هوش مصنوعی تحولی بزرگ در تشخیص و درمان بیماری‌ها ایجاد می‌کند

جامعه

95355
string(757) "[{"name":"a","aspect":"16:9","width_small":"480","width_medium":"720","width_large":"960","_sy":"1","_sx":"1","_r":"0","_h":"720.0000000000001","_w":"1280","_y":"0","_x":"0","source":"\/news\/photo\/1404\/02\/05\/be57555cd03cdf4b2f114ab747f50e00.jpg","_pr_css":"display: block; width: 160px; height: 90px; min-width: 0px !important; min-height: 0px !important; max-width: none !important; max-height: none !important; transform: none;"},{"name":"b","aspect":"1:1","width_small":"480","width_medium":"720","width_large":"960","_sy":"","_sx":"","_r":"","_h":"","_w":"","_y":"","_x":"","source":""},{"name":"c","aspect":"16:6","width_small":"720","width_medium":"960","width_large":"1250","_sy":"","_sx":"","_r":"","_h":"","_w":"","_y":"","_x":"","source":""}]" هوش مصنوعی تحولی بزرگ در تشخیص و درمان بیماری‌ها ایجاد می‌کند

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه بررسی‌ها نشان می‌دهد در تولید بسیاری از کیت‌های آزمایشگاهی به خودکفایی رسیده‌ایم، گفت: هوش مصنوعی تحولی بزرگ در تشخیص و درمان بیماری‌ها ایجاد می‌کند.

ایران آنلاینسیدرضا رئیس کرمی روز جمعه به مناسبت هفته سلامت (یکم تا هفتم اردیبهشت‌ماه)، در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: هوش مصنوعی با استفاده از داده‌های آزمایشگاهی، امکان ترسیم نقشه‌های دقیق برای تشخیص و درمان بیماری‌ها را فراهم کرده است؛ این فناوری با تحلیل حجم انبوهی از اطلاعات پزشکی، به تدریج نقش کلیدی در سیستم‌های بهداشتی و آزمایشگاهی ایفا خواهد کرد.

وی با اشاره به خودکفایی در تولید تجهیزات و کیت‌های آزمایشگاهی، تاکید کرد: بررسی‌ها نشان می‌دهد که ایران در زمینه تولید بسیاری از کیت‌ها و تجهیزات آزمایشگاهی به خودکفایی رسیده است.

وی افزود: اگرچه هنوز برخی کیت‌های تخصصی با مصرف محدود وارداتی هستند، اما بخش عمده نیازهای آزمایشگاه‌های کشور توسط تولید داخلی تأمین می‌شود.

چالش‌های نیروی انسانی و اشتغال در علوم آزمایشگاهی

رئیس کرمی گفت: یکی از دغدغه‌های اصلی این حوزه، جذب و حفظ نیروهای متخصص است، دانشگاه‌ها با تربیت نیروهای کارآفرین و متخصص در مقاطع مختلف تحصیلی (کارشناسی، ارشد و دکتری) سعی در رفع این چالش دارند.

وی افزود: دانشگاه تهران به عنوان یکی از پیشروترین مراکز آموزشی، بیش از هزار دانشجو در رشته‌های مرتبط با علوم آزمایشگاهی دارد و بر تربیت نیروهای توانمند تأکید می‌کند.

فعالیت شرکت‌های دانش‌بنیان در تولید محصولات آزمایشگاهی

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران اظهار کرد: با حمایت دانشگاه‌ها و اعضای هیات علمی، شرکت‌های دانش‌بنیان متعددی در حوزه تولید محصولات آزمایشگاهی شکل گرفته‌اند و این شرکت‌ها بخش قابل توجهی از نیازهای داخلی را تأمین می‌کنند و نقش مؤثری در کاهش وابستگی به واردات دارند.

وی گفت: هوش مصنوعی و فناوری‌های نوین، آینده پزشکی و آزمایشگاه‌ها را متحول خواهند کرد. در کنار آن، خودکفایی در تولید تجهیزات و تربیت نیروی انسانی متخصص، از جمله اولویت‌های نظام سلامت کشور است.

هفته سلامت با شعار «سرآغازی سلامت، آینده‌ای سرآمد» یکم تا هفتم اردیبهشت ماه ادامه دارد.


انتهای پیام/
دیدگاه ها
آخرین اخبار جامعه