فراخوان رئیس کمیسیون اروپا برای تشکیل ارتش مستقل اتحادیه اروپا

جهان

87237
string(798) "[{"name":"a","aspect":"16:9","width_small":"480","width_medium":"720","width_large":"960","_sy":"1","_sx":"1","_r":"0","_h":"551","_w":"979.5555555555555","_y":"0","_x":"0.22222222222222304","source":"\/news\/photo\/1403\/11\/22\/51cd7b7ca24da293e4c2a6782cd7686b.jpg","_pr_css":"display: block; width: 160.073px; height: 90px; min-width: 0px !important; min-height: 0px !important; max-width: none !important; max-height: none !important; transform: translateX(-0.0362976px);"},{"name":"b","aspect":"1:1","width_small":"480","width_medium":"720","width_large":"960","_sy":"","_sx":"","_r":"","_h":"","_w":"","_y":"","_x":"","source":""},{"name":"c","aspect":"16:6","width_small":"720","width_medium":"960","width_large":"1250","_sy":"","_sx":"","_r":"","_h":"","_w":"","_y":"","_x":"","source":""}]" فراخوان رئیس کمیسیون اروپا برای تشکیل ارتش مستقل اتحادیه اروپا

رئیس کمیسیون اروپا خواستار جایگزینی برای ناتو شد و تأکید کرد که اروپا باید مسئولیت بیشتری در قبال امنیت خود بپذیرد.

به گزارش گروه بین‌المللی ایران آنلاین، اظهارات «اورزولا فون درلاین» رئیس‌ کمیسیون اروپا در شرایطی مطرح شده که آمریکا خواستار افزایش هزینه‌های نظامی اعضای ناتو است، حمایت آینده از اوکراین نامشخص به نظر می‌رسد و نگرانی‌هایی درباره تغییر احتمالی تعهد واشنگتن به امنیت اروپا وجود دارد.

فون درلاین یکشنبه در یک نشست خبری در لیتوانی گفت: «ناتو همچنان پایه دفاعی ماست، اما واضح است که ما به یک سیستم دفاعی جامع اروپایی نیاز داریم.»

او افزود: «جنگ‌های مدرن به مقیاس، فناوری و هماهنگی‌ای نیاز دارند که برای یک کشور به‌تنهایی قابل مدیریت نیست.» این مقام سپس خواستار تأمین مالی بیشتر از سوی بخش‌های عمومی و خصوصی شد.

او ادعا کرد که استراتژی آینده دفاعی اروپا تا اواسط مارس به رهبران اتحادیه اروپا ارائه خواهد شد.

پیش از درگیری اوکراین، «امانوئل ماکرون» رئیس‌جمهور فرانسه و «آنگلا مرکل» صدراعظم وقت آلمان از برجسته‌ترین حامیان ایجاد یک ارتش اروپایی بودند.

ماکرون در سال ۲۰۱۹ ناتو را گرفتار «مرگ مغزی» توصیف کرد و از رهبران اروپایی خواست سیاست «استقلال استراتژیک» از واشنگتن را دنبال کنند، چرا که آمریکا از زمان پایان جنگ جهانی دوم از طریق ناتو بر سیاست امنیتی اروپا تأثیر گذاشته است.

یکی از پیشنهادات، ایجاد یک «ارتش واقعی اروپایی» برای تقویت مستقل امنیت قاره بود.

اگرچه دبیرکل وقت ناتو، ینس استولتنبرگ، هشدار داده بود که چنین اقدامی «ارتباط بین آمریکای شمالی و اروپا» را تضعیف می‌کند، ایتالیا از این ایده حمایت کرده است. «آنتونیو تایانی» وزیر خارجه ایتالیا استدلال کرده که اتحادیه اروپا بدون یک ارتش مشترک، نمی‌تواند سیاست خارجی معتبری داشته باشد.

با این حال، این ایده با مخالفت شدید در سایر پایتخت‌های اروپایی مواجه شد. «جوزپ بورل» دیپلمات ارشد اتحادیه اروپا در سال ۲۰۲۴، پیشنهاد کرد که اگرچه اتحادیه باید به دنبال تقویت توانایی‌های نظامی اعضایش باشد، اما این به معنای تشکیل یک ارتش مشترک نیست.

چندین کشور اتحادیه اروپا، از جمله دانمارک و لهستان که بیشترین هزینه نظامی سرانه را در ناتو دارند، اعلام کرده‌اند که امنیت خود را در چارچوب کنونی ناتو می‌خواهند.

ماکرون اخیرا اعلام کرد که فرانسه بودجه نظامی خود را دو برابر خواهد کرد و از سایر کشورهای اروپایی خواست از این سیاست پیروی کنند، زیرا ممکن است پس از بازگشت دونالد ترامپ به کاخ سفید، علاقه آمریکا به امنیت اروپا کاهش یابد.

از فوریه ۲۰۲۲، آمریکا بیش از ۶۵ میلیارد دلار کمک نظامی به اوکراین ارائه کرده است. با این حال، ترامپ با زیر سوال بردن این حمایت و بیان اینکه کی‌یف «به اندازه کافی کمک دریافت کرده»، از توافق صلح با روسیه حمایت کرده است.

به گزارش راشا تودی، در سال ۲۰۲۲، پس از تشدید درگیری روسیه و اوکراین، اتحادیه اروپا هزینه‌های نظامی خود را به‌طور قابل‌توجهی افزایش داد و کشورهای عضو توافق کردند که گروه‌های رزمی را به یگان‌های بزرگ‌تری با حدود ۵۰۰۰ نیرو تبدیل کنند. از آن زمان، آلمان، فرانسه و سایر کشورهای اتحادیه اروپا وعده افزایش بی‌سابقه‌ای در بودجه‌های نظامی خود را داده‌اند.


انتهای پیام/
دیدگاه ها
آخرین اخبار جهان