در گفت‌وگو با «ایران آنلاین» مطرح شد؛

۴ نکته کلیدی برای تغذیه روزه‌داران در سحر و افطار

بهار خسروی

بهار خسروی

جامعه

89609
string(782) "[{"name":"a","aspect":"16:9","width_small":"480","width_medium":"720","width_large":"960","_sy":"1","_sx":"1","_r":"0","_h":"675","_w":"1200","_y":"37.68987341772152","_x":"0","source":"\/news\/photo\/1403\/12\/13\/32e14b19d0f66065a412135daac4cb3d.jpg","_pr_css":"display: block; width: 160px; height: 101.333px; min-width: 0px !important; min-height: 0px !important; max-width: none !important; max-height: none !important; transform: translateY(-5.02532px);"},{"name":"b","aspect":"1:1","width_small":"480","width_medium":"720","width_large":"960","_sy":"","_sx":"","_r":"","_h":"","_w":"","_y":"","_x":"","source":""},{"name":"c","aspect":"16:6","width_small":"720","width_medium":"960","width_large":"1250","_sy":"","_sx":"","_r":"","_h":"","_w":"","_y":"","_x":"","source":""}]" ۴ نکته کلیدی برای تغذیه روزه‌داران در سحر و افطار

دکتر حسین ایمانی متخصص تغذیه بالینی درباره تغذیه روزه‌داران در وعده‌های سحر و افطار ۴ نکته کلیدی را عنوان کرد.

دکتر حسین ایمانی متخصص تغذیه بالینی و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی ایران آنلاین درباره وعده‌های مناسب سحر و افطار برای روزه‌داران در ماه مبارک رمضان ۴ نکته مهم و کلیدی را عنوان کرد که در ادامه می‌خوانید.

۱. سحر مهم‌ترین وعده غذایی در ماه مبارک رمضان محسوب می‌شود، چون باید غذاهایی مصرف شود که آب را در داخل بدن نگه دارد که در طول روز تشنه نشویم. مصرف سبزیجات در وعده سحر به همین دلیل توصیه می‌شود. غذاهای چرب، سرخ‌کردنی و کنسروی در وعده سحر پیشنهاد نمی‌شوند چون این غذاها باعث حس تشنگی در بدن می‌شوند. در وعده سحر از نوشیدنی‌هایی همچون خاکشیر و تخم شربتی استفاده شود، چرا که آب زیادی را در خود جذب کرده و تشکیل لعاب می‌دهند، خوردن آن‌ها منجر به این می‌شود که در طول روز آب در بدن آزاد شود و حس تشنگی کمتری را تجربه کنیم.

۲. در شروع افطار سعی کنیم با نوشیدنی‌های گرمی همچون آبجوش یا چای کمرنگ روزه خود را باز کنیم، چون معده ساعت‌ها خالی بوده است. در کنار آن هم ماده قندی مثل خرما بخوریم و ترجیحا از قند و شکر استفاده نشود. برای افطار سعی شود از ۵ گروه غذایی حداقل ۳ گروه غذایی را در برنامه خود داشته باشیم. گروه‌های غذایی شامل پروتئین‌ها یا گوشت‌ها، میوه‌، سبزی، لبنیات و نشاسته‌ها هستند. از گروه نشاسته حتما نان در وعده غذایی باشد. ترجیحا از نان‌های خمیر و اسفنجی استفاده نشود، نان تافتون یا سنگک برشته مناسب‌تر هستند. برای لبنیات از پنیر کم چرب یا شیر استفاده شود و برای تامین سبزیجات بدن از خیار و گوجه بهره گرفته شود.

۳. افرادی که مشکل گوارشی یا نفخ دارند از شیر در وعده افطار استفاده نکنند و آن را به آخر شب موکول کنند یا از شیرهای بدون لاکتوز استفاده کنند. شیر جزو مایعات مقوی است که کلسیم، ویتامین دی و فسفر فراوانی دارد.

۴. روزه‌داران می‌توانند در کنار افطار خود شام سبکی هم میل کنند یا با فاصله از افطار، وعده سبک دیگری هم داشته باشند. در این ایام غذاهایی‌هایی مثل سوپ، آش و عدسی و ... برای شام مناسب هستند. افرادی که اضافه وزن دارند شام مختصری استفاده کرده و از مصرف برنج در وعده شام خودداری کنند. مصرف برنج در وعده سحر مناسب خواهد بود.


انتهای پیام/
دیدگاه ها
آخرین اخبار جامعه