آسوشیتدپرس:
بازداشت یک دانشجوی ایرانی، دانشجویان خارجی ساکن آمریکا را نگرانکردهاست
جهان
96968

یک رسانه غربی، بازداشت پژوهشگر ایرانی مقیم آمریکا را عامل نگرانی تمامی دانشجویان خارجی ساکن این کشور اعلامکرد.
ایران آنلاین: خبرگزاری بین المللی آسوشیتدپرس در گزارشی نوشت: بازداشت یک پژوهشگر غیرسیاسی در ایالت آلابامای آمریکا، دیگر دانشجویان خارجی مقیم این کشور را نگران کرده است.
به گزارش ایرنا،راین رسانه غربی، از لغو ویزای علیرضا درودی دانشجوی دکتری در ژوئن ۲۰۲۳ (خرداد ۱۴۰۲)، بدون ارائه هیچ توضیحی خبرداد و افزود: دانشگاه به او اجازه ادامه تحصیل داده بود اما هشدار داده بود در صورت خروج از کشور نمیتواند بازگردد.
آسوشیتدپرس به نقل از نزدیکان درودی نوشت: مقامات اداره مهاجرت آمریکا هنگام بازداشت درودی، وی را تفهیم اتهام نکرده اند. وی هرگز در مسائل سیاسی اظهار نظر عمومی نداشته و سابقه کیفری ندارد.
این رسانه انگلیسی زبان از نگرانی همه دانشجویان خارجی درباره اخراج از دانشگاه یا حتی اخراج از آمریکا خبرداد و افزود: این دانشجویان احساس می کنند که روزی نوبت آنها نیز خواهد رسید.
بررسی خبرگزاری آسوشیتدپرس نشان میدهد از اواخر مارس ۲۰۲۵ (فروردین ۱۴۰۴)، وضعیت مهاجرتی بیش از هزار دانشجوی بینالمللی در آمریکا لغو شده است. هرچند پس از اعتراضات، ویزای چهار دانشجوی دانشگاه آلاباما که در اعتراضات جنگ غزه شرکت داشتند، مجدداً فعال شد.
براساس این گزارش، قاضی دادگاه لوئیزیانا با استناد به «احتمال تهدید امنیت ملی»، درخواست وثیقه درودی را رد کرد، در حالی که به گفته وکیلش «هیچ مدرکی در این باره ارائه نشده است.» وزارت امنیت داخلی آمریکا مدعی است درودی «تهدید امنیتی» محسوب میشود.
آسوشیتدپرس به نقل از دوستان درودی، وی را پژوهشگری سختکوش دانست و افزود: دادگاه مهاجرت آمریکا، پرونده درودی را این هفته بررسی خواهد کرد.
این رسانه بین المللی نوشت: داستان بازداشت درودی، تغییر نگرانکنندهای را در نحوه برخورد با دانشجویان بینالمللی، در سایه سیاست های سختگیرانه علیه مهاجران نشان میدهد.
آسوشیتدپرس نوشت: بازداشت درودی، با وجود نداشتن سابقه کیفری و داشتن جایگاه آکادمیک، موجب ایجاد ترس و اضطراب در میان دانشجویان بینالمللی شده که ایالات متحده را سرزمین فرصت ها می دانستند.
نبود شفافیت یکی از وجوه پرونده بازداشت درودی است زیرا لغو ویزای درودی بدون ارائه دلیل مشخص انجام شد و با اینکه مطابق راهنمایی دانشگاه عمل کرده بود، بازداشت شد. این موضوع اصل دادرسی عادلانه را زیر سؤال میبرد و دانشجویان را از نظر حقوقی در موقعیتی مبهم قرار میدهد.
تأثیر بازداشت درودی بر سلامت روان سایر دانشجویان خارجی دانشگاه های آمریکا بعد دیگر این موضوع است. استرس، انزوا و ترس تمامی دانشجویان خارجی ساکن آمریکا را فراگرفته است.
دانشگاه محل تحصیل درودی به دانشجویان ایرانی توصیه کرده که مدتی در ملاعام ظاهر نشوند. توصیه به «نامرئی بودن» نهتنها فعالیتهای علمی و اجتماعی را سرکوب میکند، بلکه یادآور تاکتیکهای سرکوبگرانه در رژیمهای اقتدارگراست.
این ماجرا تنها درباره یک نفر نیست، بلکه بیش از هزار دانشجوی بینالمللی تحت تأثیر این موضوع هستند، که این امر نگرانیهایی در مورد تبعیض نظاممند یا سیاسی را برمیانگیزد.
انتهای پیام/