صالحی امیری: تفاهمنامه توسعه گردشگری ایران و تونس، گامی استراتژیک در دیپلماسی فرهنگی است
فرهنگ
92081

وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی ایران در دیدار با سفیر تونس بر اهمیت توسعه همکاریهای گردشگری تأکید کرد و گفت: تفاهمنامه توسعه گردشگری ایران و تونس، گامی استراتژیک در دیپلماسی فرهنگی است.
به گزارش گروه فرهنگی ایران آنلاین، سیدرضا صالحیامیری، وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی، امروز (شنبه ۹ فروردین) در دیدار با عماد الرحمانی، سفیر تونس در ایران، ضمن اشاره به سابقه همکاریهای فرهنگی میان دو کشور، تصریح کرد: در دورانی که وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بودم، از نزدیک ظرفیتهای غنی تونس را مشاهده کردم. این کشور در حوزه گردشگری، بهویژه در میان کشورهای عربی، پیشرفتهای چشمگیری داشته است.
انتهای پیام/
وی با اشاره به ظرفیتهای متنوع گردشگری ایران افزود: ایران دارای ۲۰ نوع مدل گردشگری از جمله تاریخی، طبیعی، دریایی و سلامت است. در حال حاضر، با ۵۰۰ هزار تخت اقامتی در ۱۸ هزار و ۴۳ مجموعه اقامتی از جمله هتلها و بومگردیها، زیرساختهای لازم برای پذیرش گردشگران خارجی فراهم شده است.
توسعه روابط گردشگری ایران و تونس
صالحیامیری با تأکید بر اشتراکات فرهنگی و مذهبی دو کشور، پیشنهاد کرد تفاهمنامهای جدید در حوزه گردشگری به امضا برسد.
وی خاطرنشان کرد: در نخستین گام، چهرههای برجسته و اینفلوئنسرهای تونسی برای معرفی ظرفیتهای گردشگری ایران به کشور دعوت شوند.
صالحیامیری بر ضرورت بهرهگیری از ظرفیت رسانههای دو کشور برای تقویت تعاملات فرهنگی تأکید کرد و افزود: لغو روادید بین ایران و تونس اقدامی ارزشمند است و تقویت پروازهای مستقیم میتواند این تعاملات را بیش از پیش گسترش دهد.
نقش بخش خصوصی و صنایعدستی در همکاریهای مشترک
وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی با اشاره به نقش مؤثر بخش خصوصی در توسعه گردشگری اظهار داشت: ایران دارای ۶ هزار آژانس مسافرتی، ۱۸ هزار مرکز اقامتی و میلیونها اثر تاریخی است که میتواند به توسعه تعاملات گردشگری دو کشور کمک کند.
وی همچنین با اشاره به ظرفیتهای ایران و تونس در حوزه صنایعدستی، پیشنهاد همکاری در برگزاری نمایشگاههای مشترک را مطرح کرد.
همکاریهای فرهنگی و تمدنی
در ادامه این دیدار، عماد الرحمانی، سفیر تونس در ایران، با تأکید بر اهمیت گردشگری در روابط دوجانبه اظهار داشت: اشتراکات فرهنگی میان دو کشور میتواند زمینهساز همکاریهای پایدار باشد. راهاندازی خطوط مستقیم پروازی، یکی از مهمترین اقدامات برای توسعه گردشگری بین ایران و تونس است.
دعوت از تونس برای پیوستن به پرونده جهانی «افطاری»
علی دارابی، قائممقام وزیر و معاون میراثفرهنگی کشور، نیز در این نشست تصریح کرد: ایران جزو ۱۰ کشور برتر تمدنی جهان است و تونس میتواند در پرونده ثبت جهانی «افطاری» که دو سال پیش با مشارکت ایران و سه کشور دیگر به ثبت رسید، حضور یابد.
وی همچنین بر ضرورت همکاری ایران و تونس در ثبت میراثفرهنگی ناملموس و برگزاری نمایشگاههای موزهای تأکید کرد.
گردشگری سلامت؛ محور همکاریهای جدید ایران و تونس
انوشیروان محسنی بندپی، معاون گردشگری وزارت میراثفرهنگی، با اشاره به تنوع جاذبههای گردشگری ایران خاطرنشان کرد: علاوه بر گردشگری طبیعی و تاریخی، ایران در حوزه گردشگری سلامت نیز ظرفیتهای گستردهای دارد و میتواند پذیرای گردشگران تونسی باشد.
وی همچنین پیشنهاد کرد تفاهمنامهای که ۱۱ سال پیش میان ایران و تونس به امضا رسیده، بهروزرسانی شود.
تقویت تعاملات بخش خصوصی
حرمتالله رفیعی، رئیس انجمن دفاتر خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی، نیز از برنامه سفر هیاتی از آژانسهای مسافرتی ایران به تونس در تاریخ ۲۰ فروردین برای بررسی راهاندازی خطوط پروازی مستقیم خبر داد و افزود: در رویداد اکسپوی گردشگری تهران، آژانسهای برتر تونس نیز حضور خواهند داشت.
انتهای پیام/