جنجال‌های سفرهای خارجی مقامات ایرانی؛ از برکناری معاون پارلمانی تا حاشیه‌های تاریخی

سارا محقق

سارا محقق

سیاست

92866
string(774) "[{"name":"a","aspect":"16:9","width_small":"480","width_medium":"720","width_large":"960","_sy":"1","_sx":"1","_r":"0","_h":"449.99999999999994","_w":"799.9999999999999","_y":"0","_x":"0","source":"\/news\/photo\/1404\/01\/19\/99bc960d98ab4cece3201e7d8ad322b2.jpg","_pr_css":"display: block; width: 160px; height: 106.4px; min-width: 0px !important; min-height: 0px !important; max-width: none !important; max-height: none !important; transform: none;"},{"name":"b","aspect":"1:1","width_small":"480","width_medium":"720","width_large":"960","_sy":"","_sx":"","_r":"","_h":"","_w":"","_y":"","_x":"","source":""},{"name":"c","aspect":"16:6","width_small":"720","width_medium":"960","width_large":"1250","_sy":"","_sx":"","_r":"","_h":"","_w":"","_y":"","_x":"","source":""}]" جنجال‌های سفرهای خارجی مقامات ایرانی؛ از برکناری معاون پارلمانی تا حاشیه‌های تاریخی

مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور دولت چهاردهم، روز شنبه با صدور حکمی، شهرام دبیری، معاون پارلمانی خود را به دلیل حواشی سفر تفریحی‌اش به قطب جنوب برکنار کرد.

ایران آنلاین/ سارا محقق: این سفر که با هزینه شخصی انجام شده بود، در شرایط فشارهای اقتصادی بر مردم، موجی از انتقادات را برانگیخت و واکنش قاطع رئیس‌جمهور را به دنبال داشت. پزشکیان در حکم برکناری اعلام کرد: «سفرهای پرهزینه تفریحی مسئولان، حتی با هزینه شخصی، در این شرایط قابل دفاع نیست.»

ماجرای سفر به قطب جنوب 

حدود دو هفته پیش، انتشار عکسی از شهرام دبیری در کنار کشتی تفریحی «پلانکیوس» با عنوان «پیش به سوی قطب جنوب» جنجال‌ساز شد. این خبر ابتدا از سوی معاونت امور مجلس تکذیب شد، اما برکناری دبیری صحت آن را تأیید کرد. دبیری در شبکه اجتماعی X در دفاع از خود نوشت: «هیچ خطای عملکردی نداشته‌ام و این سفر نوروزی از قبل برنامه‌ریزی‌شده بود.» با این حال، تصمیم پزشکیان با بازخورد مثبت افکار عمومی مواجه شده و به عنوان اقدامی کم‌سابقه در برخورد با سفرهای جنجالی مقامات ارزیابی می‌شود.

سفر درمانی هاشمی شاهرودی به آلمان 

سفر مرحوم آیت‌الله هاشمی شاهرودی در سال 1396 به آلمان برای درمان نیز از دیگر موارد بحث‌برانگیز بود. این سفر که با هزینه شخصی انجام شد، به دلیل عدم شفافیت در اعلام مقصد و شرایط بد اقتصادی کشور، واکنش‌هایی را در پی داشت. انتشار عکسی از وی در کنار پروفسور سمیعی، مقصد سفر را مشخص کرد، اما شکایت یک سیاستمدار آلمانی از او، این سفر را با حاشیه‌های سیاسی همراه کرد. شاهرودی پیش از پیگیری شکایت به ایران بازگشت و موضوع خاتمه یافت.

سفر رئیسی به روسیه 

در دی ۱۴۰۰، شهید آیت‌الله رئیسی برای گسترش روابط تهران-مسکو به روسیه سفر کرد، اما این سفر نیز از حاشیه خالی نماند. عدم استقبال پوتین در فرودگاه، فاصله زیاد در دیدار به بهانه کرونا، نبود پرچم ایران در مذاکرات ، عدم بدرقه توسط پوتین و نماز خواندن رئیسی در کرملین از جمله موارد جنجالی بود. علاوه بر این به دنبال ماشین دویدن رئیس تشریفات نهاد ریاست جمهوری در لحظه خروج آیت الله ریئسی از کاخ کرملین و استفاده از کلمات برو برو به‌جای بیا بیا، به انگلیسی از دیگر حاشیه های این سفر بود. این سفر با وجود بحث‌هایی درباره تغییر نگاه ایران به شرق، دستاورد ملموسی نداشت.

جنجال قالیباف در مسکو 

سفر محمدباقر قالیباف به مسکو در سال ۱۳۹۹ نیز خبرساز شد. این سفر که به دعوت رئیس دومای روسیه انجام شد، ابتدا با ادعای انتقال پیام رهبرانقلاب همراه بود، اما این موضوع را گروهی رد و گروهی دیگر تائید کردند . عدم دیدار با پوتین و نپذیرفتن پروتکل‌های بهداشتی از حاشیه‌های این سفربود. برخی این سفر را انتخاباتی و برخی دیگر راهبردی دانستند.

برکناری متکی در سفر خارجی  

عزل منوچهر متکی، وزیر خارجه دولت دهم، در حین سفر به سنگال در سال 1393 نیز جنجال‌آفرین شد. این اقدام احمدی‌نژاد که در جریان مذاکرات به متکی اعلام شد، با انتقاد دولت سنگال و فراخوان سفیرش از تهران همراه شد. متکی این برکناری را توهین‌آمیز خواند و ادعای احمدی‌نژاد مبنی بر اطلاع قبلی را رد کرد.

روحانی و مجسمه‌های ایتالیا 

سفر حسن روحانی به ایتالیا در سال ۱۳۹۴ نیز با پوشاندن مجسمه‌ها در موزه کاپیتولاین خبرساز شد. هرچند ایران این درخواست را رد کرد، اما مقامات ایتالیایی آن را تأیید کردند. امضای قرارداد کنار مجسمه ماکوس نیز از حاشیه‌های این سفر بود.


انتهای پیام/
دیدگاه ها
آخرین اخبار سیاست