غریبآبادی: شورای امنیت از انجام وظایف خود عاجز مانده است
سیاست
93822

معاون امور حقوقی و بینالمللی وزارت امور خارجه ایران امروز در نشست هماهنگ کنندگان ملی گروه دوستان مدافع منشور در مسکو گفت که شورای امنیت از انجام وظایف خود در حفظ صلح و امنیت بینالمللی عاجز مانده است.
ایران آنلاین: سومین نشست هماهنگ کنندگان ملی گروه دوستان مدافع منشور ملل متحد روز دوشنبه ۲۵ فروردین ماه ۱۴۰۴ با حضور مقامات و معاونان وزارت خارجه ۲۰ کشور در مسکو برگزار شد. گردهمایی گروه دوستان منشور ملل متحد جستجوی سازکارهای مناسب در چهارچوب نهادهای بینالمللی از جمله سازمان ملل متحد جهت مقابله با یکجانبهگرایی، ریشه کنی استعمار، بررسی ریشه بحرانهای منطقهای و بینالمللی همچون شرایط خطیر در فلسیطن و اوکراین، و مباحثه پیرامون آیین توسعه و تعمیق همکاری ها در گروه دوستان منشور را در دستور کار خود دارد.
به گزارش فارس، کاظم غریب آبادی، معاون امور حقوقی و بینالمللی وزارت امور خارجه ایران که برای شرکت در نشست گروه دوستان منشور ملل متحد به مسکو سفر کرده است، در اولین نشست این گردهمایی بینالمللی به ایراد سخنرانی پرداخت.وی گفت: امروز، توسل برخی کنشگران بینالمللی به یکجانبهگرایی مفرط، اصول و هنجارهای بینالمللی را به چالش کشیده و منجر به انزوای فزاینده منشور ملل متحد و نقض اصول آن شده است. متاسفانه، پس از گذشت ۸۰ سال از تاسیس سازمان ملل متحد، جامعه جهانی کماکان نگران از دست دادن دستاوردهای خود و دور شدن از اهداف والایی است که این سازمان برای تحقق آنها تاسیس شده است. اکنون، سازمان ملل متحد و نهادهای آن که قرار بود نسل های آینده را از بلای جنگ دور کرده و در خدمت صلح و امنیت بینالمللی باشند، به اهرم فشاری در دست برخی کشورها جهت تحمیل منویات سیاسی آنان بر سایر ملل جهان تبدیل شده است.
معاون وزیر خارجه افزود: این کشورها با اتخاذ اقدامات مغایر حقوق بینالملل و منشور ملل متحد، عملا مانع انجام صحیح وظایف ارکان این سازمان، به ویژه شورای امنیت شده و این نهاد را همانگونه که در جریان نسلکشی رژیم صهیونیستی و متحدانش در نوار غزه شاهد هستیم، از انجام وظایف ذاتی خود بازداشتهاند.وی گفت: در شرایطی که چندجانبهگرایی در شکنندهترین وضعیت خود پس از جنگ جهانی دوم قرار گرفته و نظامات بینالمللی از جمله شورای امنیت سازمان ملل از انجام وظایف خود در حفظ صلح و امنیت بین المللی عاجز ماندهاند، جمهوری اسلامی ایران بر اساس موضع اصولی خود کماکان سازوکارهای چندجانبه را برای حل موضوعات بینالمللی مرجح میداند.
غریبآبادی ضمن ابراز نگرانی عمیق جمهوری اسلامی ایران از وضعیت جاری در نوار غزه که هم اکنون در وضعیتی بحرانی و غم انگیز به سر می برد، گفت: ماشین جنگی رژیم اسرائیل، عمداً غیرنظامیان و زیرساختهای حیاتی از جمله بیمارستانها، آمبولانسها، کارکنان نهادهای بشردوستانه و حتی خبرنگاران را هدف قرار میدهد. بیتردید، مجازات جمعی غیرنظامیان غزه و هدف قرار دادن عمدی زیرساختهای حیاتی این باریکه، نقض آشکار و وقیحانه قوانین بین المللی بشردوستانه است. متأسفانه، رژیم آپارتاید و کودک کش اسرائیل عمدا دسترسی غیرنظامیان به منابع ضروری مانند آب، برق، غذا و دارو را مسدود کرده و از گرسنگی به عنوان یک روش جنگی استفاده میکند. این جنگ ناعادلانه تاکنون منجر به از دست رفتن غم انگیز جان دهها هزار نفر از مردم غزه به ویژه زنان و کودکان و ایجاد رنج ثهای طاقت فرسایی برای ملت فلسطین شده است.
وی ادامه داد: این نگران کننده است که اسرائیل به عنوان رژیمی متجاوز و اشغالگر و تنها رژیم آپارتاید قرن حاضر از انفعال شورای امنیت و عدم پاسخگویی در برابر تجاوزات و اقدامات نسلکشی خود، اطمینان حاصل کرده است. به همین دلیل است که این رژیم سیاستهای تجاوزکارانه خود در قبال مردم فلسطین و پاکسازی قومی و جنایت جنگی در غزه را با شدت بیشتری تداوم بخشیده و در تداوم جنایات خود علیه مردم فلسطین جسورتر شده است.
معاون وزیر امور خارجه در این نشست اولویتهای کاری زیر را برای گروه پیشنهاد داد:- دفاع از حاکمیت کشورها و اصل عدم مداخله در امور داخلی کشورهای؛- مخالفت جدی و اصولی با اقدامات قهری یکجانبه؛- ارتقای چندجانبهگرایی و مخالفت با یکجانبهگرایی؛ - حمایت از راهکارهای مسالمت آمیز و دیپلماتیک برای مناقشات و اختلافات بینالمللی؛-حمایت و پیگیری اصلاح نظام ملل متحد، بهویژه شورای امنیت؛ - ارتقای حقوق بینالملل و عدالت و مخالفت با سیاسی کردن سازوکارهای حقوقی بینالمللی.
وی، همچنین، پیشنهادات زیر را بررسی و اجرا توسط گروه مطرح کرد: -تقویت همکاریهای جنوب - جنوب و وحدت بین ملتهای در حال توسعه؛- تشکیل کمیته حقوقی برای بررسی موارد نقض منشور و ارائه گزارشهای مستند؛- انتشار گزارش سالانه در مورد «وضعیت پایبندی به منشور ملل متحد»؛- دعوت از کشورهای همسو برای پیوستن به گروه.
نخستین نشست هماهنگکنندگان ملی گروه دوستان مدافع منشور ملل متحد در تاریخ ۱۴ آبان ماه ۱۴۰۱ به میزبانی جمهوری اسلامی ایران در تهران برگزار شد. ابتکار تشکیل گروه دوستان دفاع از منشور ملل متحد در سال ۲۰۲۱ میلادی بر پایه تقویت راهکارهای تأمین اصول و اهداف اساسی جهانی مندرج آن با همراهی ۱۹ کشور از جمله جمهوری اسلامی ایران شکل گرفت.
اعضای این گروه که با هدف حفظ، ارتقا و دفاع از تفوق و اعتبار منشور ملل متحد گرد هم آمدند و در حال حاضر نیز عمدتاً متأثر از تحریمهای یکجانبه و نامشروع برخی قدرتهای جهانی هستند، شامل کشورهای، آنگولا، بلاروس، بولیوی، کامبوج، چین، کوبا، کرهشمالی، گینه استوایی، اریتره، جمهوری اسلامی ایران، لائوس، نیکاراگوئه، دولت فلسطین، فدراسیون روسیه، سنت وینسنت و گرنادینز، ونزوئلا و زیمبابوه است.
انتهای پیام/