ایران سفیر سوئد را احضار کرد

سیاست

90358
string(798) "[{"name":"a","aspect":"16:9","width_small":"480","width_medium":"720","width_large":"960","_sy":"1","_sx":"1","_r":"0","_h":"562","_w":"999.1111111111112","_y":"0","_x":"0.44444444444444603","source":"\/news\/photo\/1403\/12\/20\/3b42d0cfe8fa285e75c0a989548e710b.jpg","_pr_css":"display: block; width: 160.142px; height: 90px; min-width: 0px !important; min-height: 0px !important; max-width: none !important; max-height: none !important; transform: translateX(-0.0711743px);"},{"name":"b","aspect":"1:1","width_small":"480","width_medium":"720","width_large":"960","_sy":"","_sx":"","_r":"","_h":"","_w":"","_y":"","_x":"","source":""},{"name":"c","aspect":"16:6","width_small":"720","width_medium":"960","width_large":"1250","_sy":"","_sx":"","_r":"","_h":"","_w":"","_y":"","_x":"","source":""}]" ایران سفیر سوئد را احضار کرد

سفیر سوئد در جمهوری اسلامی ایران در اعتراض به اظهارات ناشایست مقام‌های این کشور علیه ایران به وزارت امور خارجه احضار شد.

به گزارش گروه سیاسی ایران آنلاین، در واکنش به مواضع ناشایست و مداخله‌جویانه برخی مقام‌های سوئدی علیه جمهوری اسلامی ایران، ماتیاس اوترشتد سفیر سوئد در تهران از سوی شهرام قاضی‌زاده رئیس اداره سوم غرب اروپا به وزارت امور خارجه احضار شد و مراتب اعتراض رسمی کشورمان به وی ابلاغ شد.

رئیس اداره سوم غرب اروپا در این جلسه احضار با انتقاد از اظهارات ناشایست و اتهام‌زنی‌های بی‌اساس و مداخله‌جویانه وزیر آموزش سوئد علیه جمهوری اسلامی ایران، این اظهارات را مغایر با موازین حقوق بین‌الملل و عرف دیپلماتیک دانست و تصریح کرد دولت سوئد در جایگاهی نیست که عملکرد نهادهای قانونی یک کشور دیگر را زیر سوال ببرد و از یک مجرم که جرایم وی کاملا اثبات شده است، دفاع کند.

در این جلسه همچنین آخرین وضعیت پرونده نیلوفر زارع تبعه ایرانی که اخیرا در جریان یک حادثه خشونت‌بار در سوئد مورد سوء قصد قرار گرفت و جان باخت پیگیری و درخواست شد تا روند رسیدگی قضایی به این جنایت به اطلاع دولت ایران رسانده شود.

سفیر سوئد اظهار داشت مراتب را به دولت متبوعش منتقل خواهد کرد.

گفتنی است، وزارت امور خارجه سوئد جمعه گذشته سفیر ایران را در این کشور را به بهانه درخواست آزادی احمدرضا جلالی فرد متهم به جاسوسی احضار کرد.

سوئد سپس اعلام کرد که به دلایل بشردوستانه خواستار آژادی فوری جلالی شده تا او بتواند به خانواده اش ملحق شود و خواستار دسترسی فوری وی به مراقبت های پزشکی شد.

این وزارتخانه همچنین اعلام کرد که به سفیر ایران درخواست ملاقات با جلالی در زندان را تکرار کرده است.

در اواخر دی امسال، جلالی دولت سوئد را متهم کرد که اقدام کافی برای آزادی او انجام نداده است.

وی در پیامی که توسط ویدا مهران نیا همسرش به خبرگزاری فرانسه ارسال شد، گفت: «به نظر می‌رسد وضعیت من درحالی که در خطر مرگ به دلیل اعدام یا وضعیت بد سلامتی هستم، برای مقامات سوئدی در اولویت نیست.»

اظهارات او در حالی مطرح شد که تنها چند روز پس از آزادی سسیلیا سالا روزنامه نگار ایتالیایی از سوی ایران، ناهید تقوی یک ایرانی - آلمانی تبار از زندان اوین تهران آزاد شد.

در خرداد - تیرماه امسال تهران دو سوئدی به نام های یوهان فلودروس و سعید عزیزی را با حمید نوری مبادله کرد.

اما جلالی که در سال ۲۰۱۷ به اتهام جاسوسی به اعدام محکوم و هنگام زندان به او تابعیت سوئدی اعطا شد، از این مبادله محروم ماند.

دولت سوئد اصرار دارد که همزمان با فلودروس و عزیزی برای آزادی جلالی تلاش کرده است.

وزارت خارجه سوئد بار دیگر مخالفت خود را با مجازات اعدام اعلام کرد و خواستار عدم اجرای حکم صادر شده در مورد این فرد شد.


انتهای پیام/
دیدگاه ها
آخرین اخبار سیاست