تناقض در سخنان مقامات آمریکایی ادامه دارد
آیا واقعا آمریکا میخواهد از مذاکرات صلح اوکراین کناره بکشد؟
جهان
94417

ترامپ، اظهارات تند مارکو روبیو، وزیر امور خارجه آمریکا را که هشدار داده بود صبر آمریکا برای مذاکرات جهت پایان جنگ روسیه در اوکراین رو به اتمام است، کم اهمیت جلوه داد و از تعیین جدول زمانی مشخص برای پایان احتمالی مذاکرات خودداری کرد.
ایران آنلاین: اوایل روز جمعه، مارکو روبیو وزیر خارجه دولت ترامپ پس از دیدار با مقامات اروپایی و اوکراینی در پاریس به خبرنگاران گفت که اگر پایان دادن به جنگ در اوکراین ممکن نباشد، آمریکا باید تلاش های خود را کنار بگذارد و «به جلو حرکت کند.»
به گزارش ایرنا، ترامپ، رئيسجمهور آمریکا اما در شامگاه جمعه به وقت ایران، رویکردی متعادل تر ارائه کرد و گفت که روبیو «درست» میگوید اما خوشبینی بیشتری نسبت به چشمانداز یک توافق نشان داد. رئیس جمهوری آمریکا در خصوص جدول زمانی برای خروج آمریکا از مذاکرات گفت: «تعداد روز مشخصی وجود ندارد، اما ما میخواهیم این کار را به سرعت انجام دهیم.»
ترامپ ادامه داد: «اگر به دلایلی یکی از دو طرف کار را بسیار سخت کند، ما فقط میگوییم: شما احمق هستید، شما انسانهای وحشتناکی هستید و ما از آن خارج خواهیم شد اما امیدواریم که مجبور نباشیم این کار را انجام دهیم.»
رئیس جمهوری آمریکا از بیان اینکه آیا آماده است به طور کامل از مذاکرات کناره گیری کند یا در صورت شکست مذاکرات از اوکراین حمایت نظامی خواهد کرد، خودداری کرد.
ترامپ در پاسخ به این سوال که برای ادامه مذاکرات به چه پیشرفتی نیاز دارد، گفت که «برای پایان دادن به آن باید اراده از هر دو طرف باشد» و پیشبینی کرد که «به زودی» به این نکته پی خواهد برد.
او گفت: فکر می کنم ما شانس بسیار خوبی برای انجام توافق داریم. این مذاکرات در حال حاضر به نتیجه می رسد.
مارکو روبیو پس از دیدار با رهبران اروپایی و اوکراینی در پاریس گفت: ما هفتهها و ماهها به این تلاش ادامه نخواهیم داد. بنابراین اکنون باید خیلی سریع، منظورم در عرض چند روز است، مشخص کنیم که آیا این [توافق] طی چند هفته آینده قابل انجام است یا خیر.
وزیر امور خارجه آمریکا افزود که اگر توافق صلح روسیه و اوکراین در این مدت امکانپذیر باشد، «در آن باقی خواهیم ماند. اگر نه، اولویتهای دیگری نیز داریم که باید بر روی آنها تمرکز کنیم».
وی خاطرنشان کرد که دونالد ترامپ همچنان به دستیابی به یک توافق علاقهمند است، اما اگر نشانههای فوری از پیشرفت وجود نداشته باشد، مایل است آن را کنار بگذارد.
انتهای پیام/