تشدید نظارت بر سلامت فرآوردههای غذایی پرمصرف در ماه رمضان
جامعه
89507

مدیرکل فرآوردههای غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو بر تشدید نظارت بر سلامت مواد غذایی عرضه شده در ماه رمضان تاکید کرد.
به گزارش گروه اجتماعی ایران آنلاین، عبدالعظیم بهفر مدیرکل فرآوردههای غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو با تاکید بر تشدید نظارت بر سلامت مواد غذایی عرضه شده در ماه رمضان گفت: محصولاتی مانند خرما، زولبیا و بامیه، لبنیات و فرآوردههای پروتئینی در این ماه تقاضای بیشتری دارند؛ از اینرو سلامت این فرآوردهها و جلوگیری از تخلفات احتمالی در فرآیند تولید و عرضه آنها از اولویتهای نظارتی سازمان غذا و دارو است.
بهفر افزود: گزارشهایی درباره استفاده از روغنهای غیرمجاز در تهیه زولبیا و بامیه، افزودن مواد نگهدارنده غیرمجاز به خرماهای بستهبندیشده و عرضه لبنیات غیربهداشتی دریافت شده که نشاندهنده لزوم تشدید نظارتها است.
وی تصریح کرد: سازمان غذا و دارو بهصورت مستمر از این فرآوردهها نمونهبرداری میکند و در صورت مشاهده تخلفات، برخورد قانونی انجام میشود. مصرفکنندگان نیز باید هنگام خرید، مشخصات بهداشتی فرآوردهها را بررسی و از خرید فرآوردههای غذایی فلهای و بدون مجوز خودداری کنند. مصرفکنندگان نیز باید هنگام خرید، مشخصات بهداشتی فرآوردهها را بررسی و از خرید فرآوردههای غذایی فلهای و بدون مجوز خودداری کنند.
مدیرکل فرآوردههای غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو با بیان اینکه با افزایش مصرف برخی فرآوردههای غذایی در ماه رمضان، رعایت اصول نگهداری مواد خوراکی اهمیت بیشتری پیدا میکند، بر لزوم نگهداری صحیح خرما، لبنیات، روغنهای مصرفی و فرآوردههای پروتئینی تأکید کرد و گفت: رعایت نکات بهداشتی میتواند از بروز مسمومیتهای غذایی و مشکلات گوارشی جلوگیری کند.
وی اظهار کرد: مصرف کافی مایعات بین افطار و سحر ضروری است. نوشیدن آب، شیر و نوشیدنیهای طبیعی مانند خاکشیر و تخمشربتی توصیه میشود درحالیکه مصرف نوشیدنیهای قندی به دلیل نوسانات ناگهانی قند خون باید محدود شود.
مصرف زیاد قند و چربی در ماه رمضان ممنوع
بهفر ادامه داد: افطار باید با فرآوردههای غذایی سبک و زودهضم مانند خرما، شیر یا سوپ آغاز شود تا دستگاه گوارش بهآرامی فعالیت خود را از سر گیرد. مصرف فرآوردههای غذایی سرخشده و پرچرب در این وعده میتواند موجب مشکلات گوارشی شود.
وی با اشاره به نقش نگهداری صحیح فرآوردههای غذایی در کاهش مسمومیتهای غذایی، افزود: خرما باید در محیطی خشک و خنک نگهداری شود، روغنهای مصرفی نباید چندین بار استفاده شود و فرآوردههای پروتئینی نیز باید در دمای مناسب یخچال نگهداری شود.
انتهای پیام/