وزیر راه و شهرسازی تاکید کرد؛
ضرورت بازآفرینی زیرساختهای اجتماعی و شهری به نفع کودکان
دولت
92069

وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه مادران پیشگامان صلح، اعتماد و توسعه هستند، بر ضرورت بازآفرینی زیرساختهای اجتماعی و شهری به نفع کودکان تاکید کرد.
به گزارش گروه دولت ایران آنلاین، فرزانه صادق که به ترکمنستان سفر کرده است، امروز شنبه ۹ فروردین در کنفرانس بینالمللی «سال صلح و اعتماد؛ توسعه فعالیتهای بینالمللی به نفع کودکان» ضمن اظهار خرسندی از حضور خود در کنار مادران، تصمیم سازان و سازندگان آینده کشورها در این کنفرانس گفت: بسیاری از ما نهتنها مسئولانی در جایگاههای دولتی، بلکه مادرانی هستیم که دغدغه آینده فرزندانمان را داریم. من هم، مانند بسیاری از شما، پیش از آنکه یک مقام دولتی باشم، مادری هستم که میخواهد دنیایی بهتر برای فرزندش بسازد و این دو نقش، بیش از آنچه تصور می شود با هم آمیخته هستند.
انتهای پیام/
وی با بیان اینکه مادر بودن، یعنی دغدغه داشتن نسبت به آیندهای که هنوز ساخته نشده، یعنی پیشبینی چالشها، ساختن راهحلها، و فراهم کردن بستری که کودک بتواند در آن با آرامش، امنیت و امید رشد کند، تصریح کرد: ما، بهعنوان سیاستگذاران و تصمیمگیران، وظیفه سنگینی را در این باره بر دوش داریم.
وزیر راه و شهرسازی از کودکان به عنوان سرمایه هایی که آینده متعلق به آنان است نام برد و گفت: وظیفه داریم جهانی بسازیم که شایسته کودکان مان و مبتنی بر سه اصل صلح، اعتماد و توسعه پایدار باشد.
صادق با طرح این پرسش که صلح را چه کسی میسازد؟، ادامه داد: بیش از همه، این مادران هستند که نخستین درسهای صلح و محبت را به کودکانشان میآموزند. کودک، صلح را از خانه میآموزد، از دستانی که با مهربانی او را در آغوش میگیرند، از شهری که برای او امن، زیبا و پر از فرصتهای رشد است.
تصویب مصوبه شهرهای دوستدار کودک در عالیترین مرجع توسعه شهری ایران
وی افزود: کشور من ایران در سالهای اخیر توجه ویژهای به نقش زنان و مادران در برنامهریزی شهری داشته است. ما با تصویب مصوبه «شهرهای دوستدار کودک» در عالیترین مرجع متولی توسعه شهری کشور، تأکید کردهایم که فضای شهری نهتنها باید مناسب رشد کودک باشد، بلکه باید زندگی را برای مادران نیز آسانتر کند.
وزیر راه و شهرسازی خاطرنشان کرد: یک شهر دوستدار کودک، یعنی شهری که در آن مادران بتوانند بدون دغدغه، فرزندان خود را به پارک ببرند، خیابانهای آن امن باشد، مسیرهای پیادهروی برای کالسکههای کودک طراحی شده باشد، و فضاهای عمومی، محیطی آرام و دلپذیر برای تعامل مادران و کودکان فراهم کنند.
ایمنی؛ اصلیترین حقوق کودکان در فضای شهری
صادق یکی از اصلیترین حقوق کودکان در فضای شهری را ایمنی برشمرد و گفت: شهری که برای کودکان مناسب است، یعنی در آن هیچ تهدیدی از قبیل ترافیک پرخطر یا فضاهای ناامن وجود نداشته باشد. این مسئولیت ماست که محیطهای شهری را به گونهای طراحی کنیم که کودکان بتوانند در آن به راحتی و بدون نگرانی از خطرات طبیعی و انسانی، حرکت کنند. این ایمنی نه تنها از طریق زیرساختهای شهری، بلکه از طریق ایجاد محیطهایی با فرهنگ امن و حمایتگر برای تمامی کودکان تأمین میشود.
وی یکی از اصول تحقق توسعه پایدار را دسترسی کودکان به خدمات شهری ضروری همچون آموزش و درمان دانست و ادامه داد: باید شهری بسازیم که همه کودکان، فارغ از تفاوتهای اجتماعی، اقتصادی و جغرافیایی، به آموزش باکیفیت و خدمات درمانی مناسب دسترسی داشته باشند. این تنها وظیفه دولت نیست، بلکه همه ما باید در کنار هم کار کنیم تا به همه کودکان فرصتی برابر برای رشد و شکوفایی بدهیم.
کاهش آلودگی محیطی یکی از اصول تحقق عدالت اجتماعی است
وزیر راه و شهرسازی آلودگیهای محیطی، چه در هوا و چه در منابع آبی را بزرگترین تهدید برای سلامتی کودکان عنوان و خاطرنشان کرد: در شهری که در آن کودکان در معرض آلودگی هوا، سر و صدای زیاد و آلایندهها قرار دارند، نمیتوان انتظار داشت که آنها در شرایطی مطلوب رشد کنند. بنابراین، کاهش آلودگیهای محیطی، نه تنها وظیفهای انسانی، بلکه یکی از اصول اساسی در تحقق عدالت اجتماعی است. این حق هر کودک است که در هوای پاک نفس بکشد، در فضایی سالم بازی کند و در شهری زندگی کند که تمام تلاشها برای حفظ محیط زیست و سلامت او به کار گرفته شده است.
بازآفرینی زیرساخت های اجتماعی و شهری به نفع کودکان
صادق خطاب به شرکت کنندگان در این کنفرانس افزود: اینجا گرد آمدهایم تا بگوییم که آینده کودکان، وابسته به تصمیمهای جمعی ماست، اما تنها با همکاری یکدیگر میتوانیم آن را بسازیم. اگر میخواهیم آیندهای پایدار داشته باشیم، باید تجربیات و دانش خود را به اشتراک بگذاریم و دست به دست هم دهیم تا زیرساختهای اجتماعی و شهری را با نگاهی مادرانه، بازآفرینی کنیم.
وی خاطرنشان کرد: کودکان با سخنرانیهای ما زندگی بهتری نخواهند داشت. آنها در واقعیت، به تغییرات انسانی در شهرهایی که برایشان ساخته می شود نیاز دارند. امروز اینجا هستیم تا تصمیم بگیریم، برنامهریزی کنیم و اقدام کنیم. بیایید با هم، شهرها و دنیایی بسازیم که کودکان در آنها احساس امنیت، شادی و امید کنند و مادران، با خیالی آسوده، نظارهگر رشد و شکوفایی فرزندانشان باشند.
مادران پیشگامان صلح، اعتماد و توسعه
این مقام مسئول در کابینه دولت چهاردهم با اعلام اینکه امروز نهتنها درباره آینده کودکان، بلکه درباره آینده خودمان تصمیم میگیریم، مادران را پیشگامان صلح، اعتماد و توسعه خواند.
صادق ادامه داد: خاتمه این کنفرانس، نه پایان یک گفتوگو، بلکه آغاز یک حرکت است. حرکتی که باید از این سالن فراتر رود، از مرزهای ما عبور کند، و در شهرها، خیابانها و خانههای ما دیده شود.
وی ضمن قدردانی از دولت ترکمنستان برای میزبانی از کنفرانس اظهار امیدواری کرد تا نوروز نه فقط در تقویم بلکه در واقعیت زندگی، آغاز شکوفایی و امید برای کودکان باشد.
انتهای پیام/