامله شده است.

وی ارزش کل دارایی های صندوق های طلا را حدود ۱۲۰ میلیارد هزار میلیارد تومان و متوسط بازدهی صندوق های طلا در یک سال اخیر را ۱۰۰ درصد اعلام کرد و افزود: تاکنون بیش از ۷۰۰ هزار نفر در صندوقهای طلا سرمایه گذاری کرده اند و توانسته اند مشکل افت ارزش پول خود را حفظ کنند.

مدیرعامل بورس کالا با بیان اینکه بازار در حال توسعه است و دیگر دغدغه‌ای در تامین طلا نداریم، اظهار داشت: تاکنون ۳۵۹ قطعه شمش طلا تا کنون تحویل داده شده است.

وی حجم معاملات شمش طلا از ابتدا تاکنون را ۱۶ هزار و ۱۰۹ کیلوگرم و حجم معاملات سکه تمام بهار آزادی را بیش از ۲ میلیون و ۱۸۹ هزار سکه عنوان کرد و افزود: ارزش معاملات تاکنون به بیش از ۸۳.۲ هزار میلیارد تومان رسیده است.

جهرمی با یادآوری اینکه رکورد معاملات ماهانه شمش طلا در آذرماه امسال با معامله ۲ تن شکسته شد، شمش تحویلی از ابتدا تاکنون را ۳۵۹ قطعه شمش طلا عنوان کرد.

مدیرعامل بورس کالا درباره سکوهای اینترنتی فروش طلا نیز گفت: استانداردی برای طلای آب شده وجود ندارد و به همین دلیل در بورس شمش طلا عرضه می شود تا نیاز مردم مرتفع شود.

شکایت بورس کالا از پلت‌فرم های فروش طلا

جهرمی با بیان اینکه سکوهای اینترنتی فروش طلا اوراق بهادار به مردم می فروشند و بنابراین طبق قانون باید از شورای عالی بورس مجوز بگیرند، تصریح کرد: به دادستانی و دیگر مراجع شکایت کردیم که این پلت‌فرم‌ها، غیرقانونی هستند زیرا فقط می‌توانند مصنوعات طلا بفروشند نه اوراق بهادار و گواهی سپرده طلا .

وی با یادآوری اینکه قانون نظام صنفی بر تولید و توزیع کالا اشاره دارد، افزود: از این منظر نیز فعالیت پلت فرم های طلا با قانون نظام صنفی در تعارض است و نباید از طریق آنان گواهی سپرده طلا ارایه شود زیرا طبق قانون اوراق بهادار، گواهی مبتنی بر طلا فقط باید در بورس کالا به فروش برسد.

وی از درخواست بورس کالا از سازمان بورس برای افزایش زمان معاملات صندوق های طلا خبر داد و افزود: سال آینده شمش‌های گرمی با لوگوی بورس کالا ارائه می‌شود که خرید آن برای عموم سهل‌تر است.

مدیرعامل بورس کالا همچنین از ارایه پیشنهاد قرارداد اجاره بین فعالان بازار طلا  به شورای فقهی بورس خبر داد.

جهرمی یادآور شد: پیش از راه اندازی بازار شمش طلا در بورس کالا، دو سال بررسی کردیم اما چون استانداری برای طلای آب شده نبود و سازمان استاندارد نمی‌پذیرفت لذا به بازار شمش طلا ورود کردیم؛ در این بازار همه نیاز مردم مرتفع می‌شود و بازاری است که با کاملترین آیتم های مورد نظر ساماندهی شده است.

وی با بیان اینکه برای پذیرش شمش ها، عیارسنجی آنها و بیمه شمشها لحاظ شده است، گفت: درباره پلت‌فرمهای طلا هم در برخی خریدهای اعداد بسیار کوچک است و امکان تحویل فیزیکی نیست و عملا اوراق بهادار هستند؛ جایگاه اوراق بهادار را هم شورای عالی بورس تعیین می‌کند که در کجا معامله شوند.

مدیرعامل بورس کالا یادآور شد: صدور مجوزهای جدید متوقف شده است آنچه اوراق بهادار است بر اساس قانون صرفا باید در بازار سرمایه بورس کالا معامله شود هر فردی که دنبال این حوزه رفته، جلوی آن می‌ایستیم و اقدام قانونی خواهیم کرد؛ چون قانون می‌گوید کسی که اوراق بهادار خارج از بازار سرمایه میفروشد، جرم مرتکب شده است لذا این پلت‌فرم‌ها مجبورند جزء بسیار کوچکی از طلای فیزیکی بفروشند.

جهرمی گفت: جلسات ساماندهی این پلتفرمها برگزار شده و ظرف هفته‌های آینده ساماندهی می‌شوند؛ هر کسی می تواند شمش ۲.۵ گرمی طلا بفروشد مانند آنچه به عنوان مصنوع طلا (طلای فیزیکی تولید شده) می‌فروشد؛ لذا قانونا اوراق بهادار مبتنی بر طلا صرفا باید در بازار سرمایه عرضه شود.

مدیرعامل بورس کالا درباره ۲۴ ساعتها شدن معاملات تصریح کرد: این موضوع در دست بررسی است چون بحث های نظارتی و فنی دارد در گام اول ۲۴ ساعته نمی شود و تا ساعت ۱۷ معاملات انجام می‌شود ولی امسال فعلا تغییر ساعت معاملات نداریم و سال آینده اجرای گام به گام آن اعلام می‌شود.

وی ادامه داد: از سازمان بورس درخواست داده‌ایم تا تعداد صندوقهای طلا افزایش یابد. بازار طلایی که امروز درباره آن حرف می‌زنیم، چالش‌های متعددی داشتیم اما این نگرانی‌ها منتقل و رسانه‌ای نشد و امروز به این نتیجه رسیده‌ایم که اقدام خوبی بود. نکته‌ای هم که هست این است که وقتی موضوعی برای اقدام اعلام می‌شود، برخی جلوی اجرای آن را می‌گیرند لذا ترجیح میدهیم بی سروصدا کار را به پیش ببریم.

جهرمی درباره جمع‌آوری طلاهای در اختیار مردم پیشنهاد داده‌ایم در صورت تحویل آنها از سوی مردم، به آنها گواهی بدهیم و سپس طلاها را به شمش تبدیل کنیم؛ شاید برخی بخواهند هدیه بدهند که تبدیل به شمش های ۲ و نیم گرمی تبدیل خواهند شد که امیدواریم بتوانیم سال آینده به اجرا دربیاوریم در حال حاضر ۱۶ تن شمش طلا در انبارهای بورس طلا هست لذا در دست بررسی است تا قرارداد اجاره بین دارندگان شمش طلا با سازندگان امضا شود تا این شمش ها به تولید مصنوعات تبدیل شود و هر دو طرف معامله سود می‌کنند این پیشنهاد به کمیته فقهی رفته تا مشکلات فقهی آن بررسی شود.

زیان تعطیلات بر بورس

مدیرعامل بورس کالا در زمینه زیانی که تعطیلات به معاملات می زند گفت: مثلا خرید ال سی و صدور ضمانت نامه از سوی شعبه بانک‌های کشیک اعلام نمی‌شود و مشتریان زیان می‌بینند؛ همچنین مالایی خریداری شده و با تعطیلی و فسخ معاملات، کالای خریداری شده لغو می شود و در معامله بعدی ممکن است گرانتر به فروش برسد یا اینکه فروشنده کالا بر اساس چک های صادره در زمان معامله، قول خرید جدید می دهد ولی با اعلام تعطیلی، رمان صدور آن تغییر می‌کند و فروشنده کالا متضرر می‌شود؛ تمام قوام بورس به شفاف بودن دستورالعمل‌هاست و ما پیشنهاد داده‌ایم در شرایط فوری و ویژه ادامه معاملات در اختیار خود بورس های تابعه سازمان بورس باشد.

برنامه ورود بورس کالا به تامین مالی معادن

وی خاطرنشان کرد: امسال معاملات شمش نقره را نیز آغاز کرده ایم؛ می خواستیم از قانون مالیات بر ارزش افزوده، این بازار را تست کنیم لذا با یک تن شروع کردیم و تا کنون ۹ تن نقره در انبارهای بورس کالا انباشته شده و ۷.۵ تن هم معامله شده است.

جهرمی ادامه داد: با توجه به گواهی سپرده فلزات گرانبها ، می‌خواهیم تامین مالی معادن را در دستور کار قرار دهیم و معادن را فعال کنیم.

ورود خودروهای وارداتی به بوس کالا

مدیرعامل بورس کالا اظهار داشت: مجوز ورود خودروهای وارداتی به بورس کالا اخذ شده است؛ همچنین واگذاری حق امتیاز معادن هم به این بورس می‌آید که با این اقدام رانتهایی که در این حوزه بود، از بین می‌رود.

جهرمی از برنامه بورس کالا برای انتشار گواهی سپرده کالایی از جمله خودرو خبر داد و گفت: تقاضای اصلی در بخش خودرو، سرمایه‌گذاری است که گواهی سپرده می تواند در این بخش موثر باشد؛ به طوری که خودروهای داخل پارکینگ های خودروسازان به این گواهی منتقل شود و افرادی که برای مصرف می‌خواهند خودرو بخرند، می‌تواند به صورت خرد گواهی سپرده را بخرند تا زمانی که پول یک خودروی کامل تامین شود.

وی افزود: با این شیوه دیگر وارد بازار فیزیکی خودرو نمی‌شویم و صرفا در حوزه اوراق بهادار خودرو فعال می‌شویم.

جهرمی از برنامه بورس کالا برای توکن گواهی سپرده کالایی بر بستر بلاکچین خبر داد و گفت: این کار در گواهی کالای زعفران به عنوان طرح پایه و آزمایشی در دست اقدام است.

جهرمی در زمینه عرضه کالاهای کشاورزی در بورس کالا گفت: در زمینه محصولات کشاورزی باید وزارت جهاد اعلام آمادگی کند؛ اخیرا در زمینه گواهی سپرده گندم بحث شده و در دست بررسی است آمادگی داریم تا این بخش (کشاورزی) را مورد بررسی قرار دهیم.


انتهای پیام/
دیدگاه ها
آخرین اخبار بازار