یارانه ۲۰۰ میلیاردی برای نمایشگاه کتاب
فرهنگ
97083

قائم مقام نمایشگاه کتاب از یارانه ۲۰۰ میلیاردی برای تخصیص بن کتاب در نمایشگاه این دوره خبر داد.
ایران آنلاین: نشست خبری سی و ششمین نمایشگاه کتاب تهران با حضور محسن جوادی رییس نمایشگاه، ابراهیم حیدری قایم مقام نمایشگاه کتاب تهران، مهدی اسماعیلی راد معاون امور ناشران پیش از ظهر امروز دوشنبه ۱۵ اردیبهشت در وزارت ارشاد برگزار شد.
به گزارش تسنیم، محسن جوادی گفت: در آستانه سی و ششمین دوره نمایشگاه کتار تهران هستیم، هر وقت ایران شکوهی در تاریخ داشته خواندن در آن عزیز بوده است و هر زمان فرودی داشتیم، کتاب هم جایگاهی نداشته است. کتاب نقطه اصلی شکوه ایران است.
وی ادامه داد: در سی و ششمین دوره نمایشگاه تلاش شده حضور حداکثری صنف و مردم را داشته باشیم، مساله دیگر پررنگ کردن وجه بین المللی نمایشگاه کتاب تهران است، سعی شد بر خلاف دورههایی که کتاب های قدیمی خارجی آورده میشد، تلاش شد، کتاب های جدید خارجی آورده شود.
قائم مقام نمایشگاه کتاب اضافه کرد: رویکرد ما به فعالیت های بین المللی رویکرد اساسی است، ما تلاش کردیم، که فعالیتهای بین المللی را زیاد کنیم. نمایشگاه نباید بازار کتاب باشد،بنابراین فضایی برای گفت وگوهای فکری فراهم کردیم و امیدوارم این مهم محقق شود.
مهدی اسماعیلی راد معاون امور ناشران نمایشگاه کتاب تهران نیز با بیان این مطلب که شروع فعالیت های اجرایی نمایشگاه بعد از نماز عید فطر بود، گفت: بنابراین فعالیت ها با تاخیر شروع شد و کارهای اجرایی شبانه روزی پیش رفت، همکاری مصلا موجب شد تا ما بخش های دانشگاهی و آموزشی را از طبقه سوم به طبقه همکف بیاوریم.
وی ادامه داد: ما امثال هیچ بخشی در چادر نداریم، بنابراین طبیعی است که مقداری در بحث متراژ ها به مشکل بربخوریم. در بخش ناشران عمومی امسال تقاضا بیشتر شد و این موضوع کار ما را سخت کرد. نگاه ما حضور حداکثری ناشران بود.بنابراین ممکن است ناشران نسبت به متراژ ها انتقاد داشته باشند.
معاون امور ناشران نمایشگاه کتاب تهران با یاد مرحوم روزبه کیائیان رییس کمیسیون بازرسی اتحادیه که در استانه نمایشگاه بدرود حیات گفت، افزود: در حوزه اجرا دستگاه های بیشتری امسال با ما همکاری کردند، که از آن ها تشکر می کنم.
در بخش دیگری از این نشست، ابراهیم حیدری قائم مقام سیوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، در سخنانی گفت: مقدمات برگزاری نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، با انتشار فراخوان ثبتنام ناشران، اسفندماه آغاز شد. با تشکیل شورای سیاستگذاری، کارها با تلاش شبانهروزی همکاران ادامه پیدا کرد و با جدیت پیگییری شد.
وی از تحویل غرفهها به ناشران خبر داد و گفت: نمایشگاه ساعت ۹ و ۳۰ دقیقه با حضور رئیس مجلس شورای اسلامی و اهالی فرهنگ و نشر افتتاح خواهد شد، همچنین رویکردهای اصلی در برگزاری نمایشگاه کتاب ۱۴۰۴، مبنایی است که سعی بر تقویت آنها داریم؛ ازجمله ترویج ارزشهای اسلامی و انقلابی و سبک زندگی ایرانی و اسلامی؛ علاوهبراین تقویت بخش مجازی در رویکرد اجرایی و سایر حوزهها با تخصیص بن بیشتر در دستور کار قرار گرفته است، در این خصوص، حدود ۲۰۰ میلیارد تومان به حوزه یارانهها اختصاص داده شده است.
مدیرعامل خانه کتاب با اشاره به توجه به معلمان و دانشآموزان در اختصاص بنها گفت: امیدوارم همه دانشآموزان از این یارانه بهرهمند شوند و در نگاه کلی تلاش این است که همه اقشار جامعه بتوانند از یارانهای که برای آنها در نظر گرفته شده بهرهمند شوند.رویکرد دیگر تقویت اقتصاد نشر با ایجاد پنل تخصصی گفتوگو بین ناشران و کارگزاران داخلی و بینالمللی حوزه نشر است که هم با هدف تقویت نشر و هم تقویت دیپلماسی فرهنگی انجام میشود.
حیدری با بیان این مطلب که بهرهگیری از فناوریهای نوین و نشر الکترونیک از تاکیدات مهم وزیر ارشاد بوده است، گفت: به همین دلیل بخش فناورانه نشر را در نمایشگاه راهاندازی کردیم.
وی با اشاره به حضور عراق به عنوان مهمان ویگه نمایشگاه گفت: امسال دیپلماسی فرهنگی را در دستور کار داریم، عراق با حدود ۳۰ ناشر و چهره برتر فرهنگی در نمایشگاه حضور خواهد داشت و امیدوارم تعاملات و روابط فرهنگی بین دو کشور در ادامه تقویت شود.
حیدری با اشاره به نخستین فلوشیپ نشر تهران گفت: امسال با همکاری انجمن فرهنگی ناشران کودک و نوجوان بخش ادبیات نشر کودک و نوجوان را در فلوشیپ دنبال میکنیم. ۸۰ مهمان خارجی و ۵۰ مهمان داخلی برای حضور در این رویداد، ثبتنام کردند. در طول مدت نمایشگاه نشستهای تخصصی در این بخش برگزار خواهد شد. ۴۰ مهمان از کشورهای مختلف در نمایشگاه کتاب تهران، حضور دارند و برنامههای فرهنگی متعددی در حاشیه نمایشگاه کتاب تهران برای آنها پیشبینی شده است.
قائم مقام نمایشگاه کتاب تهران از وسعت ۷۵ هزار نفری نمایشگاه کتاب تهران خبر داد و گفت: ۲ هزار و ۳۶۳ ناشر در نمایشگاه حضور دارند که هزار و ۲۶۰ ناشر در بخش حضوری هستند و مجموع آنها در بخش مجازی، کتاب عرضه میکنند. این ناشران در ۹۰۰ غرفه شبستان مصلی جانمایی شدهاند.
بخش دیگر این نشست به پرسش و پاسخ خبرنگاران اختصاص داشت، جوادی در پاسخ به پرسش تسنیم درباره مبلغ بن کارت های دانشجویی گفت: تا سقف یک میلیون تومان با مشارکت ۵۰ درصدی معاونت فرهنگی و وزارت علوم بن کارت ها تعبیه شده است، به عبارت دیگر ۵۰۰ هزار تومان ما تقبل می کنیم و ۵۰۰ هزار تومان دانشجویان، همچنین ۱۰ میلیارد تومان امسال به بخش کتابهای خارجی یارانه اختصاص یافته و برای سایر موسسات و نهادها نیز ۳۰ درصد ما مشارکت داریم و مابقی خود سازمانها آورده خواهند داشت.
وی در پاسخ به بخش دوم پرسش تسنیم درباره یارانه فیزیکی نمایشگاه نیز گفت: طرحی در نظر گرفته شده تا یارانه عمومی برای کسانی که از نمایشگاه بازدید میکنند در نظر گرفته شود که باید ثبتنام کنند.
حیدری نیز در پاسخ به پرسشی درباره هزینه ارسال محصولات پستی، گفت: در گفتوگو با مسئولان شرکت ملی پست، تلاش شد، هزینه ارسال بستههای پستی برای مخاطبان همچنان رایگان باشد و درصد ناچیزی در مقایسه با نمایشگاه سال گذشته، برای ارسال مرسولهها، افزوده شود. هزینه پست نیز برای معاونت امور فرهنگی پرداخت خواهد شد.
وی همچنین درباره افزایش تعداد ناشران عمومی بیان کرد: مشارکت ناشران در بخش حضوری سیوششمین دوره نمایشگاه کتاب تهران، حدود ۱۵ تا ۲۰ درصد افزایش داشته است؛ بهویژه در بخش ناشران عمومی.
حیدری درباره پیشبینی مجریان برگزاری نمایشگاه کتاب ۱۴۰۴ برای پیشگیری از حضور ناشران پختهخوار در این رویداد، گفت: طبق ضوابط قانونی تلاش کردیم از حضور آنها در نمایشگاه کتاب، جلوگیری کنیم و به حداقل برسانیم اما یک ایراد قانونی است که باید در اسناد بالادستی رفع شود. در این حوزه صنف، مصمم است و متولیان در معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هم با تعهدات و گفتوگوها با رعایت مسائل قانونی و اصلاح روند، کار را دنبال میکنیم تا مانع این کار شود. در حوزه زیرساختی و نرمافزاری در اداره کتاب نیز تلاشهایی در حال انجام است تا مانع انتشار مصادیق کتابسازی شود.
قائم مقام سیوششمین نمایشگاه کتاب تهران، همچنین در پاسخ به سوال دیگری با اشاره به منابع برگزاری نمایشگاه کتاب تهران، گفت: هر یک از حلقههای نشر، منابع محدودی دارند و فعالان هر یک از حلقهها باید به منابع فعلی خود راضی باشند. طبق وعدهای که داده بودیم ۱۰ میلیارد تومان بن برای کتابفروشان اختصاص داده شد و از ۲۸ طرح برای آنها اجرا میشود که در طول فصول مختلف ادامه خواهد داشت.
جوادی، نیز در ادامه سخنان حیدری افزود: نگاه معاونت امور فرهنگی به زنجیره صنعت نشر، نگاه یکدستی است. غرض رسیدن کتاب، به دست مخاطب است. ابتدای سال تلاش کردیم نوعی نقدینگی برای حوزه نشر ایجاد کنیم. نگران وضعیت کتابفروشان هستیم اما آن چیزی که برای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مقدور بود، انجام دادیم و خوشبختانه نشر و کتابفروشان هم همیشه همراه بودهاند.
وی در پاسخ به پرسشی درباره هزینهکرد نمایشگاه سال گذشته و پاسخی که یاسر احمدوند معاون فرهنگی وقت وزارت ارشاد به این هزنیهکرد داده است، گفت: کسی را متهم نمیکنیم که زیادی هزینه کردند؛ رویکرد، معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، کاهش هزینهها است. بهطور معمول با نرخ تورم اگر بخواهیم محاسبه کنیم، باید نصف رقم قبلی، هزینه اضافه شود اما در جاهایی که امکان دارد، هزینهها را کاهش بدهیم و رویکرد این است که سهم بن را دو برابر کرده و در مقابل از هزینه اجرا کسر کنیم.
جوادی همچنین درباره هزینههای محل برگزاری نمایشگاه کتاب تهران توضیح داد: مصلی این مبالغ را برای خدمات، تدارک و آمادهسازی نمایشگاه دریافت میکند، مبالغ سنگینی است و جزئیات رقمها در قراردادها مشخص میشود، بعد از نمایشگاه نیز صورت هزینهها به شکل شفاف اعلام خواهد شد.
حیدری نیز در این زمینه گفت: بهترین فضایی که بتواند محل مسقف و مناسب و گستردهای در اختیار نمایشگاه کتاب بگذارد مصلی است، البته هنوز قراداد امضا نشده و عدد و ارقام، مشخص نیست.
انتهای پیام/