زکات را به کدام نهاد بپردازیم؟
فرهنگ
92331

مدیر کل امور اجرایی زکات کمیته امداد امام خمینی (ره) گفت: علاوه بر کمیته امداد، برخی نهادها مانند سازمان بهزیستی، مراکز نیکوکاری و خیریهها میتوانند زکات مردم را جمعآوری کنند.
به گزارش گروه فرهنگی ایران آنلاین، حجت الاسلام حسن هرمز گفت: قانون زکات که در سال ۹۱ در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسیده و از سوی دولت وقت ابلاغ شده، مشخص کرده که چه دستگاههایی متولی زکات هستند که طبق ماده یک این قانون، کمیته امداد امام خمینی(ره) وظیفه جمع آوری و به مصرف رساندن موارد زکات را دارد اما کمیته امداد نقش دبیرخانه شورای زکات را نیز برعهده دارد. چون این شورا با دستگاههایی که در آن عضویت دارند، کار تبلیغی و ترویج این فریضه را دنبال می کند.
وی افزود: دبیرخانه شورای زکات به برخی دستگاهها مجوز داده تا زکات مردم را جمع آوری کنند. مثلا مساجد، سازمان بهزیستی، مراکز نیکوکاری و خیریهها میتوانند به جمع آوری زکات بپردازند.
انواع زکات
هرمز گفت: این دبیرخانه با توجه به ادبیات شرعی خود سه نوع زکات را تعریف کرده است. یکی زکات واجب که شما ۹ موردی است که گفته شده و دوم زکات بدن یا فطریه است که بر همه واجب است تا در پایان ماه مبارک رمضان زکات فطریه خود را پرداخت کنند.
این پژوهشگر مذهبی افزود: سومین نوع از زکات را زکات مستحب گویند که به سایر محصولات کشاورزی غیر از ۹ مورد گفته شده، تعلق می گیرد و باغداران و برنجکاران مستحب است آن را بپردازند که باعث برکت مال انسان می شود.
در چه مواردی پرداخت زکات واجب است؟
هرمز گفت: یکی از سوالاتی که معمولا پرسیده می شود این است که زکات به چه مواردی تعلق می گیرد. زکات به ۹ مورد تعلق می گیرد که اگر افراد هر یک از این نوع ۹ مورد را در اختیار داشته باشند و در صورتی که به اندازه مشخصی برسد، زکات به آن تعلق می گیرد.
وی افزود: قسمت اول به غلات اربعه معروف است. یعنی گندم، جو، خرما و کشمش که اگر وزن هر کدام به ۷۴۸ کیلو گرم برسد، با توجه به نوع آبیاری آن یعنی دیم یا غیر دیم، زکات آن میان ۱۰ تا ۲۰ درصد تفاوت دارد.
این کارشناس مذهبی ادامه داد: قسمت دوم انعام ثلاثه یعنی حیوانات سه گانه شامل گاو، گوسفند و شتر است و با توجه به شرایطی زکات به آن واجب می شود. به قسمت آخر نیز نقدَین گفته می شود که مربوط به طلا و نقره است. البته نه طلا و نقره ای که بانوان به عنوان زینت از آن استفاده می کنند.
مدیر کل امور اجرایی زکات کمیته امداد امام خمینی (ره) با اشاره اهمیت زکات در قرآن و روایات گفت: در بسیاری از آیات نماز در کنار زکات قرار داده شده و این نشان از اهمیت رابطه ما با مخلوقات و رمز و رازی در آن است؛ همانگونه که نماز رابطه ما را با خالق مشخص میکند.
منبع: ایرنا
انتهای پیام/