رفع «تضمینی» آبگرفتگی استادیومها با فرغون، ملاقه و هلیکوپتر!
ورزش
92623

نقص سیستم زهکشی ورزشگاههای فوتبال سبب شده تا با هر آبگرفتگی زمین شاهد صحنههای عجیبی برای خشک کردن چمن با استفاده از ملاقه، فرغون و هلیکوپتر برای برگزاری مسابقات باشیم.
به گزارش ایرنا، آخرین این اتفاقات نادر و عجیب، دیروز در ورزشگاه خرمآباد ثبت شد؛ جایی که در تصمیمی دور از ذهن، از یک بالگرد امدادی برای خشک کردن آب چمن ورزشگاه تختی خرمآباد استفاده شد. قرار بود یکشنبه تیمهای خیبر خرمآباد و شمسآذر قزوین در چارچوب هفته بیست و پنجم لیگ برتر فوتبال با هم بازی کنند که این مسابقه به دلیل بارندگی و آبگرفتگی شدید چمن ورزشگاه تختی خرمآباد با تصمیم امیرعرب عراقی، داور این دیدار لغو و مقرر شد که با ۲۴ ساعت تاخیر برگزار شود.
صبح دیروز بود که ویدئوی حیرتانگیز خشک کردن آب چمن ورزشگاه با استفاده از پرواز یک هلیکوپتر که مانند سشوار عمل میکرد، منتشر شد. این ویدئو به عنوان تلاش باشگاه خیبر برای خشک کردن آب ورزشگاه و آماده شدن آن برای میزبانی مسابقه رسانهای شد.
احسان ناصر، مدیرعامل باشگاه خیبر درباره این حرکت عجیب گفت: «با تماس مالک باشگاه با استاندار و مساعدت معاونت عمرانی، اداره کل هلال احمر و اداره کل بحران استان، هلیکوپتر توسط باشگاه خیبر اجاره شد و یک هماهنگی خیلی خوب صورت گرفت. من از تمام دستگاهها تشکر میکنم. یک ساعت هلیکوپتر بر فراز زمین چمن پرواز کرد، پرواز بسیار حساس و خطرناک بود. البته با تمهیداتی که در استان اندیشیده شده بود، پروازهای جایگزین برای اقدامات اورژانسی پیشبینی شده بود و این پرواز توانست زمین را به حالت بهینهتری برساند.»
همانطور که قابل پیشبینی بود این اقدام خبرساز و عجیب باشگاه خیبر با واکنشهای زیادی همراه شد و حتی سبب ورود مسئولان عالی هلال احمر به این اتفاق شد.
پیرحسین کولیوند، رئیس جمعیت هلال احمر در واکنش به این اتفاق دستور بررسی داد و عنوان کرد:«بدیهی است که امکانات و تجهیزات امدادی، بهویژه بالگردهای تخصصی امداد و نجات، صرفاً در چارچوب مأموریتهای مصوب و با رعایت کامل ملاحظات فنی، ایمنی و حرفهای قابل بهرهبرداری بوده و هرگونه استفاده خارج از ضوابط، ضمن لطمه به سرمایههای مادی و انسانی جمعیت، موجب آسیب به اعتماد عمومی و تضعیف مأموریتهای ملی خواهد بود.» او همچنین سه مدیر هلال احمر را که در جریان این اتفاق دست داشتند، برکنار کرد.
این در شرایطی است که مدیرعامل شرکت هلکوپتری نوید هلالاحمر در مصاحبهای به توجیه اجاره هیلکوپتر برای خشک کردن زمین فوتبال پرداخت:«مأموریت ما امدادرسانی است اما اگر مأموریت و شرایط بحرانی وجود نداشته باشد برای تامین هزینههای بالگرد که بالاست، اجاره داده میشود.»
آبروریزی در حد بینالمللی
چنین اتفاقهای عجیبی شاید در فوتبال جهان بیسابقه و عجیب باشد اما در فوتبال ایران در دهههای گذشته بارها چنین صحنههای عجیبی تکرار شده و با توجه به نقص سیستم زهکشی زمین، هر بار از یک تکنولوژی در زمان آبگرفتی استادیومهای فوتبال رونمایی شده است.
یکی از جنجالیترین روزها به ۱۴ فروردین ۱۳۸۱ برمیگردد، روزی که قرار بود استقلال و آنیانگ کرهجنوبی در فینال جام باشگاههای آسیا مقابل هم به میدان بروند. با این حال بارش تگرگ و باران شدید ساعاتی قبل از شروع این مسابقه، ورزشگاه آزادی را تبدیل به یک دریاچه کرد تا عکسهای جالب و عجیبی از این مسابقه ثبت شود.
در آن بازی، عوامل برگزاری با تشت و اسفنج مشغول جمع کردن آب از روی زمین چمن بودند تا یک آبروریزی بینالمللی ثبت شود.
در لیگ برتر و دسته اول فوتبال هم بارها شاهد چنین اتفاقهایی بودهایم.آخرین نمونه جنجالی آن دیدار نساجی و پرسپولیس در هفته پنجم بیستمین دوره لیگ برتر بود. این مسابقه قرار بود ۵ دی ماه سال ۹۹ برگزار شود اما بارش شدید باران سبب شد تا ورزشگاه وطنی قائمشهر تبدیل به یک باتلاق شود.
آن روز هم مسئولان ورزشگاه با استفاده از سطل و تی و پمپهای مکش آب به خالی کردن آب ورزشگاه پرداختند تا این صحنههای عجیب در فوتبال ایران در حال تکرار باشد و آبروریزی به وجود بیاورد. در لیگ دسته اول فوتبال هم چنین صحنههای بدیعی خلق شده و آنجا هم رد پای ورزشگاه تختی خرمآباد دیده شد. ۲۴ بهمن سال ۱۴۰۱ در حالی خیبر خرمآباد که آن روزها در دسته اول فوتبال حضور داشت، میزبان ون پارس اصفهان بود که بارندگی شدید باران سبب شد تا برای خالی کردن آب ورزشگاه از ملاقه و فرغون و ابرهای اسفنجی استفاده شود.
آن روز حتی برای خالی کردن آب چمن، در اقدامی عجیب کارگران قسمتی از زمین را کندند تا با جمع آوری آب در این منطقه بتوانند آب بیشتری از زمین خارج کنند.
وقتی از سیستم نگهداری استادیومها غفلت میشود
استفاده از وسایل عجیب مانند هلیکوپتر، فرغون، ملاقه، تی و... برای رفع گرفتگی آب ورزشگاهها در کشورمان، نقص در سیستم نگهداری استادیومهای فوتبال را بیشتر از هر زمان دیگری آشکار میکند. تفاوتی ندارد این اتفاق در ورزشگاه اول ایران یعنی آزادی بیفتد یا در ورزشگاه تختی خرمآباد، چالش در نگهداری چمن سبب میشود تا با یک بارندگی شدید یک آبروریزی ثبت شود.
به نظر میرسد عدم استفاده از سیستمهای نوین در ساخت ورزشگاهها سبب میشود چنین اتفاقاتی در فوتبال ایران در حال تکرار باشد. نقص سیستم زهکشی و جذب و تخلیه آب استادیومهای فوتبال در کشورمان در شرایطی است که با توجه به پیشرفتهای صورت گرفته، دیگر در کمتر جایی در فوتبال دنیا، چمن ورزشگاه دچار آبگرفتگی پس از باران میشود که بخواهند با ملاقه و فرغون آن را تخلیه کنند.
ضروری است که در ساخت ورزشگاهها و همچنین شرایط نگهداری آن نظارتها ویژهای صورت بگیرد تا اتفاقات عجیبی مانند استفاده از هلیکوپتر برای خشک کردن آب چمن ورزشگاه، دیگر در فوتبال ایران تکرار نشود، به خصوص که ضرروت نگهداری استادیومها، اقدامی اولیه و پیشپا افتاده است که از سوی دستاندارکان مورد غفلت واقع میشود تا صحنههای عجیب و آبروبری از وضعیت ورزشگاهها به جهان مخابره شود.
انتهای پیام/