روحانی: ایران ۴ کارت مهم روی میز مذاکره دارد/ ترامپ به دنبال جنگ در منطقه نیست
سیاست
93005

حجت الاسلام حسن روحانی گفت: اشتباه ترامپ در این است که فکر میکند روی میز ایران کارتی وجود ندارد. در حالی که کارت آمریکا بسیار محدود است. یک کارت فشار اقتصادی بود که آن را مصرف کرده است و فعلاً یک کارت بیشتر روی میز ندارد. در حالی که برخلاف تصور آمریکا، ایران حداقل ۴ کارت مهم روی میز دارد که در زمان مناسب میشود آنها را توضیح داد.
ایران آنلاین: حجتالاسلاموالمسلمین حسن روحانی گفت: اصل بر مذاکره مستقیم است و مذاکره غیرمستقیم یک استثناء است. هرچه سطح مذاکره بالاتر باشد، سریعتر به نتیجه مطلوب میرسیم.
به گزارش جماران، رئیسجمهور ایران در دورههای یازدهم و دوازدهم با اشاره به اعلام آمادگی ایران و آمریکا برای انجام مذاکره اظهار داشت: قاعده این بود که ترامپ ابتدا از لحاظ اصول اخلاقی و انسانی و سیاسی عذرخواه مردم ایران باشد. چون بدون هیچ دلیلی از توافق چندجانبه و مورد تأیید قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل، از برجام خارج شد و در طول این ۸ سال با تحریمهای خود حدود ۱۰۰۰ میلیارد دلار به مردم ایران صدمه وارد کرد. او به جای عذرخواهی و جبران، فرار به جلو را شروع کرده و گفته میخواهم مذاکره کنم و اگر مذاکره موفق نباشد، از قدرت نظامی استفاده کنم.
او افزود: اشتباه ترامپ در این است که فکر میکند روی میز ایران کارتی وجود ندارد. در حالی که کارت آمریکا بسیار محدود است. یک کارت فشار اقتصادی بود که آن را مصرف کرده است و فعلاً یک کارت بیشتر روی میز ندارد. در حالی که برخلاف تصور آمریکا، ایران حداقل ۴ کارت مهم روی میز دارد که در زمان مناسب میشود آنها را توضیح داد.
روحانی در ادامه گفت: موافقت مسئولین جمهوری اسلامی ایران با انجام مذاکره قدم مهمی بود برای اینکه در منطقه صلح و آرامش برقرار شود. ما نباید بگذاریم نتانیاهو موفق شود. به نظر شخص من آمریکا و حتی ترامپ دنبال جنگ در منطقه نیست. آن کسی که دنبال جنگ در منطقه است، نتانیاهو است و اوست که مرتب آمریکا را تحریک میکند. امروز باید نتانیاهو را شکست دهیم و نگذاریم او به اهداف شوم خود برسد.
رئیسجمهور ایران در دورههای یازدهم و دوازدهم با بیان اینکه شرایط مذاکره که مستقیم باشد یا غیرمستقیم به شرایط سیاسی و نقشه طرف مقابل بستگی دارد، اظهار داشت: من با تجربه خودم همواره دیدهام مذاکراتی مفیدتر است که مستقیم باشد. اصل هم بر مذاکره مستقیم است. ما در کار روزمره صبح تا شب با یکدیگر مذاکره و صحبت میکنیم، مگر غیرمستقیم صحبت میکنیم و یکی را برای انتقال نظر خودمان واسطه میکنیم؟ زمانی ممکن است شرایطی باشد که با طرف بخواهیم مذاکره غیرمستقیم داشته باشیم اما مذاکرات مستقیم معمولاً میتواند مفیدتر باشد. در بعضی از شرایط اگر بخواهیم به مسائل راهبردی و مهم دست پیدا کنیم، هرچه سطح مذاکره بالاتر باشد، مفیدتر است و گاهی ضروری است که در بالاترین سطح سیاسی مذاکره انجام شود.
او با بیان اینکه امروز شرایط متفاوت است و در شرایط فعلی بر مبنای مصالح کشور باید تصمیمگیری شود، تأکید کرد: در شرایط فعلی همه ما باید تلاش کنیم حرف واحد در برابر بدخواهان داشته باشیم، هرچه فاصلهها را کمتر کنیم و وحدت و انسجام ملی را بیشتر کنیم، میتوانیم در مذاکرات موفقتر باشیم. باید نگذاریم بیبی (نتانیاهو) به نتیجه برسد. باید کاری کنیم که در منطقه و کشور صلح باشد و بتوانیم این صلح و آرامش را ادامه دهیم. امیدوارم با تلاشهایی که مسئولین محترم دولت چهاردهم و وزیر محترم خارجه انجام میدهند و همچنین با رهنمودهای مقام معظم رهبری، بتوانیم به نتیجه مطلوب برسیم و سایه جنگ را از سر کشور دور کنیم و در مذاکرات بتوانیم تحریمهای اقتصادی را برداریم که موضوعی مهم برای کشورمان و دیگر کشورهاست.
انتهای پیام/