برخورد با بیاخلاق یا مروج بیاخلاقی؟
ورزش
95129

کمیته انضباطی در ادامه احکام عجیبی که صادر کرده، این بار با اعلام رأی در پرونده دیدار تراکتور و چادرملو حاشیهساز شد.
ایران آنلاین: تراکتور در هفته بیست و ششم رقابتهای لیگ برتر، تراکتور تبریز در یک دیدار جنجالی که حواشی بسیاری را به دنبال داشت در ورزشگاه شهید نصیری یزد برابر چادرملو اردکان به تساوی ۲ بر ۲ رسید.
به گزارش ایرنا، در جریان این دیدار که پیش از سوت آغاز بازی و حتی بعد از اتمام آن حواشی و درگیریهای مختلفی بهوجود آمد، تصاویری منتشر شد که در آن نشان میداد شجاع خلیلزاده در یک اقدامی عجیب، با یک حرکت زشت و شنیع نسبت به شعارهای هواداران یزدی واکنش نشان داده است.
به دنبال این حرکت و همچنین حواشی آن، با حکم کمیته انضباطی یک امتیاز از تیم چادرملو کسر و این باشگاه یک میلیارد تومان جریمه شد. همچنین چادرملو از حضور تماشاگر در بازی خانگی مقابل تراکتور در فصل آینده و فعالشدن یک جلسه محرومیت از حضور تماشاگر در صورت قطعیشدن دادنامه بهدلیل ورود هوادار به زمین، استفاده از الفاظ موهن علیه اعضای تراکتور و پرتاب اشیاء محکوم شد.
خداداد عزیزی مدیر تیم تراکتور با ۲۰۰ میلیون تومان جریمه مالی و یک جلسه محرومیت که به مدت شش ماه تعلیق خواهد شد، مواجه شده و شجاع خلیلزاده، کاپیتان تراکتور به دلیل رفتار جنجالی مقابل هواداران چادرملو، ۳۰۰ میلیون جریمه و با اجرای محرومیت تعلیقی در صورت تأیید رأی مواجه شد. شجاع پیش از این نیز در دیدار تراکتور مقابل نساجی در ورزشگاه شهید وطنی، با هواداران قائمشهری درگیر شده بود که طبق رای کمیته انضباطی به صورت تعلیقی محروم شد.
کمیته انضباطی حالا در حکم جدید، شجاع خلیلزاده را تنها ۵۰۰ میلیون تومان جریمه کرد و هیچ محرومیتی را برای این مدافع جنجالی در نظر نگرفت.
به نظر میرسد با توجه به اینکه چادرملو شکایت خود را پس گرفته، استدلال کمیته انضباطی این بوده که شجاع شاکی خصوصی نداشته و محرومیتی برای او در نظر نگرفته است. در صورتی که این رفتار زشت و زننده آن هم به سمت تماشاگران به بدترین شکل ممکن یک جنبه عمومی دارد؛ حتی اگر شکایتی نیز باشگاه چادرملو بابت این موضوع نداشته باشد. درست مثل شادی جنجالی میلاد زکیپور در جریان دیدار پرسپولیس و سپاهان در جامحذفی که بلافاصله بعد از اتمام بازی کمیته انضباطی با صدور رای نوشت: از سوی میلاد زکی پور بازیکن سپاهان اصفهان تخلفاتی رخ داده. از آنجائیکه تخلف حادث شده در خور صدور قرار دستور موقت است، به استناد ماده ۱۰۰ مقررات انضباطی و تا صدور رای مقتضی، وی از همراهی تیم خود محروم است.
سوالی که ایجاد میشود این است که چطور فدراسیون در دو صحنه مشابه آرای مختلفی را صادر کرده است؟ چگونه بعد از بازی پرسپولیس و سپاهان زکیپور با دستور موقت محروم میشود اما خلیلزاده با رفتاری که به مراتب زنندهتر و غیراخلاقیتر بوده شامل این دستور موقت نشده و حتی در بازی با ملوان بندرانزلی در هفته بیست و هفتم محروم نمیشود. زکیپور در رأی بعدی کمیته انضباطی با دو جلسه محرومیت ( یک جلسه تعلیقی و یک جلسه قطعی) مواجه میشود اما شجاع نه تنها محروم نمیشود بلکه محرومیت تعلیقی او نیز طبق قانون فعال نمیشود و کمیته انضباطی تنها به جریمه مالی بسنده میکند. درحالی که در همان بازی با نساجی نیز شجاع رفتاری زننده با هواداران این تیم مازندرانی داشت و اگر از ابتدا با او برخورد جدی رخ میداد، مطمئنا اتفاقا ورزشگاه شهید نصیری رخ نمیداد.
موضوع شائبهبرانگیز اینجاست که دیدار تراکتور مقابل چادرملو در تاریخ بیست و دوم فروردین انجام شد ولی خلیلزاده ۲۶ فروردین به کمیته انضباطی احضار شد. فاصله ۴ روزه و پس از آن سکوت کمیته انضباطی و عدم صدور رأی، نشان از تبعیضیست که کمیته انضباطی نسبت به باشگاهها دارد. درست همانند پرونده علیرضا بیرانوند. باشگاه پرسپولیس در خرداد سال ۱۴۰۳ از بیرانوند بابت فسخ غیرقانونی شکایت کرده و بعد از گذشت ۱۱ ماه هنوز هیچ تصمیم مشخصی در خصوص این پرونده گرفته نشده و حتی بیرانوند تبرئه نشده است.
بعد از این دیدار خداداد عزیزی سرپرست تیم تراکتور با یک جمله زننده و شنیع به هواداران یزدی حملهور شد که تنها یک جلسه آن هم به صورت تعلیقی محروم و ۲۰۰ میلیون تومان جریمه شد. در حالی که در وضعیت مشابه بعد از درگیری لفظی رضا درویش مدیرعامل پرسپولیس و فرشید سمیعی مدیرعامل سابق استقلال روی آنتن زنده تلویزیون، کمیته اخلاق بلافاصله رضا درویش را ۲۰ روز از کار منع کرد. بعد از انتقادات این مدیرعامل به ارکان قضایی بلافاصله وی از حضور در ورشگاه منع شده و محکوم به پرداخت ۲ میلیارد تومان شد تا باز هم شاهد آرای متضاد در صحنههای مشابه باشیم.
این تضادها حتی صدای برخی بازیکنان و مربیان لیگ برتری را نیز در آورده است. بعد از دیدار مس رفسنجان و هوادار تهران، حامد لک در واکنش به کسر امتیاز از تیم چادرملو به دلیل فحاشی به بازیکنان تراکتور،به ویژه علیرضا بیرانوند گفت: به ما نیز فحاشی کردند اما اتفاقی رخ نداد. ای کاش قانون برای همه یکسان باشد.
این رفتارها بیشتر از اینکه ظلم در حق سایر باشگاهها و پایمال کردن حقوق آنها باشد، به نظر میرسد ابتدا استقلال فدراسیون فوتبال و کمیتههایش را زیر سوال برده و آن را هدف گرفته باشد. کمیته انضباطی و ارکان قضایی فدراسیون با این احکام بیشتر از اینکه باز دارنده بیقانونی و بیاخلاقی باشند، مروج آن شدهاند و البته هیچ توضیحی نیز ارائه نمیدهند.
انتهای پیام/