تحقق وعده دولت؛ بزرگترین طرح آبرسانی شمالشرق کشور در مسیر اجرا
دولت
93882

طرح استحصال آب زیرزمینی در منطقه سرانی شیروان و انتقال به سایر نقاط خراسانشمالی از سال ۱۴۰۱ در دستور کار قرار گرفت که اکنون دولت چهاردهم تکمیل بزرگترین طرح آبرسانی شمالشرق کشور را در اولویت کاری قرار داده است تا سراب کم آبی و خشکسالی در بخش های مختلف به ویژه شرب به پایان برسد.
ایران آنلاین: در دل منطقه کوهستانی شمالشرق ایران، جایی که خشکسالی دیگر فقط یک واژه نیست، بلکه نفس مردم را به شماره انداخته است، روستاهایی هستند که صدای عطششان در هیاهوی زندگی شهری گم شده است.
به گزارش ایرنا، مردم خراسان شمالی در این سالها با دستانی خالی، اما دلهایی پر امید هر روز با کمبود آب دستوپنجه نرم می کنند و سیمای روستاهای این خطه از زنان سالخوردهای که فرسنگها راه را با سطلی از آب میپیمایند یا کودکان تشنهای که در گرمای تیر و مرداد منتظر تانکر آبند، بسیار رنجور است.
اما حالا، امید دوباره جوانه زده است و طرح عظیم انتقال آب زیرزمینی از منطقه سرانی شیروان به شهرها و روستاهای تشنهی خراسان شمالی، همان نوری است که در انتهای تونل تاریک خشکسالی چشمک میزند، طرحی که از سال ۱۴۰۱ کلید خورد و اکنون در دولت چهاردهم به مرحله اجرا رسیده است.
منطقه سرانی شیروان بهواسطه موقعیت جغرافیایی و منابع آب زیرزمینی باکیفیتش، اکنون کانون توجه مسئولان کشوری شده است.
طرح انتقال سالانه ۴۰ میلیون مترمکعب آب از این منطقه به بخشهای مختلف خراسان شمالی آغاز شده است؛ طرحی که بیش از ۶۰۰ هزار نفر را تحت پوشش قرار میدهد.
طبق طرح قرار است با حفر ۱۰ حلقه چاه عمیق، احداث ۲۴۰ کیلومتر خط انتقال، ساخت مخازن، ایستگاههای پمپاژ و برقرسانی اختصاصی، آب سالم و پایدار از دل زمین به جان تشنه این سرزمین برسد.
بهمن نوری استاندار خراسان شمالی
آغاز عملیات انتقال آب سرانی
طرح ملی و حیاتی انتقال آب از منطقه سرانی شیروان به شهرها و روستاهای استان خراسان شمالی که به عنوان بزرگترین پروژه آبرسانی شمالشرق کشور شناخته میشود بهطور رسمی وارد فاز اجرایی شد.
استاندار خراسان شمالی در این خصوص گفت: پیمانکار طرح انتقال آب سرانی مشخص و منابع مالی آن نیز در سطح ملی و استانی تامین و عملیات اجرایی این طرح با این مقدمات بهصورت رسمی آغاز شده است.
بهمن نوری با تاکید بر اهمیت این پروژه در حل بحران کمآبی استان گفت: طرح انتقال آب زیرزمینی از منطقه سرانی به مناطق مختلف استان با هدف تامین آب شرب پایدار، اکنون از مرحله برنامهریزی عبور کرده و وارد فاز عملیاتی شده است.
استاندار خراسان شمالی با بیان اینکه این طرح، خدمتی ماندگار به مردم استان خواهد بود، افزود: خشکسالیهای پیاپی و کاهش شدید منابع آب سطحی و زیرزمینی، شرایط سختی را برای مردم استان بهویژه در مناطق روستایی ایجاد کرده است و اجرای این طرح ملی میتواند بخش بزرگی از این مشکلات را کاهش دهد و امید را به مردم بازگرداند.
وی خاطرنشان کرد: این طرح دیگر یک رویا یا سراب نیست، در تلاش هستیم تا با استفاده از ظرفیتهای فنی و اجرایی قرارگاه سازندگی خاتمالانبیا سپاه، عملیات اجرایی آن را با سرعت و کیفیت بالا پیش ببریم.
علی آذری نماینده قوچان و فاروج در مجلس
اختصاص چهار همت برای اجرای طرح
با آغاز اجرای بزرگترین طرح آبرسانی شمالشرق کشور از منطقه سرانی شیروان، امید تازهای برای تامین آب شرب پایدار در خراسان شمالی شکل گرفته است.
چهار همت در بودجه سال ۱۴۰۴ برای اجرای این طرح اختصاص یافته است، طرحی که به گفته مسئولان به لحاظ میزان تخصیص منابع آب زیرزمینی برای شرب در کشور بینظیر است.
نماینده مردم قوچان و فاروج در مجلس شورای اسلامی از اختصاص چهار همت اعتبار در بودجه ۱۴۰۴ برای اجرای طرح انتقال آب سرانی خبر داد و گفت: این طرح آبرسانی باید در اولویت قرار گیرد تا بتواند مشکلات آبی منطقه را حل کند.
علی آذری با اشاره به اهمیت طرح انتقال آب سرانی، اظهار کرد: برای تحقق این طرح، امیدواریم با ورود قرارگاه خاتم الانبیا که تجربه و امکانات مناسبی در زمینه اجرای طرح های بزرگ دارد، این طرح به سرعت اجرایی شود.
وی تاکید کرد که در حال حاضر مشکلات آبی در بسیاری از نقاط کشور، به ویژه در خراسان شمالی، تهدیدی جدی برای امنیت ملی و اجتماعی محسوب میشود و حل آن به یک ضرورت تبدیل شده است.
آذری به نگرانیهای مردم در خصوص تنشهای آبی اشاره کرد و گفت: توجه به مدیریت صحیح منابع آبی و اجرای طرح های مرتبط از جمله انتقال آب سرانی میتواند موجب ثبات و امنیت اجتماعی در منطقه شود.
وی با تأکید بر اهمیت همکاری تمامی ارگانها و مسوولان برای بهبود شرایط، گفت: حل مشکلات مردم نیازمند همافزایی است و باید همگی برای حل مشکلات این منطقه دست به دست هم بدهیم.
نماینده مردم قوچان و فاروج در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: انتقال آب سرانی از مطالبات اصلی مردم است و باید به طور جدی در دستور کار دولت و مسوولان قرار گیرد.
استان خراسان شمالی در سال آبی جاری فقط ۹۳.۶ میلیمتر بارندگی داشته؛ یعنی ۶۹ درصد کاهش نسبت به سال گذشته و ۷۵ درصد کمتر از میانگین بلندمدت و این یعنی تنها ۳۶ درصد از نیاز آبی یک سال معمولی تامین شده است.
سدهایی که روزی امیدی برای آبادانی بودند، امروز خالیاند. سدهای استان تنها ۲۵ درصد از ظرفیت خود را در اختیار دارند و بسیاری از این آب اندک نیز دیگر برای شرب مناسب نیست.
روستای سرانی در فاصلهی ۷۹ کیلومتری شمال شیروان قرار دارد که درهای پرآب و درخت را شامل می شود و منطقه گلیل و سرانی شیروان با مساحت ۱۸ هزار هکتار در سال ۱۳۵۰ حفاظت شده اعلام شد.
خراسان شمالی در شمال شرق کشور واقع است و ۴۴ درصد از جمعیت این استان در روستاها سکونت دارند.
انتهای پیام/