دختری که ملکه ذهنها شد
ورزش
96075

دارنده نشان نقره پارالمپیک ۲۰۲۴ پاریس هر چند در کاخ گرند پالاس نتوانست بر سکوی نخست قرار گیرد اما روح بزرگ این دختر، وی را ملکه ذهنها کرده است.
ایران آنلاین: روز دختر میتواند بهانه خوبی برای بازخوانی اقتدار ایران دختهای این سرزمین در عرصههای مختلف باشد؛ وقتی صحبت از روز دختر به میان میآید ذهنها به سمت و سوی قهرمانانی میرود که با وجود تمام موانع بینالمللی، توانستهاند با حفظ تمام ارزشهای اسلامی و ملی بالاترین قلههای جهان، المپیک و پارالمپیک را فتح کنند و اقتدار ایران را به ورزش در میادین بینالمللی به نمایش بگذارند.
به گزارش ایرنا، اگر تا پیش از سال ۲۰۲۴ تنها چهار بانوی ایرانی (زهرا نعمتی، ساره جوانمردی، هاشمیه متقیان و کیمیا علیزاده) موفق به کسب مدال در المپیک و پارالمپیک شده بودند اما در پاریس، ایراندختهای قهرمان توانستند در قلب اروپا با حجاب کامل اسلامی صحنههایی را خلق کنند که در ذهن جهانیان ماندگار شد.
یکی از این دختران زهرا رحیمی بود که با ۱۵ سال سن توانست جوانترین مدالآور ایران در ادوار المپیک و پارالمپیک لقب بگیرد. داستان زندگی این قهرمان آذربایجان شرقی بسیار جذاب و خواندنی است. او با وجود سن و سال کم، روح بزرگی دارد، روحی که حتی در رقابت با اسطورههای ورزش جهان است تا جایی که وی در تصمیمات شخصی کارهایی فراتر از یک قهرمان انجام میدهد.
داستان رحیمی از پلههای کاخ گرند پالاس شروع نشد بلکه وی تنها با ۲ اعزام بینالمللی تاریخسازی کرد. وی نخست در مسابقات آسیایی ویتنام به مدال طلا رسید و فنیترین تکواندوکار شد بعد از آن در انتخابی تیم ملی تمام رقیبان را شکست داد تا به گفته خودش مسافر پارالمپیک شود سفری که حتی برای او استرس نداشت.
رحیمی در خصوص تاریخسازی خود در پاریس گفت: همه کسانی که با من آشنا بودند میدانستند برای موفقیت به پاریس میروم. به توانایی خود ایمان داشتم و برای اعتلای ایران عزیز میجنگیدم. به فینال رسیدم و در نهایت مدال نقره نصیب من شد. تمام تلاشم برای طلا بود اما قسمت نشد شاید هم نقره کسب کردم تا تمریناتم را بیشتر کنم و در آینده به بالاترین سکوی جهانی فکر کنم.
اما این اعتماد به نفس از کجا سرچشمه میگیرد؟
رحیمی در پاسخ به این سوال گفت: من به توانایی خود ایمان دارم و خانواده همیشه پشتیبان من بود. هر کسی به توانایی خود ایمان داشته باشد بیتردید موفق خواهد شد. من از سن ۶ سالگی به رشته تکواندو رفتم و از آن زمان در ذهنم کسب مدال پارالمپیک بود که خوشبختانه به آن رسیدم.
او میگوید این مدال سقف رویای من نیست میخواهم سالها در این رشته برای کشورم افتخارآفرینی کنم؛ به خودم ایمان دارم و از حمایت خانوادهام مطمئن هستم. فدراسیون تکواندو و کمیته ملی پارالمپیک نیز نهایت همکاری را با من دارند. باید از هادی ساعی رئیس فدراسیون تکواندو که خود از بزرگان تکواندو جهان هست، تشکر کنم. همچنین از غفور کارگری رئیس کمیته ملی پارالمپیک نهایت سپاس را دارم.
فاصله زمانی تهران - پاریس از لحاظ جغرافیایی زیاد است اما نوجوان ایرانی در کمترین زمان ممکن از استان آذربایجان شرقی به قلب اروپا رسید. وی ابتدا در مسابقات قهرمانی آسیا در ویتنام شرکت کرد و طلایی شد بعد از بازگشت تمام رقیبان داخلی را شکست داد و قدم به کاخ «گرند پالاس» گذاشت تا همچون ملکهها تاجگذاری کند.
هر چند که رحیمی نتوانست در پاریس قدم نهایی را محکم بردارد و در برابر یک حریف باتجربه و عنواندار جهانی شکست خورد اما گرفتن مدال از دست جکی چان بازیگر نامدار برای او خاطرهساز شد.
وی میگوید: در پاریس و قبل از مسابقه از ناحیه زانو آسیب دیدم و این آسیبدیدگی بخش زیادی از انرژی من را گرفت و نتوانستم آنگونه که باید مبارزه کنم. البته حریفم نیز باتجربه و عنواندار بود. ناکامی در کسب مدال طلا انگیزه من را زیاد خواهد کرد تا بتوانم برای آینده برنامه بهتری داشته باشم. تمام تمرکز من اکنون بر روی موفقیت در پارالمپیک لسآنجلس است.
دارنده مدال نقره بازیهای پارالمپیک پاریس این را هم گفت: از اینکه توانستم با مدال خود لحظات شادی برای مردم ایران رقم بزنم خوشحالم، من همیشه برای دختران ایران زمین آرزوی سربلندی دارم. بعد از مدال پیامهای زیادی از سراسر ایران دریافت کردم. من دختران را تشویق به ورزش و حتی توصیه میکنم که هم ورزش قهرمانی و هم همگانی داشته باشند.
از نظر رحیمی دختر ایرانی قویترین و با استعدادترین دختران جهان هستند که تا کنون بارها موفق به فتح بهترین سکوهای جهانی و المپیک شدند. البته رحیمی باور دارد که دختران این سرزمین باید نخست به توانایی خود ایمان داشته باشند.
او در جمع قهرمانان مردمی ایران بود. هر چند که رای لازم را برای رسیدن به عنوان برترین قهرمان سال کسب نکرد اما با رای داوران توانست به عنوان یکی از برترینها شناخته شود و توسط رئیس جمهور مورد تقدیر قرار گرفت.
وی میگوید: خوشحالم که در جمع قهرمانان ایران بودم. زمانی که برای گرفتن جایزه رفتم، دکتر مسعود پزشکیان با زبان آذری با من حرف زد و تبریک گفت. از رئیس جمهور محترم و تمام دست اندرکاران آن مراسم تشکر میکنم و این موجب افتخار است که مردم و داوران نیز کار من را دیدند.
اما رحیمی چرا در جمع قهرمانان ایران ماندگار شد؟ کسب نشان نقره در ۱۵ سالگی برایش افتخار بزرگی است، اما وی بعد از بازگشت از پاریس با خرید یک تریلی ۹ میلیارد تومانی برای پدرش یک اقدام بزرگ انجام داد که برخی آن را با خرید ماشین توسط کریستیانو رونالدو برای مادرش مقایسه میکنند.
رحیمی در خصوص این کار خود گفت: این کاری بود برای تقدیر از خانودهام؛ چون آنان اولین مشوقان من در ورزش بودند.
آیا از رونالدو تقلید کردید؟ زهرا رحیمی در پاسخ به این سوال گفت: یکی از الگوهای ورزشی من رونالدو است زیرا وی برای موفقیت میجنگد.
این نوجوان تاریخساز ورزش ایران به مانند هر آذری زبانی طرفدار تیم تراکتور تبریز است و امید دارد تا چند هفته دیگر تراکتور برای نخستین بار جشن قهرمانی در لیگ فوتبال ایران را برگزار کند.
رحیمی این روزها مانند سایر شهروندان ایران متاثر از حادثه آتشسوزی بندر شهید رجایی است و حتی در ابتدای مصاحبه خود درگذشت شماری از هموطنان در این حادثه را تسلیت گفت.
انتهای پیام/