ترامپ: جهان را اداره میکنم!
جهان
96009

رئیسجمهور ایالات متحده گفت که نسبت دوره اول ریاستجمهوریاش، آشنایی بیشتری با روندهای جاری در واشنگتن پیدا کرده و اکنون «آمریکا و جهان را» اداره میکند!
ایران آنلاین: «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا در مصاحبهای با نشریه آتلانتیک که امروز (دوشنبه) منتشر شد، درباره بازگشت خود به دنیای سیاست و ۱۰۰ روز نخست از دومین دوره ریاستجمهوریاش صحبت کرد.
به گزارش ایسنا، وقتی از ترامپ پرسیده شد که دومین دوره ریاستجمهوریاش چه تفاوتی با دوره اول دارد، او گفت: «بار اول، ۲ کار داشتم - اداره کشور و بقا؛ چراکه این همه آدم فاسد اطرافم وجود داشت. اما بار دوم، هم کشور را اداره میکنم و هم جهان را.»
او همچنین گفت: «این بار فرق میکند، چون تجربه کسب کردهام. دفعه اول که این کار را کردم، واقعاً ریاستجمهوری نکردم، میدانید؟ من در آن زمان سیاستمداران واشنگتن را نمیشناختم.»
رئیسجمهور آمریکا در ادامه گفت با توجه به مسئولیت سنگینی که بهعنوان رئیسجمهور ایالات متحده دارد، اوقات خوشی دارد. ترامپ گفت: «با توجه به کاری که انجام میدهم، خیلی دارم خوش میگذرانم... میدانید، کار من خیلی کار جدیای است.»
ترامپ همچنین درباره احتمال نامزدی در انتخابات ۲۰۲۸ و رقابت برای سومین دوره ریاستجمهوریاش، گفت این کار «یک شکست بزرگ خواهد بود. این چیزی نیست که به دنبالش باشم. فکر میکنم کار بسیار سختی خواهد بود.»
این در حالی است که رئیسجمهور آمریکا پیشتر در ماه میلادی گذشته در اظهاراتی گفته بود که درباره دوره سوم ریاستجمهوریاش «شوخی نمیکند.» حضور ترامپ برای سومین دوره ریاستجمهوری نه تنها هنجارها را در هم میشکند، بلکه نقض متمم بیستودوم قانون اساسی آمریکا نیز خواهد بود.
با این وجود، سازمان ترامپ از همین حالا فروش کلاههایی با عنوان «ترامپ ۲۰۲۸» را آغاز کرده است.
او همچنین گفت که میلیاردرها در دومین دوره ریاستجمهوریاش نسبت به او رویکردی دوستانهتر دارند و این را نشانه «احترام در سطح بالاتر» توصیف کرد، نه فرصتطلبی یا ترس.
ترامپ در پاسخ به این پرسش که چرا میلیاردهای آمریکایی مانند «جف بزوس» یا «مارک زاکربرگ» اکنون نسبت به او تغییر رویه داده و دیگر او را طرد نمیکنند، گفت: «نمیدانم... شاید اوایل مرا نمیشناختند، اما حالا مرا میشناسند.»
رئیسجمهور آمریکا همچنین با وجود رسوایی سیگنال و آشفتگیهای پنتاگون، از «پیت هگست»، وزیر دفاع پرچالش خود حمایت کرد و گفت: «فکر میکنم او اوضاع را سامان خواهد داد. با او گفتوگوی مثبتی داشتم.»
ترامپ همچنین گفت که «مایک والتز»، مشاور امنیت ملیاش که سهواً سردبیر نشریه آتلانتیک را به گروهی در پیامرسان سیگنال اضافه کرده بود، «خوب» است، اما در این ماجرا «ضربه خورد.»
او در انتهای مصاحبه در هنگامی که تحت فشار قرار گرفت تا درباره اخراج گسترده مهاجران و احتمال اخراج اشتباهی یک شهروند قانونی آمریکا اظهار نظر کند، گفت: «بگذارید بگویم که هیچ چیز در این دنیا هرگز کامل نخواهد بود.»
به گزارش مجله آتلانتیک، چهار سال پیش، پس از شورشی که شخص ترامپ آن را در ژانویه ۲۰۲۱ آغاز کرد، به نظر میرسید دوران او به پایان رسیده است. شبکههای اجتماعی حسابهای او را ممنوع یا تعلیق کرده بودند، حامیان مالی در صنایع بزرگ از او روی گردانده بودند، جمهوریخواهان او را محکوم کرده بودند و آمریکا در حال حرکت به سوی دوران جدید ریاستجمهوری «جو بایدن» بود.
پس از آن، کیفرخواستها و احکام دادگاهها فرا رسید و افرادی که زمانی برای ترامپ کار میکردند، او را طرد کردند. با این حال، اکنون ماههاست که ترامپ وارد دومین دوره ریاستجمهوری خود شده است.
کیفرخواستهای متعدد، طرد شدن از سوی سرمایهگذاران و دوستان سابق، محکومیت در دادگاه و حتی سوءقصدی که در یک گردهمایی انتخاباتی علیه ترامپ صورت گرفت، او را از پای در نیاورد؛ امری که به او تصویری شکستناپذیر از خودش داد. ترامپ بهسادگی در چشمان مردم آمریکا نگاه میکند و واقعیت را وارونه جلوه میدهد. در این گزارش آمده است: «ترامپ و تیمش دریافتند که میتوانند تقریباً با مصونیت کامل رفتار کنند؛ به شرط آنکه هیچ ضعفی از خود نشان ندهند.»
ترامپ در پاسخ به این پرسش که آیا فکر میکند پروندههای کیفری او را قویتر کردند، گفت: «باورنکردنی است، اما بله. معمولاً چنین چیزی شما را از پا درمیآورد، وادار به استعفا میکند و به خانه میفرستد؛ اما بله، این مرا قویتر کرد، خیلی قویتر.»
ترامپ در این مصاحبه به خبرنگاران آتلانتیک گفت که اگر از مطلبی که از این گفتگو منتشر میکنند خوشش بیاید، شاید دوباره با آنها گفتگو کند! او سپس پا را از این هم فراتر گذاشت و با تهدید تلویحی خبرنگاران و با اشاره به اینکه مدیریت نشریه آتلانتیک تا حدی آن را از فشارهای تجاری مصون میدارد، با لحنی کنایی گفت: «همه بالاخره یک جایی تسلیم میشوند.»
ترامپ باور دارد که شرکتهای حقوقی، دانشگاهها، شبکههای تلویزیونی، غولهای فناوری، هنرمندان، دانشمندان، فرماندهان نظامی، کارمندان دولتی و جمهوریخواهان میانهرو دیر یا زود تسلیم ارادهاش خواهند شد.
ترامپ اکنون بار دیگر خود را در موقعیتی مییابد که در انجام هیچ کاری ناتوان نیست و این - با توجه به وقایعی که پس از دور نخست ریاستجمهوریاش اتفاق افتاد – حیرتانگیز است. در روزهای پایانی دوره نخست ریاستجمهوریاش، میزان محبوبیت ترامپ به ۳۴ درصد رسیده بود. چند هفته پیش از آن، او از طریق تلویزیون نظارهگر شورشی بود که خود برانگیخته بود و به تسخیر ساختمان کنگره انجامید؛ نظرسنجیها نشان میداد اکثریت واضحی از آمریکاییها او را مسئول این حمله میدانند.
مجلس نمایندگان آمریکا او را برای دومین بار استیضاح کرده بود و ترامپ تنها رئیسجمهوری شد که این ننگ را دوبار تجربه میکند. گرچه سنا نتوانست به اکثریت دوسوم لازم برای محکومیت برسد، اما هفت سناتور جمهوریخواه به محکومیت او رأی دادند که در تاریخ بیسابقه است.
در روزهای آغازین ورود ترامپ به کاخ سفید برای دومین بار، او تقریباً با هیچ مقاومتی مواجه نشد و یک شروع طوفانی داشت. صاحبان کسبوکارهای بزرگ به دستبوسش رفتند و حتی رقبای دموکراتش هم جرأت مخالفت را به خود ندادند، اما دیری نپایید که رسواییهایی مانند اخراج گسترده کارمندان دولت و درز اطلاعات محرمانه حمله آمریکا به یمن در پیامرسان سیگنال، باعث شد دولت بیکفایت جلوه کند، به شکلی که وضعیت آشفته دوره نخست ریاستجمهوری ترامپ دوباره برای همه ناظران تداعی شد.
انتهای پیام/