«ایران آنلاین» گزارش می دهد؛
روی خوش بازار خودرو به مذاکرات ایران و آمریکا
بازار
93774

بازار خودرو طی روزهای گذشته چه قبل از شروع مذاکرات ایران و آمریکا و چه پس از آن دستخوش تغییراتی شد. تغییراتی که عموما سیر نزولی را در آمارها نشان داده است.
مصطفی خدابخشی – ایران آنلاین: بازار خودرو طی روزهای گذشته چه قبل از شروع مذاکرات ایران و آمریکا و چه پس از آن دستخوش تغییراتی شد. تغییراتی که عموما سیر نزولی را در آمارها نشان داده است.
این روند به صورت مستقیم متاثر از تغییر نرخ دلار بوده و باعث شده تا کارشناسان این پیش بینی را داشته باشند که بازارهای مالی مبتنی بر ارز دلار در صورت موفقیت در مذاکرات سیر نزولی خود را ادامه داده و در پی آن بازار خودرو تا حدودی از حباب متاثر از این مولفه تاثیرگذار اقتصادی رهایی یافته و چند گام به قیمت واقعی نزدیک تر شود.
هرچند که شیب نزولی قیمت ها در اکثر محصولات تولیدی و مونتاژ داخل مشاهده می شود اما در این بازار برخی از محصولات همچنان از خود مقاومت نشان داده و چند پله صعود را به نام خود ثبت کرده اند.
به منظور بررسی تغییرات صورت گرفته در بازار خودرو، قیمت گذاری ها در تاریخ 18 فروردین و 25 فروردین در محصولات داخلی، مونتاژی و وارداتی مورد بررسی قرار می گیرد.
بر این اساس در تاریخ 18 فروردین سورن پلاس با ریزش چهار میلیون تومان با بهای 932 میلیون تومان در بازار به فروش رسید در حالی که این محصول در تاریخ 25 فروردین به قیمت 909 میلیون در بازار دست به دست شد. که این یعنی سقوط 23 میلیونی قیمت در این محصول.
وانت زامیاد گاز سوز نیز در این بازه زمانی دچار تغییرات قیمتی شد به صورتی که این محصول در تاریخ 18 فروردین 740 میلیون تومان و در تاریخ 25 فروردین با رشد 5 میلیونی خود را به سقف قیمتی 745 میلیون تومان رساند.
در جریان این تغییرات رانا پلاس نیز سیر نزولی را طی یک هفته تجریه کرد و با افت 10 میلیونی از قیمت 770 میلیون تومان خود در هفته پیش فرض، به رقم 760 میلیون تومان رسید.
شاید بیشترین افت قیمتی در این بازه زمانی را بتوان به تارا اتوماتیک v4 نسبت داد که با ریزش 60 میلیونی از رقم یک میلیارد و دویست و بیست میلیون تومان به رقم یک میلیارد و 160 میلیون تومان رسید.
همچنین ساینا gx دوگانه سوز از رقم 626 میلیون تومان به 616 میلیون تومان کاهش یافت. یعنی در این بازه زمانی بازار تا سقف 10 میلیون تومان در خصوص این محصول به خریداران روی خوش نشان داد.
از سوی دیگر دنا پلاس اتوماتیک در تاریخ 18 فروردین یک میلیارد و 290 میلیون تومان قیمت گذاری شد اما شوک ناشی از مذاکرات ایران و آمریکا این محصول را نیز بی نصیب نگذاشت و باعث شد تا با کاهش 25 میلیون تومانی به مرز یک میلیارد و 265 میلیون تومان رسیده و در بازار مورد معامله قرار گیرد.
از سوی دیگر خودرهای مونتاژی و وارداتی نیز از سیر تغییرات قیمتی دور نماندند به طوری که لاماری هیبرید از 2 میلیارد و 770 میلیون تومان به عدد 2 میلیارد و 670 میلیون تومان رسید تا سقف 100 میلیون تومانی در کاهش قیمت در بازه زمانی یک هفته ای را به نام خود به ثبت برساند.
همچنین تیگو 7 پرمیوم که در تاریخ 18 فروردین دو میلیارد و 466 میلیون تومان قیمت گذاری شده بود در پایان یک دوره یک هفته ای به رقم 2 میلیارد و 450 میلیون تومان رسید تا این محصول نیز کاهش 16 میلیون تومانی را به تجربه بنشیند.
کی ام سی j7 نیز در هجدهم فروردین یک میلیارد و 945 میلیون تومان و در پایان بازه زمانی یک هفته ای با رشد 5 میلیون تومانی در قیمت به عدد یک میلیارد و 950 میلیون تومان رسید.
همچنین بنز، کلاس E امروز 7 میلیارد و 500 میلیون تومان قیمت گذاری شده در حالی که این خودرو طی یک هفته گذشته فراز و فرودی را تجربه نکرده است.
با توجه به روند ثبت شده در قیمت گذاری خودرو در طی یک هفته گذشته همچنان باید چشم انتظار بود و دید که بازار آیا در برابر مذاکرات ایران و آمریکا بیشتر از این نیز از خود انعطاف نشان خواهد داد یا خیر. بازاری که به دلیل قیمت های نجومی هم اکنون از دسترس بسیاری از مردم دور شده و باعث شده تا سایه رکود بر این بازار سنگینی کند.
انتهای پیام/