شرایط حفاظت از ۴ امامزاده تاریخی اصفهان نامطلوب است

فرهنگ

89389
string(786) "[{"name":"a","aspect":"16:9","width_small":"480","width_medium":"720","width_large":"960","_sy":"1","_sx":"1","_r":"0","_h":"450","_w":"800","_y":"0","_x":"-7.622023208254258e-14","source":"\/news\/photo\/1403\/12\/11\/a3e0e38218e952a12ae9bc40b3293c7b.jpg","_pr_css":"display: block; width: 160px; height: 106.6px; min-width: 0px !important; min-height: 0px !important; max-width: none !important; max-height: none !important; transform: translateX(1.5244e-14px);"},{"name":"b","aspect":"1:1","width_small":"480","width_medium":"720","width_large":"960","_sy":"","_sx":"","_r":"","_h":"","_w":"","_y":"","_x":"","source":""},{"name":"c","aspect":"16:6","width_small":"720","width_medium":"960","width_large":"1250","_sy":"","_sx":"","_r":"","_h":"","_w":"","_y":"","_x":"","source":""}]" شرایط حفاظت از ۴ امامزاده تاریخی اصفهان نامطلوب است

معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اصفهان گفت: شرایط حفاظتی و مرمتی چهار امامزاده تاریخی و شاخص این شهر شامل «امامزاده اسماعیل»، «امامزاده هارون ولایت»، «امامزاده درب امام» و «امامزاده احمد» نامطلوب است.

به گزارش گروه فرهنگی ایران آنلاین، سیدمهدی سیدالعسگری افزود: استان اصفهان بیش از ۵۰ امامزاده تاریخی دارد اما چهار باب آنها نیاز به مرمت فوری دارند.

وی گفت: با توجه به شرایط حفاظتی این امامزادگان که از نفایس میراث فرهنگی اصفهان محسوب می‌شوند، از اداره کل اوقاف و امور خیریه بعنوان متولیان اصلی خواسته‌ایم تا مرمت این بناها بطور مشارکتی آغاز شود اما تاکنون هیچ اقدامی در این پیوند صورت نگرفته است.

وی گفت: اداره اوقاف و امور خیریه بعنوان متولی اصلی امامزادگان، طبق قانون موظف به مرمت بناهای مذهبی تحت اختیار خود است.

سیدالعسگری گفت: وضعیت یکی از گنبدهای امامزاده درب امام نامساعد بود و به همین سبب میراث فرهنگی، مرمت آن را با اعتبار ۱۰ میلیارد ریال آغاز کرد.

امامزاده درب امام با ۲ گنبد کاشیکاری مُعرق واقع در خیابان عبدالرزاق اصفهان، یکی از آثار ملی ایران محسوب می شود.

وی تاکید کرد: مقرر بود مرمت این گنبد بصورت مشارکتی با اداره کل اوقاف به اتمام برسد اما این کار بصور نیمه‌تمام رها شده است.

معاون میراث فرهنگی استان اصفهان گفت: بنای امامزاده احمد نیز بر اثر موریانه دچار آسیب شده بود که اداره میراث فرهنگی اقدام به موریانه‌زُدایی کرد.

بنای تاریخی امامزاده هارون ولایت در جوار میدان عتیق و مسجد جامع عتیق اصفهان در سال ۱۳۱۳ بعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسید.

وی در عین حال افزود: قسمت هایی از این بنای تاریخی مذهبی همچنان درگیر موریانه است و بدلیل نبود همکاری لازم، این کار نیز نیمه‌تمام مانده است.

سیدالعسگری اضافه کرد: با ارسال نامه به اداره اوقاف، از این نهاد خواسته‌ایم تا برای جلوگیری از آسیب‌ زدن موریانه‌ها، اقدامات تکمیلی را انجام دهد.

سیدالسگری گفت: کاشی‌های گنبد امامزاده هارون ولات نیز بدلیل نبود اقدامات حفاظتی لازم، از سال گذشته دچار ریزش شد اما برغم مکاتبات لازم با اداره کل اوقاف و امور خیریه، تاکنون هیچ اقدامی برای مرمت آن صورت نگرفته است.

بنای تاریخی امامزاده هارون ولایت در سال ۱۳۱۳ بعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسید.

کمبود بودجه‌ اوقاف برای مرمت بناهای مذهبی تاریخی اصفهان

معاون بهره‌وری اقتصادی اداره کل اوقاف و امور خیریه استان اصفهان نیز به ایرنا گفت: این نهاد بودجه دولتی ندارد و این امامزادگان، تنها از طریق کمک و نذورات مردم اداره می‌شود.

امیرحسین اسماعیل‌پور افزود: چهار امامزاده یاد شده، بدلیل قرارگیری در مناطق بسیار محروم، درآمد خوبی ندارند و عایدات آنها حتی برای تامین حقوق خادم‌ها هم کفاف نمی‌دهد.

وی با اشاره به فروش قبر در عرصه و محوطه امامزادگان بعنوان یکی از راه‌های تامین بودجه گفت: فروش قبر نیز در امامزاده اسماعیل، امامزاده احمد، هارون ولات و درب امام، اندک و به همین دلیل محل درآمد اوقاف در این امامزادگان، فوق‌العاده ناچیز است.

اسماعیل پور افزود: اداره کل اوقاف و امور خیریه، پیشتر با سازمان مدیریت برنامه‌ریزی استان در باره هزینه‌های مرمت و نگهداری این بناهای مذهبی تاریخی مکاتبه کرده اما نتیجه‌ای حاصل نشده است.

وی گفت: در بین این چهار امامزاده، تنها امامزاده اسماعیل دارای چهار باب مغازه موقوفه است که درآمد حاصل از آنها در سال به ۲۰ میلیون ریال هم نمی رسد.

مسجد شعیا و امامزاده اسماعیل مربوط به دوره سلجوقیان و در خیابان هاتف اصفهان واقع شده است. این اثر در فهرست آثار ملی قرار دارد.

معاون بهره‌وری اقتصادی اداره کل اوقاف و امور خیریه استان اصفهان گفت: هزینه‌های زیادِ مرمت و نگهداری امامزاده‌های تاریخی قابل قیاس با بناهای نوساز نیست و نبود درآمد و بودجه‌های کافی برای نگهداری و تعمیرات لازم، از مشکلات اساسی نهاد اوقاف و امور خیریه است.

منبع: ایرنا


انتهای پیام/
دیدگاه ها
آخرین اخبار فرهنگ