برگزاری نشست سه‌جانبه ایران، روسیه و چین/ آغاز رایزنی درباره سناریوهای پس از برجام

جهان

92848
string(855) "[{"name":"a","aspect":"16:9","width_small":"480","width_medium":"720","width_large":"960","_sy":"1","_sx":"1","_r":"0","_h":"673.5493852265027","_w":"1197.4211292915604","_y":"7.011454056720343","_x":"2.5788707084396263","source":"\/news\/photo\/1404\/01\/19\/fb498b6f3a6260ed5cb306a3b68d7bf0.jpg","_pr_css":"display: block; width: 160.345px; height: 92.8662px; min-width: 0px !important; min-height: 0px !important; max-width: none !important; max-height: none !important; transform: translateX(-0.34459px) translateY(-0.936874px);"},{"name":"b","aspect":"1:1","width_small":"480","width_medium":"720","width_large":"960","_sy":"","_sx":"","_r":"","_h":"","_w":"","_y":"","_x":"","source":""},{"name":"c","aspect":"16:6","width_small":"720","width_medium":"960","width_large":"1250","_sy":"","_sx":"","_r":"","_h":"","_w":"","_y":"","_x":"","source":""}]" برگزاری نشست سه‌جانبه ایران، روسیه و چین/ آغاز رایزنی درباره سناریوهای پس از برجام

معاون وزیر امور خارجه روسیه گفت: ایران، چین و روسیه در حال رایزنی درباره سناریوهای احتمالی پس از پایان یافتن دوره زمانی اعتبار برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) درباره موضوع هسته‌ای ایران و قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت در تأیید این توافق هستند.

ایران آنلاین: معاون وزیر امور خارجه روسیه درباره نشست سه‌جانبه کارشناسان این کشور، ایران و چین که در حال برگزاری است، گفت: سه کشور در حال رایزنی درباره سناریوهای احتمالی پس از پایان یافتن دوره زمانی اعتبار برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) درباره موضوع هسته‌ای ایران و قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت در تأیید این توافق هستند.

 به گزارش ایرنا، اندری رودنکو سه‌شنبه در این باره به خبرنگاران گفت: گزینه‌ها و سناریوهای مختلفی که پس از پایان اعتبار قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل در تأیید برجام رخ خواهد داد، در این نشست در حال بررسی است.

پیش از این، سخنگوی وزارت امور خارجه از برگزاری نشست سه‌جانبه کارشناسی میان ایران، روسیه و چین در مسکو خبر داده بود. اسماعیل بقائی با اشاره به برگزاری نشست کارشناسی ایران و سه کشور اروپایی در روزهای اخیر اظهار داشت: بخش حقوقی وزارت امور خارجه در این زمینه فعال است و به زودی نشستی در سطح معاونین با مسئولان جدید سیاست خارجی اتحادیه اروپا خواهد داشت.

برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ (شورای امنیت سازمان ملل) در تایید این توافق هسته‌ای ۱۸ اکتبر ۲۰۲۵ (برابر با ۲۶ مهر ۱۴۰۴) منقضی می شود.
ایالات متحده در سال ۲۰۱۸ باخروج از برجام و در پیش گرفتن سیاست شکست خورده فشار حداکثری، نخستین عضو توافق بود که از ریل دیپلماسی خارج شد. تروئیکای اروپایی (انگلیس، فرانسه و آلمان) هم پس از یک دوره بی‌عملی در اجرای تعهدات برجامی، به تهدید برای فعال‌سازی سازوکار تعبیه شده در این قطعنامه برای بازگرداندن تحریم‌های سازمان ملل (اسنپ‌بک) روی آورده و بر پیچیدگی شرایط افزوده‌ است. 
این در حالی است که بنا بر اعلام ماریا زاخارووا سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه، با توجه به اجرا نشدن الزامات شورای امنیت از طرف کشورهای اروپایی در قطعنامه ۲۲۳۱ این شورا، آنها مانند طرف آمریکایی حق ندارند در مسیر بازگرداندن تحریم‌های لغو شده ایران حرکت کنند.
سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه ۳۰ اسفندماه ۱۴۰۳ نیز در پاسخ به پرسشی درباره اظهارات ترامپ درباره مهلت دو ماهه به ایران برای انعقاد توافق هسته‌ای گفت: سرنوشت برجام (برنامه جامع اقدام مشترک) و چشم‌انداز تلاش‌های چندجانبه درباره برنامه هسته‌ای ایران بدون مشارکت روسیه و چین قابل تعیین نیست و قطعاً نمی‌توان آنها را از بیرون دیکته کرد. وی در عین حال گفت: مسکو آماده تعامل سازنده با همه طرف ها در موضوع توافق هسته ای ایران است.


انتهای پیام/
دیدگاه ها
آخرین اخبار جهان