تجهیزات حوزه بهداشت و درمان استان قزوین، بسیار فرسوده است
بازار
95128

رئیس دانشگاه علوم پزشکی قزوین با انتقاد و اظهار تاسف از ضعف زیرساختهای درمانی استان به مواردی از جمله فرسودگی زیرساختهای درمانی و بیمارستانی، کمبود تخت و پزشک متخصص در استان اشاره کرد و گفت: قزوین در حوزه سلامت حرفی برای گفتن ندارد و تجهیزات حوزه بهداشت و درمان استان قزوین، بسیار فرسوده است.
ایران آنلاین: حسن طاهراحمدی در نشست خبری هفته سلامت اظهار داشت : بیمارستان ولایت قزوین با وجود اینکه قدمتی ندارد اما به قدری در این سالها از آن کار کشیده شده که مانند بیمارستان ۴۰ ساله است، ضمن اینکه بقیه بیمارستانها هم مستهلک هستند و قدمت ۸۰ تا بیش از ۱۰۰ ساله دارند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی استان قزوین با بیان اینکه تعداد تختهای بیمارستانی قزوین نسبت به میانگین کشوری پایینتر است، متوسط کشوری تختهای بیمارستانی را به ازای هر ۱۰۰۰ نفر۱/۷۶ عنوان کرد و ادامه داد: اما این رقم در قزوین ۱/۵۶ است؛ ضمن اینکه این تعداد با احتساب بیمارستانهای خصوصی و تأمین اجتماعی است.
وی تصریح کرد: پروژه بیمارستان ۷۰۰ تختخوابی با ۲۵ درصد پیشرفت، برای تکمیل امروز به ۳ همت اعتبار نیاز دارد، پروژه الحاقی بیمارستان شهید رجایی با ۷۰ درصد پیشرفت به ۶۰۰ میلیارد تومان و پروژه جایگزین بیمارستان ۲۲ بهمن با ۶۵ درصد پیشرفت، برای تکمیل به ۴۰۰ میلیارد اعتبار نیاز دارد.
این مسوول حوزه درمان استان در ادامه با بیان اینکه پیش از فروردین ۱۴۰۴ در بحث پرسنلی ۲ هزار میلیارد تومان بدهی داشتیم که وضعیت بدی بود و توانستیم ۵۰۰ میلیارد تومان آن را پرداخت کنیم اما تا زمانی که به طور کامل پرداخت نشود هر سال با آن درگیر هستیم چراکه ۹۰ میلیارد تومان هر ماه به آن افزوده میشود، اضافه کرد: یکی از علل اصلی بدهی ۲ هزار میلیاردی وجود هزار و ۵۰۰ نیروی شرکتی است که باید ماهیانه ۶۰ میلیارد تومان دستمزد پرداخت کنیم و ناچار هستیم درآمدهای اختصاصی را به جای خرید تجهیزات و رسیدگی به بخش درمان نیز برای حقوق پرسنل هزینه کنیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی در ادامه به پروژه بیمارستان ۷۰۰ تختخوابی که در شمال شهر قزوین جانمایی شده اشاره و تصریح کرد: این بیمارستان که سالهاست عملیات احداث آن آغاز شده، تاکنون ۲۵ درصد پیشرفت فیزیکی داشته که برای تکمیل آن به ۳ همت اعتبار نیاز داریم و همچنین پروژه الحاقی شهید رجایی ۶۰ درصد پیشرفت داشته که به اعتبار ۶۰۰ میلیاردی نیاز داریم و بیمارستان ۲۲ بهمن هم ۶۵ درصد پیشرفت داشته که ۴۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم.
وی گفت: موضوع مولدسازی یکی از راهکارهای تأمین اعتبارات است که متأسفانه دانشگاه علوم پزشکی قزوین منابع زیادی در این زمینه ندارد و تنها یک مورد، زمین مجتمع شهید بلندیان است که مولدسازی آن میتواند یک هزار میلیارد تومان اعتبار برای دانشگاه تأمین کند.
این مسوول با بیان اینکه برای رفع نیازها و دغدغههای حوزه بهداشت و درمان باید از ظرفیت خیرین سلامت استفاده کرد، یادآور شد: در استان قزوین بیش از ۴ هزار واحد صنعتی وجود دارد که مشارکت آنها در حوزه بهداشت و درمان میتواند بسیاری از مشکلات این حوزه را برطرف کند. این در حالی است که یکی از مطالبات جدی دانشگاه علوم پزشکی قزوین، تخصیص کامل یک درصد مالیاتهای نشاندار به حوزه سلامت است که متأسفانه با توجه به مشکلات فراوان، این اعتبار بهصورت صددرصدی محقق نمیشود.
انتهای پیام/