«ایران آنلاین» گزارش می دهد؛
فورد شلبی GR-۱؛ رویایی جذاب که راهی بازار نشد
بازار
95192

فورد شلبی GR-۱ را باید در زمره خودروهایی آمیخته با فن آوری و گذشته دانست که با وجود تمام جاذبه ها نتوانست راه خود را برای ورود به بازار پیدا کند.
مصطفی خدابخشی – ایران آنلاین: در بررسی پروژه های شرکت خودروسازی فورد طرح های متنوعی دیده می شود که برخی از آنها مجال بروز و ظهور در بازار را پیدا نکردند. یکی از این کانسپت های جذاب که از طراحی خیره کننده برخوردار بود فورد شلبی GR-1 نام دارد که نتوانست جایگاه خود را در خط تولید فورد به اثبات برساند.
این سوپر اسپور که از موتور وی 10 بهره می برد می توانست نام خود را در میان پرچمداران و تاریخ سازان این غول خودروسازی ثبت کند اما پرونده این طرح خلاقانه که ترکیبی از گذشته و آینده بود به فراموشی سپرده شد و نتوانست جای خود را در بازار خودرو باز کند.
در مرور تاریخچه این خودرو می توان به رونمایی آن در 2005 رسید که عرضه آن به کانسپت بیشتر راه نیافت.
این خودرو میراث دار بخشی از قطعات فورد GT که سه سال پیشتر از خود یعنی در سال 2002 به بازار عرضه شده بود، است. از سوی دیگر شاسی آن اقتباسی از کانسپت شلبی کبرا سال 2004 بود که در آن تغییراتی جزئی در نظر گرفته شد تا موتور تمام آلومینیومی V10 بر روی آن سوار شود.
بر اساس طرح ریزی صورت گرفته قدرت تولید شده از سوی موتور V10 به چرخ های عقب از طریق گیربکس دستی شش سرعته با دیفرانسیل لغزش محدود امکان پذیر بود.
از سوی دیگر در معماری ظاهری این خودرو به درهای پروانه ای ضریب ویژه ای داده شد. درهایی که بیشتر بازار خودرو آن را در محصولات تولیدی مکلارن دیده اند.
یکی از نکات جذاب این خودرو بهره گیری از بدنه آلمینیومی صیقلی است که باعث شده جاذبه آن به طور چشمگیری افزایش یابد.
در طراحی داخلی GR-1 تلاش شده تا مختصات نوستالژیک و شاخصه های فناورانه به صورت هم زمان دیده شود. در بررسی طراحی داخلی این خودرو می توان به فاکتورهای شاخصی همچون داشبورد با آمپرهای آنالوگ و دیجیتال، بلندگوهای داخل پشتسری صندلیها و سیستم «TireIQ» رسید.
همچنین از نظر فنی باید گفت که موتور V10 از پیشرانهٔ ۶.۴ لیتری بهره می گیرد و می تواند ۶۰۵ اسب بخار قدرت و ۶۸۰ نیوتن متر گشتاور نیرو تولید کند. یکی از نکات قابل تمایز این خودرو نسبت به نمونه های مشاهبه امکان رسیدن به سرعت 96 کیلومتر بر ساعت در طی ۳.۹ ثانیه بود و می توانست تجربه حداکثر سرعت 305 کیلومتر بر ساعت را برای راننده ایجاد کند.
اما سوال اینجاست که چرا GR-1 با این خصوصیات ممتاز نتوانست به مرز تولید برسد. در پاسخ باید گفت که نیازهای فنی برای بازطراحی و عدم استقبال بازار از این محصول از عمده دلایل عدم ورود آن در میدان عرضه به حساب می آید.
انتهای پیام/