«ایران» بررسی می‌کند مسیر کدام تیم برای قهرمانی لیگ برتر هموارتر است؟

تراکتور و حریف مزاحمی به نام تراکتور!

ورزش

94058
string(769) "[{"name":"a","aspect":"16:9","width_small":"480","width_medium":"720","width_large":"960","_sy":"1","_sx":"1","_r":"0","_h":"675","_w":"1200","_y":"2.5","_x":"0","source":"\/news\/photo\/1404\/01\/27\/58828a3e44b29fb075eb80dca8f49d46.jpg","_pr_css":"display: block; width: 160px; height: 90.6667px; min-width: 0px !important; min-height: 0px !important; max-width: none !important; max-height: none !important; transform: translateY(-0.333333px);"},{"name":"b","aspect":"1:1","width_small":"480","width_medium":"720","width_large":"960","_sy":"","_sx":"","_r":"","_h":"","_w":"","_y":"","_x":"","source":""},{"name":"c","aspect":"16:6","width_small":"720","width_medium":"960","width_large":"1250","_sy":"","_sx":"","_r":"","_h":"","_w":"","_y":"","_x":"","source":""}]" تراکتور و حریف مزاحمی به نام تراکتور!

نفس‌های بیست و چهارمین دوره مسابقات لیگ برتر فوتبال ایران برای رونمایی از قهرمان به شماره افتاده است.

محمد محمدی سدهی _ ایران آنلاین:  حالا تراکتور با ۵۵، سپاهان با ۵۳ و پرسپولیس با ۵۱ امتیاز سه مدعی هستند که برای قهرمانی در بیست و چهارمین دوره لیگ برتر رقابت دارند. هرچند بین مدعیان قهرمانی شانس تراکتور برای قهرمانی بیشتر به نظر می‌رسد، پرشورهایی که برای تحقق رویای قهرمانی، دراگان اسکوچیچ، مربی کروات سابق تیم ملی را به خدمت گرفتند. در این گزارش شرایط مدعیان را با توجه به مسیری که در ۴ بازی پایانی‌شان در لیگ برتر داشتند، بررسی کرده‌ایم.

تراکتور هر بازی به مصاف خودش می‌رود!

تراکتور از نظر کارشناسان فوتبال شانس اول قهرمانی است. تیمی که یک بازی عقب افتاده دارد و این هفته باید در خوزستان به مصاف فولاد برود. قطعاً پیروزی پرشورها در این بازی عقب افتاده می‌تواند مسیر قهرمانی این تیم را هموارتر کند. تراکتور در ۲ بازی مقابل ملوان و نساجی مازندران میزبان و در ۲ بازی دیگر میهمان شمس آذر و استقلال خوزستان است.

در میان حریفان، فولاد و ملوان حریفان چغری به نظر می‌رسند و نساجی برای بقا می‌جنگد. خیلی‌ها می‌گویند استرس در هفته‌های آخر ممکن است یقه تراکتور را بگیرد. باید دید کارکشته‌های تیم، بیرانوند و ترابی و حسین‌زاده و بقیه چقدر می‌توانند روی پدال فشار بیاورند. خلاصه اینکه بزرگترین حریف تراکتور خود این تیم است. آنها اگر بتوانند روی بازی هجومی و مالکانه‌شان کنترل داشته باشند و در حوادث و همچنین حاشیه ها غرق نشوند، می‌توانند سردی جام را روی گونه‌هایشان حس کنند.

کار سخت سپاهان مقابل سرخابی‌ها

سپاهان یکی دیگر از مدعیان فتح جام بیست و چهارم است. طلایی‌پوشان لیگ را خیلی خوب آغاز کردند اما فراز و نشیب‌ها باعث شده تا تیم اصفهانی با ۵۳ امتیاز در رده دوم لیگ قرار بگیرد. سپاهان جمعه تقابل سختی با پرسپولیس در ورزشگاه آزادی دارد و پیروزی در این بازی هم ترمز سرخپوشان تهرانی را می‌کشد و هم می‌تواند باعث بالا رفتن شانس قهرمانی سپاهان شود.

گل گهر، هوادار و استقلال بقیه رقبای سپاهان هستند که بازی مقابل گل گهر و استقلال در اصفهان است و ۲ بازی مقابل پرسپولیس و هوادار در خانه حریف. در این چهار بازی دیدار با پرسپولیس تعیین‌کننده است. اگرچه استقلال علیرغم جایگاهش در جدول همیشه حریف سختی برای اصفهانی‌ها است. حتی بازی با هوادار که در خطر سقوط به دسته پایین‌تر قرار دارد هم می‌تواند شاگردان کارترون فرانسوی را به دردسر بیندازد.

رقابت پرخطر پرسپولیسی‌ها با قعرنشینان جدول

پرسپولیس ۵۱ امتیازی آخرین مدعی قهرمانی در لیگ محسوب می‌شود و به‌جز بازی با سپاهان، در سه بازی دیگر به مصاف قعرنشینان جدول رده‌بندی می‌رود. مس رفسنجان و خیبر خرم‌آباد دو تیمی که روی لبه پرتگاه سقوط به لیگ یک هستند، هفته‌های آینده از پرسپولیس میزبانی می‌کنند. اگر چه روی کاغذ شاگردان کارتال کار سختی ندارند اما دو تیم ته جدولی هم چیزی برای از دست دادن ندارند و بعید نیست برای پرسپولیس دردسرساز شوند.

هوادار هم که در خطر سقوط قرار دارد، آخرین رقیب سرخپوشان محسوب می‌شود. پرسپولیس اگر مثل پرسپولیس هفته‌های آخر سال ۱۴۰۳ بود، می‌شد برایش شانس بالایی تصور کرد، اما تیم کارتال این روزها تلوتلو می‌خورد. یک برد مقابل سپاهان شاید هواداران پرسپولیس را به اوج هیجان برساند. اما لغزش‌های دائمی در هفته‌های اخیر امیدها را کمرنگ کرده و نگاه‌ها بیشتر به فصل بعد است.

بــــرش

چراغپور: فوتبال ایران پیچیده نیست

جلال چراغپور، کارشناس فوتبال درباره هفته‌های پایانی لیگ برتر به «ایران» گفت: «برای بررسی هر لیگی باید یک برآورد استراتژیک داشته باشیم که این کار بطور دائم توسط آنالیزور تیم‌ها انجام می‌شود.

فوتبال ما پیچیده نیست چرا که مربی پیچیده‌ای در لیگ نداریم. مربیان حاضر در لیگ برتر کشور از بلوک شرق اروپا هستند و این مربیان در همه بازی‌ها به یک شیوه مشخص فوتبال بازی می‌کنند، اما در لیگ‌های اروپایی هر حمله و هر حرکتی شیوه متفاوتی دارد.»

او سه مدعی قهرمانی را این طور بررسی کرد: «امسال پرسپولیس بسیار ساده بازی می‌کند و تراکتور هم چنین شیوه‌ای دارد. تراکتور در چند بازی اخیر خود ۲ مهره تأثیرگذار دارد که در صورت یارگیری تیم حریف روی این دو مهره، احتمالاً نتیجه تغییر خواهد کرد.

درخصوص سپاهان باید گفت که نوع برخورد این تیم برای بالا آمدن در جدول لیگ، ماجراجویانه است. البته علاوه بر سپاهان این فوتبال ماجراجویانه در تیم‌های پرسپولیس، تراکتور و حتی فولاد هم دیده می‌شود.»

به نظر این کارشناس فوتبال، جدول لیگ سه بخش شده است: «جدول لیگ برتر به ۳ قسمت تقسیم شده؛ تیم‌های بالا، میانه و انتهای جدول. تیم‌های بالای جدول دنبال بازی ماجراجویانه هستند.

تیم‌های پایین جدول بازی انتحاری انجام می‌دهند و برای تصاحب امتیاز، خود را به آب و آتش می‌زنند.

در هفته‌های پایانی میزان دوندگی تیم‌های پایین جدول بیشتر شده و هر کدام از این تیم‌ها بین یک تا ۲ کیلومتر بیشتر دوندگی دارند. تیم‌های میانه جدول هم اغلب استراتژی خاصی ندارند و با ارسال پاس‌های بلند به دنبال رسیدن به گل هستند؛ مثل همان فوتبالی که در لیگ‌های پایین‌تر دیده می‌شود.»

چراغپور درپاسخ به این سؤال که کار کدام تیم برای قهرمانی آسان‌تر است، گفت: «تیم‌های ته جدول خطرناک‌تر هستند و احتمال دادن امتیاز به این تیم‌ها بیشتر است چرا که با همه توان خود در دفاع و حمله شرکت می‌کنند.
رقابت پرسپولیس با تیم‌های پایین جدول خطرناک است. از طرف دیگر سپاهان هم بازی‌های سختی دارد و باید مقابل پرسپولیس و استقلال حاضر شود.

اما به نظر می‌رسد شرایط تراکتور به دلیل تثبیت جایگاه مدعیان در لیگ برتر، آسان‌تر است. در کل دست تیم‌های مدعی رو شده و تیم‌های پایین جدول ترسی از رقابت با آنها ندارند.»


انتهای پیام/
دیدگاه ها
آخرین اخبار ورزش