چه شد که مسکن راکد شد؟
بازار
87656
![چه شد که مسکن راکد شد؟](https://cdn-news.inn.ir/photo/1403/11/27/3923c3b61ae5c19975f9e214df322efe-a-i-l.jpg)
بازار مسکن در روزهای پایانی سال برخلاف سالهای قبل تحرک چندانی ندارد و رکود همچنان ادامه دارد. فروشندگانی که قصد فروش در پایان سال را داشتند، با افزایش قیمت ارز و طلا، فایلهای فروش خود را حذف کردهاند. خریداران نیز که انتظار کاهش قیمت داشتند، اکنون با تغییر قیمتها یا حذف فایلهای فروش مواجه شدهاند. اما به دلیل شرایط سیاسی و اقتصادی، انتظار تغییر قیمتها وجود دارد.
به گزارش گروه اقتصادی ایران آنلاین، بازار مسکن در روزهای پایانی سال برخلاف سالهای قبل تحرک چندانی ندارد و رکود همچنان ادامه دارد. فروشندگانی که قصد فروش در پایان سال را داشتند، با افزایش قیمت ارز و طلا، فایلهای فروش خود را حذف کردهاند. خریداران نیز که انتظار کاهش قیمت داشتند، اکنون با تغییر قیمتها یا حذف فایلهای فروش مواجه شدهاند. اما به دلیل شرایط سیاسی و اقتصادی، انتظار تغییر قیمتها وجود دارد.
باوجود رکود، برخی متقاضیان برای «تبدیل به احسن» ملک خود در بازار حضور دارند، اما تعداد آنها نسبت به سالهای قبل کمتر شده است. داوود بیگینژاد، نایبرئیس اتحادیه مسکن هم میگوید که رکود در معاملات مشهود است و تنها افراد نیازمند مالی یا کسانی که قصد تعویض واحد دارند، معامله میکنند.
فعالان بازار مسکن معتقدند که کاهش رشد تورم مسکن باعث شده خریداران انتظار کاهش بیشتر قیمت را داشته باشند، در حالی که فروشندگان به دلیل افزایش قیمت دلار و طلا محتاط شدهاند.
آمارها میگوید قدرت خرید مستأجران از سال ۱۳۹۷ تا ۱۴۰۲ حدود ۹۲ درصد کاهش یافته و حمید گودرزی، کارشناس مسکن، افزایش قیمت مسکن، ورود گسترده اتباع خارجی و سفتهبازی را از عوامل بحران مسکن میداند. وی معتقد است که اقساط ۱۶۰ میلیونی مسکن ملی فراتر از توان مالی مردم است و سرکوب دستمزدها باعث افزایش مدت انتظار خانهدار شدن به بیش از ۱۰۰ سال شده است.
این کارشناس پیشنهاد میکند که واگذاری زمین رایگان میتواند قیمت تمامشده مسکن را کاهش دهد، زیرا ۶۰ درصد هزینه مسکن مربوط به زمین است و ۹۷ درصد زمینهای شهری در اختیار دولت و نهادها قرار دارد. سازمان ملی زمین و مسکن نیز ۱۰۸ میلیون هکتار زمین در اختیار دارد که میتواند برای کاهش بحران مسکن استفاده شود.
خبرنگار: سهیلا یادگاری
انتهای پیام/